Teraz jest piątek, 30 października 2020, 01:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Płynna zmiana prędkości filmu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 16:37
Posty: 13
Post Płynna zmiana prędkości filmu
Witam..
Mam pytanie.., czy zna ktoś z Was jakis program w ktorym jest opcja STOPNIOWEJ zmiany prędkości filmu? W vegas 7.0 istnieje taka opcja(velocity), ale moim zdaniem jest ona niedopracowana ponieważ zmienia sie tylko prędkości filmu a dźwięk pozostaje bez zmian, czyli nie zwalnia się. Jeśli zna ktoś program w którym ta opcja jest dopracowana, prosiłbym o podanie nazwy programu.
Pozdrawiam !


piątek, 8 grudnia 2006, 00:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam
Nie można chyba zaczynać kolejnego watku na ten sam temat? Wczoraj kolega dostał jakąś ilość odpowiedzi na to samo pytanie. Jeśli sa niezadawalające no to sorki ...
pozdrawiam

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


piątek, 8 grudnia 2006, 11:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Pinnacle Liquid Edition

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


niedziela, 10 grudnia 2006, 03:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 16:37
Posty: 13
Post 
Romcio napisał(a):
Pinnacle Liquid Edition


mógłbyś napisac jak sie zwalnia stopniowo film w tym programie?? bo nie umiem tego znalezc


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 18:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
z667 napisał(a):
Romcio napisał(a):
Pinnacle Liquid Edition


mógłbyś napisac jak sie zwalnia stopniowo film w tym programie?? bo nie umiem tego znalezc


W PLE nie da się płynnie zwolnić dźwięku... a zdaje się, że o to pytałeś. Co do zwolnienia to nazywa się to timewarp w PLE.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 19:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 16:37
Posty: 13
Post 
Richi_TDI napisał(a):
z667 napisał(a):
Romcio napisał(a):
Pinnacle Liquid Edition


mógłbyś napisac jak sie zwalnia stopniowo film w tym programie?? bo nie umiem tego znalezc


W PLE nie da się płynnie zwolnić dźwięku... a zdaje się, że o to pytałeś. Co do zwolnienia to nazywa się to timewarp w PLE.




MÓGŁBYS PODAĆ NAZWE JAKIEGOS PROGRAMU W KTÓRYM DA SIE PŁYNNIE ZWOLNIĆ FILM ???


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 19:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
z667 napisał(a):
MÓGŁBYS PODAĆ NAZWE JAKIEGOS PROGRAMU W KTÓRYM DA SIE PŁYNNIE ZWOLNIĆ FILM ???


Tak jak wspomniał poprzednik zrobisz to w PLE (jednak mam tu na myśli sam obraz). Ze znanych mi najlepszy jest Retimer (także tylko obraz) jednak kosztuje kilka $$$. Nie znam softu, który potrafi PŁYNNIE zmieniać temopo obrazu i dźwięku.

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Richi_TDI napisał(a):
Nie znam softu, który potrafi PŁYNNIE zmieniać temopo obrazu i dźwięku.
After Effects
Richi_TDI napisał(a):
Ze znanych mi najlepszy jest Retimer (także tylko obraz)
Daleko mu do Twixtora


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
-Damian- napisał(a):
Richi_TDI napisał(a):
Nie znam softu, który potrafi PŁYNNIE zmieniać temopo obrazu i dźwięku.
After Effects


Wobec tego muszę lepiej zapoznać się z posiadanym softem. :-)

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 20:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 16:37
Posty: 13
Post 
podajcie ktoś nazwe jakiegos dobrego programu do obróbki video który ma opcje STOPNIOWEJ ZMIANY PRĘDKOŚCI FILMU WRAZ Z DŹWIĘKIEM !! szukam juz tego ponad 2 miesiące.. próbowałem w różnych programach jednak jeźli da sie już zwolnić film to dźwięk pozostaje bez zmian :(
pozdrawiam;p


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 23:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: środa, 30 sierpnia 2006, 17:11
Posty: 78
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
AVID Xpress Pro HD ma tę możliwość.

_________________
Agencja Produkcji Telewizyjnej


poniedziałek, 11 grudnia 2006, 23:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 19:12
Posty: 69
Post 
Adobe after effect opcja Layer > Time > Enable Time Remapping albo Ctrl+Alt+T w PC.
potem klikasz na ikonke wykresu i dopasowując krzywe do własnego widzimisie mozesz robic cuda ze slow mo edytujesz równiez dzwiek co jest wspaniałe jak mozna głos fajnie zwolnic :D


wtorek, 12 grudnia 2006, 01:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 5 grudnia 2006, 16:37
Posty: 13
Post 
sowask8 napisał(a):
Adobe after effect opcja Layer > Time > Enable Time Remapping albo Ctrl+Alt+T w PC.
potem klikasz na ikonke wykresu i dopasowując krzywe do własnego widzimisie mozesz robic cuda ze slow mo edytujesz równiez dzwiek co jest wspaniałe jak mozna głos fajnie zwolnic :D


w Layer mam opcje "Time" ale nie da sie jej użyć(a poza tym nic innego sie nie da dać) a Ctrl+Alt+T nie działa :(

[ Dodano: Wto Gru 12, 2006 2:49 pm ]
sowask8 podaj jak możesz swoje gg..


wtorek, 12 grudnia 2006, 13:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 grudnia 2006, 20:49
Posty: 5
Post Zmiana tempa audio
[center][ Dodano: Pią Gru 29, 2006 4:14 pm ]
Udało mi się to zrobić,ale trzeba pokombinować:
1.Podłączyć kabel na karcie dżwiękowej out do in pozwala to na nagrywanie z jednego tracku audio do drugiego w czasie rzeczywistym,należy w Vegasie przygotować czysty track audio do nagrywania.

2.na tracku audio nazwijmy go "matką" czyli tam gdzie mamy cały dżwięk zaznaczyc fragment który chcemy płynnie zwolnić (markery)na tym tracku otwieramy wtyczkę z audio plug-in "Pitch Shift"(time stretch zmienia tempo ale zachowuje tonacje i tu jednak nie odda nam tego efektu o który wspominasz ale warto się z nim też zapoznać:))

3.Teraz troche pracy ręcznej-ale warto,:) efekt "Pitch Shift" regulujemy suwakiem "semitones to shift pitch by" spróbuj płynnie przesunąć go w lewo efekt usłyszysz w czasie rzeczywistym-teraz patrząc na spowolniony obraz popróbuj recznie dopasować płynnie zwalniane tempo do niego.
po kilku próbach spróbuj tą operacje nagrac na pustym tracku audio-przygotuj go do nagrania- odpal rec. i w tym czasie zrób to samo co próbowałeś wczesniej -czyli zwalniaj tempo tak jak kojarzy Ci się z obrazem.
Fragment ten powinien Ci sie nagrać na nowym tracku audio który do tego przygotowałeś-potem tylko podmianka(pierwotny fragment trzeba usunąć a wstawić ten zwolniony) i gotowe:)
Owocnej zabawy![/center][/list]


wtorek, 26 grudnia 2006, 16:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL