Teraz jest czwartek, 29 października 2020, 05:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 hurtowe wstawianie efektow przejscia (transitions) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 czerwca 2007, 21:13
Posty: 3
Lokalizacja: Gdynia
Post hurtowe wstawianie efektow przejscia (transitions)
jak w temacie - chciałbym wykorzystać Vegasa do zrobienia filmiku z serii zdjęć, których jest sporo...
chciałbym, aby efekty (transitions) były hurtowo przypisane wszystkim zaimportowanym zdjęciom, - przy czym, chodzi mi o czas trwania, a nie samo przypisanie efektu - jak to zrobić?

Vegas domyślnie przypisuje czas efektu niecałą sekundę, a ja chcę, by na wszystkie zdjęcia ustalił czas trwania przeze mnie ustalony i chyba nie muszę mówić jak pracochłonne jest to robiąc ręcznie - więc jak?

Szukałem na forum, ale albo nie umiem tego odpowiednio nazwać, albo nie ma..

Próbowałem z przyciskami funkcyjnymi [Ctrl], [Shift], [Alt] ale nic się nie udawało..?


poniedziałek, 18 czerwca 2007, 21:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 10 czerwca 2007, 14:04
Posty: 28
Post 
miałem ten sam problem . tez nie znam odpowiedzi a dosyć długo się z tym męczyłem . Proponuje Power Directora 6 , pełen automat, prosty interfejs.


wtorek, 19 czerwca 2007, 14:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
jeśli masz już zrobione przejścia przez samo nachodzenie na siebie klipów (Automatic Dissolves/Crossfades) to jeśli zaznaczysz wszystkie klipy na ścieżce to możesz nałożyć jednakowe przejście z biblioteki na wszystkie zaznaczone klipy - ale obawaiam sie że Cie to nie zadowoli bo penie będziesz chciał różne przejścia nałożyć tak??

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 19 czerwca 2007, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 czerwca 2007, 21:13
Posty: 3
Lokalizacja: Gdynia
Post 
no, chyba po to jest tyle bajerów, żeby nie robić jednego przejścia na wszystkie.. :)
czyli co, nie da się?

a jeśli już rozmawiamy o efektach - nie widziałem w przejściach efektu, w którym obraz początkowy to kadr ze zdjęcia, a potem kadr(a właściwie całe zdjęcie, tylko go nie widać) się pomniejsza aż do pojawienia się całego zdjęcia. Trudne?
Myślałem, że jest taki efekt gotowy, ale pewnie trzeba będzie na ścieżkach popracować..?

aha.. i od razu dorzucę, czy jest możliwość generowania funkcji (chodzi o losowe przypisanie różnych przejść ze zdjęcia do zdjęcia) - jest to możliwe?


wtorek, 19 czerwca 2007, 21:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post 
nie chciałbym krakać ale pewnie skrypty sie kłaniają.....

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


wtorek, 19 czerwca 2007, 21:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 18 czerwca 2007, 21:13
Posty: 3
Lokalizacja: Gdynia
Post 
co do drugiego efektu, o którym pisałem (kadr -> zdjęcie) to myślę można wykorzystać przejście 'Cross Zoom A/B', które polega na: cale zdjecie 1 -> zoom zdjecia 1 (kadr wybrany w opcjach) -> zoom zdjecia 2 (kadr w opcjach) -> cale zdjecie 2 itd..

tylko mało to elastyczne.. żeby zmienić czas trwania klatek znowu trzeba robić wszystkie ręcznie (a może można wszystkie naraz)? itd.. jak już mam pomysł, to nie ma takich możliwości.. :(


wtorek, 19 czerwca 2007, 21:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 18 maja 2007, 19:54
Posty: 50
Post 
Ja mam podobny problem, tylko, ze z czasem trwania zdjec.
Wszystkie zdjecia maja 5s, a ja chcialbym za jednym zamachem zrobic do kazdego zdjecia 3s. Jak to zrobic ?


środa, 27 czerwca 2007, 20:22
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL