Teraz jest poniedziałek, 30 listopada 2020, 16:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Podczas pisania tekstu ,prubowałem sobie przestawić okno bliżej krawędzi ponieważ potrzebowałem podejrzeć u gory, no i trzymając myszkę dalej rozpędzony poleciałem poza pasek i puściłem jak się kapnołem to było za poźno .Potem probowałem otwierać nowe texty ale zaraz po otwarciu ,czyli po przeciągnięciu na pole robocze zaraz sam automatycznie ucieka poza pulpit. proszę o pomoc bo nic nie mogę pisać w vegasie!!!!!!!
cris :!:


sobota, 5 lipca 2008, 23:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
W tym okienku kliknij na 3 kropki i przeciągnij gdzie chcesz... i pisz jakoś normalnie posty, bo aż się czytać takiego czegoś nie chce.


niedziela, 6 lipca 2008, 09:07
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Ale tego okna tez niemam bo całe te okno pozostało poza PASKIEM NA DOLE MONITORA GDZIE WCHIDZI SIę DO WSZYSTKICH PROGRAMóW .
sory za tą treść nie zrozumiałą :a/ była 2 w nocy, b/ jestem nowicjuszem w vegasie i nieznam nazw po angielsku,c/ jestem poza granicami polski parę lat i pewnie jest kiebsko z moją budową zdań no i mam inną klawiaturę i nie pisze mi wszystkich znaków .
Prosze dalej o pomoc jak wydostać te okno!
pozdrawia i prosi cris


niedziela, 6 lipca 2008, 12:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
a spróbuj pzrez View->Window Layouts->Load default layouts

edit:
jak to nie pomoze to zrób starymdobrym chwytem:
jak masz klip z tekstem na TL to kliknij w ta ikonke od edycji (odpali Ci sie to okienko z edycją tekstu które se wyrzuciles poza pulpit) a nastepnie wcisnij ALT, później Spacja i klawisz 'E" ( w polkim windowsie to jest skrót do pozycji w menu okienka - Pzrenies) i nie klikajac w nic spróbuj ponaciskac kursory na klawiatrze a nastepnie ruszyc myszką, moze wtedy okienko Ci sie przyklei pod kursor myszki

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 6 lipca 2008, 16:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Próbowałem wszystkich przez was podanych sposobów i niema....
Objaśnie krótko jeszcze raz .... mam tekst i jak naciskam GENERATED MEDIA (ikonka taśny filmowej po lewej u góry) to powinno pokazać się okno, te okno się włacza i leci na dół pulpitu i znika.
EVENT PAN/CROP i EVENT FX po kliknięciu pokazują się w polu.

PILNE BO NIEMOGę SKONCZYć FILMU.!!

POMOCY !!!!


niedziela, 6 lipca 2008, 17:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
to pzreinstaluj Vegasa

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 6 lipca 2008, 18:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Wiem że można na nowo wgrać chyba myślisz otym co.
Bo na nowo niemogę zainstalować poniewarz syn wzioł płytę instalacyjną
przez pomyłkę ze swoimi płytami.!!!!
PORADZCIE COś dzięki za dotychczasową odpowiedz ....


niedziela, 6 lipca 2008, 18:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
instalke ściągniesz ze strony Sony Creative Software, a klucz... może go sobie gdzieś zapisałeś? ;>

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


niedziela, 6 lipca 2008, 19:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Spróbował bym przed uruchomieniem programu zmienić rozdzielczość monitora na większą niż dotychczasowa (chyba wiesz jak) i myślę, że po uruchomieniu go teraz z taką rozdzielczością (w razie konieczności dodatkowo zmaksymalizowaniu go) wszystkie okna narzędziowe powinny się wyłonić, Teraz wystarczy zsunąć je blisko siebie i w sposób prawidłowy zamknąć aplikację, przywrócić poprzednią rozdzielczość monitora do poprzedniej, uruchomić program ponownie, a powinno być możliwe już "łapanie i przeciąganie" tych okienek.
Pozdrawiam gorąco

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


niedziela, 6 lipca 2008, 21:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post Re: MIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Wszystko jest ok ... nastawiłem na środek i zamknołem program.
serdeczne dzięki za pomoc....


niedziela, 6 lipca 2008, 22:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 25 stycznia 2008, 19:55
Posty: 13
Post Re: NIE UMIEM PISAć I ZMIENIAć TEKSTU POMOCY !!!!! w vegasie
Mam jeczsze jedno pytanie ? po za instalowaniu pluginów vegas się zawieszał, dopiero jak je wyinstalowałem instalował się dobrze.
Część z nich była demo może to była przyczyna chyba że jest inna????????
wiecie co???


niedziela, 6 lipca 2008, 22:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL