Teraz jest czwartek, 17 stycznia 2019, 07:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Problem z dźwiękiem PS15 HD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:18
Posty: 3
Post Problem z dźwiękiem PS15 HD
Witajcie

Rzadko zasięgałem pomocy na forum....bo zwyczajnie nie musiałem. W przeciągu ostatniego roku zrobiłem 15 tka kilkanaście filmów ...0 problemów.
Teraz jestem bezsilny. Od 3 dni męczę się z jednym filmem.

Film ok 4,5h, materiał źródłowy mpeg-2 (zgrana duża kaseta VHS).
W projekcie wszystko w najlepszym porządku, menu, przejścia, komentarze ...wsio OK Po nagraniu na DVD dźwięk milknie po ok 1,5 filmu...a dokładniej występuje przejście 2D ...a po nim już cisza do samego końca.

Co to może być?


czwartek, 10 maja 2012, 16:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 24 lipca 2009, 13:20
Posty: 27
Post Re: Problem z dźwiękiem PS15 HD
Napisz troche jaśniej na czym robiłeś (soft) projekt dvd, materiał na czym obrabiałeś.Możesz na priv walić.Pozdro


czwartek, 10 maja 2012, 21:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:18
Posty: 3
Post Re: Problem z dźwiękiem PS15 HD
maronpawel napisał(a):
Napisz troche jaśniej na czym robiłeś (soft) projekt dvd, materiał na czym obrabiałeś


Wydaje mi się że wszystko jest w pierwszym poście...no ale proszę bardzo

soft: Pinnacle Studio 15HD
materiał: kaseta VHS zgrana do mpeg-2 (dvd) za pomocą karty TV/Video wbudowanej w lapka

Zaznaczam: na tym samym komputerze z tym samym softem, z materiałem zgrywanym w ten sam sposób w przeciągu 3 tygodni zrobiłem 15 filmów. Z żadnym zero problemów.

Ostatni film 4,5h, po ok 1,5h po przejściu 2D "rozpraszanie" dźwięk milknie...i tak jest do samego końca.

Zrobiłem test: usunąłem z projektu wszystkie przejścia od tego felernego miejsca i stworzyłem film (obraz iso) DŹWIĘK JEST !!!

Z powrotem dodałem przejścia - Dźwięku NIE MA

Zainstalowałem Pinnacle na drugim zupełnie świeżym kompie....efekt ten sam.
Film do 1,5h cacy..potem lipa.

Już nie mam pomysłów


piątek, 11 maja 2012, 20:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1509
Post Re: Problem z dźwiękiem PS15 HD
mam kolegę który montuje w Studio i u niego po jakimś przejściu następował asynchron dźwięku.Pomogła zmiana efektu(efekty HOLLYWOODfx mu wszystko kisiły)
Proponuję zrobić normalne cięcie lub fade(zciemnienie) i problem zniknie

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 11 maja 2012, 21:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:18
Posty: 3
Post Re: Problem z dźwiękiem PS15 HD
kumak napisał(a):
Proponuję zrobić normalne cięcie lub fade(zciemnienie) i problem zniknie

Właśnie z tych przejść korzystam w tym projekcie

Znikanie/pojawianie i rozpraszanie są użyte w tym filmie wielokrotnie przed wystąpieniem problemu czyli do 1:33:20. Dodam tylko że w projekcie (w pinnaclu) w etapie 2 (EDYCJA) wszystko śmiga jak ta lala. W trybie podglądu DVD również.

Druga rzecz. Zrobiłem test. Usunąłem z projektu wszystkie przejścia i stworzyłem ISO. Dźwięk jest.
Dodałem przejścia ponownie...tylko teraz każde z osobna metoda D&D..i to samo. Dźwięk pada tylko troszkę dalej niż poprzednio.


środa, 16 maja 2012, 19:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL