Teraz jest czwartek, 22 października 2020, 05:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Obraz przechodzi w drugi obraz w miejscu np. lusterka, odbic 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 19:20
Posty: 38
Post Obraz przechodzi w drugi obraz w miejscu np. lusterka, odbic
Mamy zdjecie np. motocyklu z lusterkiem. W lusterku jest inne zdjecie. Obraz przechodzi robi sie zoom na to lusterko i widac tylko wtedy to zdjecie. Wtedy na tym zdjeciu jest np. ramka ze zdjecie i robi sie przyblizenie na to zdjecie. W tym zdjeciu jest itd. ...

Meczylem sie z maskami, z track motion, ale dopiero z tymi narzedziami raczkuje tak wiec prosze bardzo o pomoc.

Jak zrobic, jesli mamy mniejsze zdjecie, a pod spodem wieksze zeby nie bylo go widac. Zeby bylo tylko czarne tlo? Wydaje mi sie ze do wykonania poprawnie tego efektu trzeba to wiedziec

Jesli ktos mnie nie zrozumial, prosze, oto moja nie udolna proba:
http://pl.youtube.com/watch?v=5Pq7FaG_5Q8


środa, 18 lipca 2007, 22:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Zastosuj PS'a i wymaż obraz z lusterka do "szachownicy" z łagodnymi krawędziami . No i teraz kluczowanie w Vegasie . Video/zdjęcie w lusterku musi mieć zadene klucze w dwóch miejscach . Rozmier ustal w efekcie na samym zdjęciu , a ruch w efekcie ścieżki . Fota z motocyklem klucze tylko na ścieżce


czwartek, 19 lipca 2007, 14:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 19:20
Posty: 38
Post 
Jak rozumiem, mam wejsc do Photo Shopa i wymazowac miejsce gdzie jest odbicia z przezroczystym tlem. Przezroczyste tlo, jak zauwazylem obsluguje gif i png. Prosze o to zdjecie z przezroczystym tłem

Obrazek

Video/zdjęcie w lusterku musi mieć zadene klucze w dwóch miejscach . Rozmier ustal w efekcie na samym zdjęciu , a ruch w efekcie ścieżki . Fota z motocyklem klucze tylko na ścieżce

Nic z tego nie pojmuje. Przyznaje, jestem ciezko myslacy. Bede probowal cos zrobic...


czwartek, 19 lipca 2007, 15:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Ale sie porobiło , sorka . Przypadkowo wysłałem nie skończonego posta. Wcale nie dziwię się że nie jarzysz . Te dwie warstwy ustawiasz w trybie zależnym parent/child . U góry fota (taka jaką zrobiłeś ale jpeg) . Pod nią video . Teraz ustawiając ruch zdjęcia będzie przekazywany video . Klucze zadajesz ścieżce ze zdjęciem . Zaowocuje to "przyklejeniem" Video do lustra . Jeszcze tryby ścieżek .Fotka w Multiply Mask , video w Surce Alpha . Klucze to już samemu .


czwartek, 19 lipca 2007, 16:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL