Teraz jest niedziela, 25 października 2020, 01:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Problem ze zmianą prędkości filmu 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post Problem ze zmianą prędkości filmu
Mam problem ze zmianą prędkości filmu. Chodzi mi o to że gdy chcę spowolnić film to on trwa gdzieś do połowy a nie cały tzn. jak spowalniam to leci powoli tak jak powinien ale zamiast trwać np. 30s to trwa 15s .


niedziela, 13 sierpnia 2006, 15:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
8O
A spodziewałeś się, że będzie inaczej?
To chyba logiczne.


niedziela, 13 sierpnia 2006, 15:34
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 12:32
Posty: 124
Post 
zet120 napisał(a):
8O
A spodziewałeś się, że będzie inaczej?
To chyba logiczne.
8O no chyba to nie jest logiczne bo jak sie film spowalnia to powinien trwac dluzej niz krocej nie? uzywasz velocity, zwalniasz, klikasz na koniec zwalnianego klipu, wydluzasz go o tyle zeby pojawil sie na jego koncu maly trojkat oznaczajacy jego koniec i to wszystko

_________________
Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl


niedziela, 13 sierpnia 2006, 15:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Dzięki tylko nie wiem czemu jak niektórzy nie wiedzą a się odzywają.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


niedziela, 13 sierpnia 2006, 17:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 20:30
Posty: 382
Post 
No fakt, nie popisałem się. :cry:


niedziela, 13 sierpnia 2006, 21:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post Re: Problem ze zmianą prędkości filmu
fokuz napisał(a):
Mam problem ze zmianą prędkości filmu. Chodzi mi o to że gdy chcę spowolnić film to on trwa gdzieś do połowy a nie cały tzn. jak spowalniam to leci powoli tak jak powinien ale zamiast trwać np. 30s to trwa 15s .
i jak ci ma ktos pomoc jezeli nie podales, co to za format pliku , jakiego programu uzywasz i wogole nic poza tym ze dlugosc ci nie pasuje :D Nie wiem ale z takimi rzeczami to chyba tylko w erze cos poradza


niedziela, 13 sierpnia 2006, 22:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 6 sierpnia 2006, 00:06
Posty: 25
Post 
kubanczyk napisał(a):
i jak ci ma ktos pomoc jezeli nie podales, co to za format pliku , jakiego programu uzywasz i wogole nic poza tym ze dlugosc ci nie pasuje Nie wiem ale z takimi rzeczami to chyba tylko w erze cos poradza


Akurat format filmu to tu nie ma znaczenia, a że dotyczy to programu Sony Vegas to chyba widać bo chyba tego prgramu powinny dotyczyć te posty, a skąd to wiadomo - zapytajcie w Erze :wink: - pozdrawiam


niedziela, 13 sierpnia 2006, 23:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 26 czerwca 2006, 14:12
Posty: 635
Post 
prename napisał(a):
kubanczyk napisał(a):
i jak ci ma ktos pomoc jezeli nie podales, co to za format pliku , jakiego programu uzywasz i wogole nic poza tym ze dlugosc ci nie pasuje Nie wiem ale z takimi rzeczami to chyba tylko w erze cos poradza


Akurat format filmu to tu nie ma znaczenia, a że dotyczy to programu Sony Vegas to chyba widać bo chyba tego prgramu powinny dotyczyć te posty, a skąd to wiadomo - zapytajcie w Erze :wink: - pozdrawiam
no tak nie zauwazylem dzialu vegas :D sory zwracam honor ale wyczailem temat z listy najswiezszych nie z dzialu :P


niedziela, 13 sierpnia 2006, 23:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Mam jeszcze jeden problem z tym:
Robię film z cs'a i mam długą akcje, a w niej 2 fragi (2 ludzi których zabiłem)
i tam na początku jeden frag i po zabiciu tego fraga chcę zrobić powtórkę i kopiuje tą cześć filmu z tym fragiem i zmieniam prędkość na mniejszą (dla efektu) i wtedy filmik jest za krótki a gdy go roźciam nie ma żadnego trójkąta.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


piątek, 25 sierpnia 2006, 00:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
fokuz napisał(a):
Mam jeszcze jeden problem z tym:
Robię film z cs'a i mam długą akcje, a w niej 2 fragi (2 ludzi których zabiłem)
i tam na początku jeden frag i po zabiciu tego fraga chcę zrobić powtórkę i kopiuje tą cześć filmu z tym fragiem i zmieniam prędkość na mniejszą (dla efektu) i wtedy filmik jest za krótki a gdy go roźciam nie ma żadnego trójkąta.


jak spowalniasz klip, to dlaczego film ma sie skracac? powinien raczej sie wydluzyc... i nie mam pojecia o jakim trojkacie mowisz. Pisz troche jasniej.


piątek, 25 sierpnia 2006, 01:20
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Wytłumaczę ci jaśniej bo wczoraj nie miałem głowy.
Jest początek filmu i zabijam jednego kolesia i robię replay tego czyli kopiuje tą akcje i daje dalej i dla efektu zmianiam prędkość na mniejszą i co za tym idzie filmik trwa krócej (do momentu przed zabiciem) co jest jasne a więdz wyciągam go dalej żeby zobaczyćgdzie się pojawi ten trójkącik ale go nie ma.
Cytuj:
i nie mam pojecia o jakim trojkacie mowisz.

Patrz posty wyżej

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


piątek, 25 sierpnia 2006, 13:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
ok, wiec jesli spowalniasz za pomoca "velocity", to musisz jeszcze po spowolnieniu przedluzyc ten kawalek. Najezdzasz myszka na koniec klipu az pojawi sie taki kwadracik ze strzalkami, klikasz i przeciagasz w prawo.


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
Ty mnie nie rozumiesz.
Wiem że trzeba wydłużyć. I trzeba przeciągnąć aż pojawi się mały trójkąt, ale on się nie pojawia, a jak się pojawia to po zakończeniu całego filmiku a nie wyciętej sceny

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 10 lutego 2006, 19:36
Posty: 660
Lokalizacja: WR
Post 
ja ci mowie jak ja to robie, i najpierw to sprawdz a dopiero pozniej pisz na forum jesli cos ci nie wychodzi...

chodzi o takie cos:
http://img246.imageshack.us/img246/6687 ... ul0xc3.jpg


piątek, 25 sierpnia 2006, 14:46
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 9 sierpnia 2006, 16:12
Posty: 62
Post 
No wiem że tym się rozciąga film ale mi chodzi o to że nie wiem do którego mementu mam rozciągnąć.

_________________
http://img112.imageshack.us/img112/6126/beztytuumr7.jpg


piątek, 25 sierpnia 2006, 18:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL