Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 22:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 września 2009, 11:30
Posty: 9
Post Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
Witam,Pytanko jest krótkie- Moje Windows to Vista 64 bit ale wersja Angielska na to mam na czysty system zainstalowane studio 14 hd w Polskiej wersji.
Jak przystało na Pinnacle zawsze jest tu jakiś problem,podejrzewam jednakże tym razem to właśnie konflikt Angielsko –Polski może być przyczyną.
Za każdym razem kiedy zaczynam prace z inna aplikacją niż Studio,np.Picasa czy coś innego z Windows media player pojawia się komunikat:
Studio przygotowuje system do instalacji STUDIO 14HD.
TRWA TO KILKA ŁADNYCH MINUT,i jest denerwujące muszę kliknąć anuluj żeby przerwać proces i kontynuować prace z Picaso ..
Czy ktoś z Was może ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu.
Pozdrawiam.
Jacek


piątek, 15 lipca 2011, 21:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
jak masz mozliwosc to dwongrade do xp jak nie to update do win7, na ebay za 89 usd mozna kupic do ultiamtea boxowego


piątek, 15 lipca 2011, 21:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 września 2009, 11:30
Posty: 9
Post Re: Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
Dzięki za odpowiedz,czy miałeś taką sytuację jak opisywałem?Też myślałem o siódemce ale kontaktowałem się w tej sprawie z Avid i nigdy nic takiego nie sugerowali.Męczę się z tym studiem już wiele lat i właściwie mam już dosyć.Trochę szkoda bo wiele rozwiązań jest nie osiągalna nawet w najlepszych innych programach,np.edytor tytułów ruchomych jest super.Nie ma takiego czegoś nawet w Ediusie.No ale co zrobić Pinnacle jest ok ale trzeba mieć kompletnie oddzielny dla niego komputer a ja nie mam.Pozatym nie wyobrażam sobie jak nowicjusze mogą sobie z tym poradzić?Reklama i objaśnienia produktu to zupełnie co innego niż rzeczywistość w pracy z tym programem-uważam że to nie uczciwość z ich strony.
Pozdrawiam.
Jacek


piątek, 15 lipca 2011, 23:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7233
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
nie uzywam osobiscie pinnaclea ale bardzo podobne rzeczy userzy visty mi nie raz zglaszali, podobno po ostatniach service packach nie jest zle ,natomiast uwazam ze vista to byla i jest pomylka i wolalbym juz to rozwiazywac na siodemce

sciagnij sobie wersje 7-ki ultiamte, zainstaluj od zera, uaktualnij, powgrywaj wszystkie stery producentow i na koniec wrzuc pinnaclea, bedzie dzialac to wydaj te okolo 100usd i zaserializuj siodemke i tyle, dlubanie w viscie to syzyfowa praca, poustawiasz wszystko , bedzie smigac a w najmniej oczekiwanym momnecie wyskoczy jakis taki kaban bo vista zmieni uprawnienia administracyjne sama z siebie


sobota, 16 lipca 2011, 01:07
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 10:41
Posty: 93
Post Re: Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
też proponuje win7, ale też możesz postawić na tym samym kluczu polską wersję Vist'y. klucz do systemu pasuje niezależnie od wersji językowej samego systemu.

_________________
bawię się Sony FX1,Canon 5D mk3, Canon 7D, Canon 6D i kilka szkieł, RODE NTG2, ZooM, Glidecam, slidekamera.
i masą innych rzeczy:P no i oczywiście Vegas na fajnym kompie;)


sobota, 16 lipca 2011, 09:43
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 września 2009, 11:30
Posty: 9
Post Re: Pomocy Polska wersja na Angielskiej Viście
Cześć
Myślę że musze przejść na siódemkę dzięki za dobą rade.Chciałbym się tylko upewnić czy dobrze rozumiem zalecenia.
Siódemka Ultimate-jaka wersja jest ich kilka,czy pełną wersje czy tylko Upgrate?
Zainstalować na całkowicie sformatowany dysk,czy tylko partycje systemową?Na drugiej partycji mam trochę materiału video wolałbym tego nie ruszać.
Czy moja konfiguracja i sprzęt pociągnie siódemkę?
Na Ebay znalazłem nawet tylko klucz do kupienia,czy to legalne?

System operacyjny Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
Wersja 6.0.6002 Service Pack 2 Build 6002
Komputer laptap Acer Aspire 8930
System operacyjny x64-BIT
Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU 5800 @ 2.00GHz, 2000 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
Pamiec (RAM) 4.00 GB
Total Physical Memory 4.00 GB
Available Physical Memory 1.81 GB
Total Virtual Memory 8.16 GB
Available Virtual Memory 5.70 GB
Page File Space 4.29 GB
Karta graficzna NVIDIA GeForce 9600M GT
Pamiec na karcie RAM 512.00 MB (536,870,912 bytes)


sobota, 16 lipca 2011, 14:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL