Teraz jest środa, 21 listopada 2018, 04:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Pomoce i inne dodatki do Vegasa. 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post Pomoce i inne dodatki do Vegasa.
ponieważ do Vegasa pomocy, pluginów i wszelkiego innego rodzaju dodatków w Polsce mało, Sony ogólnie ten rynek zaniedbuje trzeba sobie jakoś radzić. A że ostatnio trochę tego znalazłem w necie więc postanowiłem się ze wszystkimi tym podzielić.

Oto kilka linków (ruskij jazyk:-) )

http://pinnhate.narod.ru/

tutorial: http://pinnhate.narod.ru/Info/videosv6.htm

http://www.studiohalyava.ru/showthread.php?t=2212 - to jest stronka z pluginami, ale trzeba być zarejestrowanym.

To tylko kilka z tych, co znalazłem.
Może teraz koledzy wrzucą tu coś swojego?
Pozdrawiam.


czwartek, 16 sierpnia 2007, 20:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 7 sierpnia 2007, 10:29
Posty: 8
Post 
tylko szkoda, ze po rusku bo trzeba sciagac i testować, jak ktos przetestuje jakies pluginy niech napisze do czego sluza
Good Job


piątek, 17 sierpnia 2007, 14:07
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Wszystkie pluginy to dodatki typu przejścia oraz: filtry wideo i audio. Wszystko w pełnych wersjach. Po ściągnięciu i zainstalowaniu jest tego mnóstwo, i jest z czego wybierać, a nie jak przedtem, malutko tego w samym Vegasie. Są Pixelany, Borisy, MagicBullety, Yasst-y, Zenote i sporo, sporo innych.

Tu jeszcze kilka ciekawych linków:

http://www.movienations.com/download

http://flmsdown.net/2007/06/09/boris_aio.html

http://shader.ru/index.php?ind=news&op= ... w_all&st=0

http://rapidshare.com/users/E7C5FW?byfilename=1

http://soft-best.ws/category/multimedia/

Zeby ściągać, trzeba byc zarejestrowanym na niektórych stronkach. Na wiekszości stronach s po prostu linki do Rapidshare, więc konto premium by się zdało. Jak kto ma problem z rejestracją, pomogę, lub po podesłanu linka z tym, co się potrzebuje, ja po zalogowaniu na ta stronę, odeśle linki do rapida.

[ Dodano: Wto Sie 21, 2007 8:26 pm ]
Jeszcze jedna stronka. Uff... jest tego mnóstwo. Ale na tej chyba najwiecej.

http://www.drbobah.com/forum/forumdispl ... rune=&f=13

Hm, ostatnio grzebiąc dorwałem fajny programik - Vegasis. Do czego służy?
Do wyłaczenia komputera po skończonym redenrowaniu w Vegasie. I ma się do wyboru: tylko sygnalizacje dżwiękiem, lub wyłączenie kompa. Super. Jak przypomne sobie skąd go ściągłem to podeśle tutaj. Przyda się wielu z nas.

[ Dodano: Sob Sie 25, 2007 3:22 pm ]
A to ten programik - http://rapidshare.com/files/119362625/vegasist.zip . Przepraszam, że na rapidzie, mimo kompresji nie wszedł na forum. Po kliknięciu na free nie powinniście czekać zbyt długo w kolejce na pobranie go. Minutnik na stronce oczekiwania znajdziecie. A jak dopisze szczęście - od razu pojawi się hasełko do ściągnięcia. w razie kłopotów piszcie na priv. Polecam również ciekawy dodatek do Soniaka -Exalibur, usprawniający jego pracę. Dostęp do niego przez skrypty w menu Vegasa : http://rapidshare.com/files/119362626/E ... r5-0-5.exe


Ostatnio edytowano niedziela, 1 czerwca 2008, 19:53 przez przem188, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 18 sierpnia 2007, 15:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
siema przem !! wielkie dzieki za te pluginy ! mam tego excalibura ale nie mam pojecia do czego on sluzy !?!?! bardzo dziwne..
swoja droga wejdz tutaj http://www.movienations.com/download/93 to jeden z programow z twoich linkow! jest tam gdzies crack do tego ? to pixelan plugins cos tam instaluje sie spoko ale mam tego X a srodku jak wrzucam FX na tracki !! arghghghh...


sobota, 25 sierpnia 2007, 18:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Exalibur jest dostępny w Vegasie : Menu główne - tools- scriting. Co daje? Dużo dodatków, funkcję mulicam, czyli obsługę naraz kilku kamer, udostępnia ukryte funkcje, usprawnia pracę. Tu jest manual: http://rapidshare.com/files/119362624/E ... Manual.rar . Jest w linku, który do niego podałem wszystko, aby działał. Tutki mam, ale po rosyjsku, są to skany książki wydanej w Rosji - pliki DJVU, trzeba posiadac DJVU reader. Swoją drogą w Rosji można, w Polsce nie- żenujące. Link to tutka jest powyżej. Co do Pixelana - podam linki, gdzie są wersje lepsze lub gorsze- jeżeli są efekty z krzyżykiem na ekranie - znaczy to ze plugin jest w wersji demo. Poniżej linki, częśc z nich po zainstalowaniu jest full wersion. Niektóre nie. Mam nadzieję, że z resztą pluginów nie było problemów z ich znalezieniem i pobraniem. Jak są problemy - pisać. Podam bezpośrednie linki do rapida, skąd można pobrać.

A tu wszystko co dotyczy Pixelana Creativ Easy: u mnie częśc pluginów działa.

http://rapidshare.com/files/119367512/C ... _Patch.zip
http://rapidshare.com/files/119367511/C ... -Vegas.exe
http://rapidshare.com/files/119367510/C ... _patch.exe
http://rapidshare.com/files/119370053/C ... -Vegas.exe
http://rapidshare.com/files/119370052/C ... _patch.exe


Ostatnio edytowano niedziela, 1 czerwca 2008, 20:32 przez przem188, łącznie edytowano 3 razy

sobota, 25 sierpnia 2007, 20:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
hejka!! ok sciagne to wieczorkiem dzis,
swoja droga zrobilem jpga ktory ma przedstawic jakiego transition dokladnie szukam!! (szok wogole ze takiego banalu nie ma w vegasie)
mam nadzije ze rozumiecie o co mi chodzi... cos jak niszczarka do papieru tylko by szly do gory i na dol te paski!!
mam nadzieje ze rozumiecie jpga.. gdize takie cos znajde w ktorym pakiecie?

Obrazek

swoja droga znalazlem dzis debugmode wax plugin 2.0 jest freeware i tam jest z 1000transitions!!! ale niestety takiej jak szukam nie ma!! HELP !! :-(


sobota, 25 sierpnia 2007, 21:25
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
A ma kolega Pixelana SpiceMaster 2.5? Jest tam cos takiego lub zbliżónego. Po modyfikacjach na timeline tego pluginu na pewno uzyskasz to co ci potrzebne. Jak trzeba wrzucę tu linki. Po sciągnięciu wszystkich 10 częśći bibliotek, rozkomppresujemy je )WinRar złaczy je razem) i kopiujemy do dowolnego foderu gdzie będą tzrymane, np. dysk C: otwieramy SpiceMastera, w głównym oknie (patrz screen) obok ekranu z widokiem edytowanego efektu (u góy po prawej) jest klawisz z dostępem do bibliotek. Po otwarciu tego okan z bibliotekami szukamy funkcję dodawania nowych przejść i podajemy nasz folder.


Ostatnio edytowano niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:28 przez przem188, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 25 sierpnia 2007, 22:32
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
jajego... znalazlem na jednym z twoich linkow post o spicemasterze 2.5 ale wyszstko jest po rosyjsku a rusek z ktorym mieszkam polecial do moskwy na tydzien a samemu nic nie rozumiem!! http://www.drbobah.com/forum/showthread.php?t=9845
probowalem po omacku znalezc linka do downloadu ale nie ma go tam chyba..jak masz gdzies pod reka link do rs to daj znac bede bardzo wdzieczny...wielkie dzieki za helpa.. taka banalna tranzycja a tyle zawracania glowy


sobota, 25 sierpnia 2007, 23:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Trzeba byc zarejstrowanym ,zeby zobaczyć linki. Znam co nieco rosyjski (9 klas skończonych rosyjskiego) ale przyznam się, ze maiłem z rejestracją problemy. A nawet jak już się jest zarejestrowanym, to i tak nie wszystkie linki się zobaczy, trzeba nabić sobie punków na stronce, aby miec dostę?. Tu daje link do pełnej wersji programu. Co do bibliotek, to musze je znależć, bo tez jest ich trochę,ok. 90 Mb. Jak znajdę - linki wrzucę tutaj. Chyba nie ma oprócz pakietu Adorage pluginu, w którym znajduje się tyle przejść.

http://rapidshare.com/files/119476580/P ... .Vegas.rar


Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 czerwca 2008, 09:59 przez przem188, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 26 sierpnia 2007, 11:47
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
siemka dzieki za linka sciagnelem, zainstalowalem, ale UWAGA.. mimo ze to wyglada tak jakby to bylo to o co mi chodzi to niestety metoda dzialania tych przejsc jest inna..te tranzycje nie tna pierwszego obrazu na paski i nie ciagna go do gory i na dol, one poprostu powoduja ze drugi sie pojawia w taki sposob ale pierwszy caly czas stoi w miejscu(a drugi go zakrywa)! .. w sumie ... zauwazylem wogole ze wszystkie tranzycje tego plugina nie ruszaja obrazem w zaden sposob, tylko morphuja jeden w drugi przy pomocy tych patternow ktore tam sa(mam nadzieje ze wyrazam sie jasno - bo jpga nie narysowalem tym razem)
pozdrawiam i dzieki wielkie jeszcze raz
ps. jak bys mial jakis pomysl jak to zrobic to daj znac / paranoja ze nie ma czegos takiego w vegasie :-(


niedziela, 26 sierpnia 2007, 14:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Tu sa biblioteki do Spice:
http://rapidshare.com/files/119500713/S ... part01.rar
http://rapidshare.com/files/119500715/S ... part02.rar
http://rapidshare.com/files/119500716/S ... part03.rar
http://rapidshare.com/files/119500717/S ... part04.rar
http://rapidshare.com/files/119500718/S ... part05.rar
http://rapidshare.com/files/119500719/S ... part06.rar
http://rapidshare.com/files/119500721/S ... part07.rar
http://rapidshare.com/files/119500723/S ... part08.rar
http://rapidshare.com/files/119500724/S ... part09.rar
http://rapidshare.com/files/119500725/S ... part10.rar

Jeżeli modyfikacje w tym pluginie nie dadzą rezultatu to proponuje użyć kluczowania, tzn. utowrzyć wzór np. w paincie pasów o takiej szerokości i ilości ile potrzeba. Kolory dobrać tak, aby były inne niż te, które będą w docelowych klipach, do których to przejście użyjesz. Następnie wkluczowanie jednego klipu w pasy jednego koloru, drugi klip w pasy drugiego a potem rozjechanie ich w górę i dół z funkcji pan/crop. napisałem tak pobieżnie, nie wiem, czy dobrze to wymyśliłem tak w głowie, nie siedząć przed Vegasem.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 2 czerwca 2008, 18:54 przez przem188, łącznie edytowano 1 raz

niedziela, 26 sierpnia 2007, 16:49
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
witam! dzieki wielkie jeszcze raz ale juz zrobilem to po swojemu grrrrr... w media generatorze zrobilem paski podwoilem track i go rozjechalem recznie! banalne... teraz mam nowa misje.. jak chcesz mi pomoc to bede bardzo wdzieczny.. ---> myslisz ze jest jakis plugin do vegasa ktory umozliwia animowane pisanie? albo jakies skryptowe rysowanie (chodzi mi glownie o napisy .. czekaj znajde jakis przyklad.. oto i on http://fakepilot.com/work/seanjohn1/ -- to jest akurat we flashu zrobione ale dobrze widac jak sie 'pisze' napis SEAN JOHN, chodzi mi o cos co bedzie potrafilo w jakims sensie narysowac wprowadzany napis badz prosty symbol - wiely ile zawracania glowy jest w robieniu czegos takiego klatka po klatce w PSP)
pozdrawiam !!!
ps. domyslam sie ze w cinema4d bym to zrobil ale ten program jest tak kosmicznie trudny ze szukam jakies vegasowej alternatywy badz jakiegos innego stand-alone programiku!!


niedziela, 26 sierpnia 2007, 18:22
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Do tego super się nadaje np. Adorage Heroglyph. Uzywam tez Blufftitlera, ale ten program jest cos takiego jak particle ilusion, do cząstek o wiele prostszy od niego, nawet po polsku , napisy też mu dobrze wychodzą.

Link do Heroglyph:
http://rs251cg.rapidshare.com/files/119 ... h_v2.5.zip


UWAGA! Wszystkie linki cytuje za stronami, skąd je pobrałem. Nie odpowiadam za ich zawartość, ani za ich prawa. Zaznaczam to, zeby nie było do mnie pretensji o ich nie działanie, bądż naruszanie czyiś praw do nich. Zamieszczam je tu , aby pomóc tym, dla których ruskij jazyk trudnyj jazyk:-)

_________________
Nowiutki Athlon Dual Core X2 6400+ ( 2x 3.2 GhZ), 4 Gb RAM, Geforce 8600GT i brak czasu.


Ostatnio edytowano niedziela, 28 września 2008, 09:25 przez przem188, łącznie edytowano 5 razy

niedziela, 26 sierpnia 2007, 19:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post 
no mozna sprobowac! mam nadzieje ze bedzie w miare latwo mozna osiagnac to o co mi chodzi.. zeby narysowal jakis napis zrobiony w psp.. a nie ze tam bede musial rysowac bo to nie przejdzie raczej..no chyba ze bedzie mozna wpisac jakas wspolna czcionka napis i on go narysuje np! to byloby genialne.. swoja droga widzialem to -> http://www.prodad.de/gb/heroglyph_std_details.html te screeny po prawej to niezla kaka.. hahahaha nie zachecaja raczej do kupna tego programu :D


niedziela, 26 sierpnia 2007, 20:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 9 lutego 2007, 17:30
Posty: 127
Lokalizacja: Głuchołazy
Post 
Tak, w Adorage masz tą możliwość, wybiesz czcionkę, wielkość, kolor, teksturęi tp i program ci ładnie animuje pisanie po papierze. Masz tam wiele innych opcji, literka po literce jak z maszyny do pisania, itp, itd. Jest kilkanascie gotowych szablonów, ale poprzez ich modyfikacje możesz z nich zrobić co tylko zechcesz.

_________________
Nowiutki Athlon Dual Core X2 6400+ ( 2x 3.2 GhZ), 4 Gb RAM, Geforce 8600GT i brak czasu.


poniedziałek, 27 sierpnia 2007, 10:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL