Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 16:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem, Vegas 7 i 8 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Problem, Vegas 7 i 8
Panowie, mam problem :(
Zaczne od specyfikacji komputera:
Quad Q6600, 4GB ramu... dysk seagate 500gb 32mb cache, radeon 3750HD jakistam... 512MB... win xp x64

Gdy wrzuce jakis klip na os czasu to sie obraz zacina (co sekunde, dwie na chwilke 'freeze' i leci... i tak w kolko).

Ale jak puszczam cos z EXPLORERA to wszystko jest w porzadku! (dziala plynnie)

Moze to kwestia kodekow?
(probowalem ACE, klite, divx... a nawet wszystko wywalilem i dalej to samo).

Jakies pomysly? (w opcjach vegasa grzebalem pol dnia...)

Prosze o pomoc


niedziela, 22 czerwca 2008, 11:31
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Dziwne.. a jakoś podglądu na jaką masz ustawioną? No i sterowniki do karty graficznej nowe? Zmieniałeś ostatnio coś w kompie?


niedziela, 22 czerwca 2008, 22:47
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Ogolnie to caly komputer jest nowy. Sterowniki... hmmm chyba najnowsze ale jeszcze sprawdze (ale dopiero za tydzien bo jestem na wyjezdzie...).

Jakosc podgladu mam... na PREVIEW>AUTO... na drafcie nie sprawdzalem... no ale sorry... tak to sie pracowac nie da...

Stary komp (zwykly P4 2,8GHz HT) bez problemu sobie radzil... nawet na lepszych podgladach... dziwna sprawa...


poniedziałek, 23 czerwca 2008, 22:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
po zainstalowaniu win xp x64 najpierw :

dotnetfx3_x64
netfx_x64
vcredist_x64
vistacodecs_v467 (x64)(albo nowszy)
x64components (v148)
quicktime w wersji 7.04 *!-koniecznie
tweakUI_64bit
xp_antispy

ostatnie dwa zeby powylaczac jakies niepotrzbne pierdoly
przy tych komponentach dziala vegas ale tak jak napisalem w innym temacie, nie korzysta w pelni z dwoch i wiecej rdzeni - pod takim konfigiem polecam premiera, edius wogole nie dziala


wtorek, 24 czerwca 2008, 07:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Degenerado napisał(a):
po zainstalowaniu win xp x64 najpierw :

dotnetfx3_x64
netfx_x64
vcredist_x64
vistacodecs_v467 (x64)(albo nowszy)
x64components (v148)
quicktime w wersji 7.04 *!-koniecznie
tweakUI_64bit
xp_antispy

ostatnie dwa zeby powylaczac jakies niepotrzbne pierdoly
przy tych komponentach dziala vegas ale tak jak napisalem w innym temacie, nie korzysta w pelni z dwoch i wiecej rdzeni - pod takim konfigiem polecam premiera, edius wogole nie dziala


A XP 64 + Vegas - wykorzystuje więcej niż 4 GB Ramu czy nie?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


środa, 25 czerwca 2008, 00:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
nie wiem, nie robilem takich skomplikowanych projektow, vegas nie wykorzystuje 4 rdzeni wiec olalem ten program


środa, 25 czerwca 2008, 14:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
musze sie poskarzyc ze tez mi bardzo irytujaco vegas tnie i z checia bym sie dowiedzial jak mu pomoc.... na poczatku bylo ok, zaraz po instalce windowsa(xp 64) - ale jakos po tygodniu (nie pamietam dokladnie co i jak instalowalem ale musze przyznac ze komputer mam bardzo czysty.. nic co nie jest niezbedne - nawet gg i tlena mam na laptopie nie na kompie) zaczal irytujaco ciac.. no jakos idzie z tym zyc poniewaz nie edytuje zbyt duzo vegasa uzywam raczej do korekcji kolorow i innych takich tam prostych efektow... jak ktos chce zobaczyc montaz to zapraszam na http://hypermotion.org/reel2.mov


czwartek, 26 czerwca 2008, 15:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 21 maja 2007, 15:29
Posty: 62
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
haha sprawdzilem na laptopie czy tez mi tnie.. i na laptopie jest wypas.. co za kara a mam p3 1.3ghz chyba tylko tam i 512ramu (vs quad2.3 i 4gb ramu na kompie) bezsens?!?!


czwartek, 26 czerwca 2008, 15:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Degenerado napisał(a):
po zainstalowaniu win xp x64 najpierw :

dotnetfx3_x64
netfx_x64
vcredist_x64
vistacodecs_v467 (x64)(albo nowszy)
x64components (v148)
quicktime w wersji 7.04 *!-koniecznie
tweakUI_64bit
xp_antispy

ostatnie dwa zeby powylaczac jakies niepotrzbne pierdoly
przy tych komponentach dziala vegas ale tak jak napisalem w innym temacie, nie korzysta w pelni z dwoch i wiecej rdzeni - pod takim konfigiem polecam premiera, edius wogole nie dziala


Zainstalowalem te rzeczy i niestety dalej to samo


środa, 2 lipca 2008, 11:41
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 lipca 2008, 21:37
Posty: 7
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Mam podobną konfigurację komputera - stary quad 6600, 4GB Ramu Ocz hp 800 mhz, kartę Asus P5KC, Radeona HD 2600 Pro (nisko woltową) itd. oraz oczywiście Vegasa Pro 8.0b kupionego w USA. 6 dysków twardych oraz bezliku zainstalowanych aplikacji pod systemem Windows Vista 64 i wszystko chodzi doskonale. Ponieważ kamera jest profesjonalna HD projekty są renderowane w jakości 1920x1080i lub częściej 1440x1080p przez 4 procesory Quada. Istnieje oczywiście możliwość pracy sieciowej i w dwóch przypadkach wpiąłem tableta z duo core 2GHz ale przyrost szybkości rederowania był znikomy, a roboty mnóstwo. Co do zrywania to spróbuj wyłączyć w preferencjach tzw. kodeki zewnętrzne albo przesiąść się na Vistę 64. Pocieszająca wiadomość jest taka; Mó syn widział w stanach pracującą Vegas Pro 8.1 beta 64 bitową. Czy Sony wypuści upgrade do wersji 8.0b 32 bitowej czy zrobi Vegasa Pro 9.0 - 64 bitową to już inna sprawa. posting.php?mode=reply&f=35&t=25028#


wtorek, 8 lipca 2008, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Problem, Vegas 7 i 8
Zorganizowalem juz na probe viste ultimate pl x64 i gdy tylko bede mial minutke to sprawdze jak to wsio dziala.
Co do Vegasa x64... to by byl skok w przod- adobe bedzie z tylu :)


wtorek, 8 lipca 2008, 22:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL