Teraz jest piątek, 23 października 2020, 10:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 TIMECODE 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post TIMECODE
Witam wszystkich.Panowie mam mały problem.Czy istnieje możliość zrzucenia materiału HDV przez Vegasa 8.0 z timecodem bo nie mogę niuc znależć i tworza sie klipy Clip001,002 itd.Wszystko pomieszane no moze nie do konca bo jezeli nie wyłaczam komp.to zapisuje w lp.ale jezeli wyłącze kompa to zapisuje od poczatku.Z góry bardzo dziekuje.

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


niedziela, 21 grudnia 2008, 01:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: TIMECODE
Panowie czy nikt nie zna odp.na w/w pytanie????

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


wtorek, 10 lutego 2009, 12:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 października 2006, 13:59
Posty: 58
Post Re: TIMECODE
Witam
Odnośnie Twojego problemu to w rzeczywistości nie ma problemu. Po pierwsze to Vegas zawsze zgrywa timecode, a po drugie jeśli chodzi Ci o te clipy numerowane to musisz wyłączyć wykrywanie scen podczas zrzucania materiału na komputer i będziesz miał jeden długi clip. Wracając do tego timecodu to sam sobie ustawiasz w Vegasie czy ma na timeline pokazywać właśnie timecode czy np. ramki czy jedno i drugie. Wybór należy do Ciebie.

_________________
/ SONY VEGAS PRO 10c + DVD ARCHITECT PRO 5.2 + PRODUCTION ASSISTANT 2.0 + CINESCORE 1.0c + RAYLIGHT ULTRA / SONY DSR 250P, SONY HVR-Z1E, SONY PMW-EX1R, PANASONIC AG-HPX371E /


wtorek, 10 lutego 2009, 15:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: TIMECODE
Kolego albo sie nie rozumiemy albo cos jest nie tak.Timecode przy zgrywaniu materialu DV nie bylo zadnego problemu,wyświetlał date i czas ale przy zgrywaniu HDV nie mam tego.Czy przyczyna lezy po stronie kamerki(FX1)czy po stronie vegasa?Pozdrawiam

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


wtorek, 10 lutego 2009, 15:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 października 2006, 13:59
Posty: 58
Post Re: TIMECODE
Gdzie leży problem ? Mianowicie ja zrzucam z kamerki sony Z1 w HDV i nie mam problemu z Timecodem. Posprawdzaj ustawienia Vegasa, i sprawdź opcje zrzucania w kamerze. Bo skoro w DV jest OK to w HDV też powinno. Wieczorkiem będę w studiu i sprawdzę to w praktyce jak to u mnie wygląda jeśli chodzi o te ustawienia.

_________________
/ SONY VEGAS PRO 10c + DVD ARCHITECT PRO 5.2 + PRODUCTION ASSISTANT 2.0 + CINESCORE 1.0c + RAYLIGHT ULTRA / SONY DSR 250P, SONY HVR-Z1E, SONY PMW-EX1R, PANASONIC AG-HPX371E /


wtorek, 10 lutego 2009, 15:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: TIMECODE
wielkie dzięki.Jesli kożystasz z GG1075865 to prosze o kontakt.Dzięki

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


wtorek, 10 lutego 2009, 15:37
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 10 października 2006, 13:59
Posty: 58
Post Re: TIMECODE
Witam
A więc tak : sprawdzałem u siebie i wygląda to tak, że faktycznie jak zgrywam materiał HDV to Vegas faktycznie numeruje te clipy. Wcześniej nie zwracałem na to uwagi bo przeważnie zgrywam całe taśmy i opisuje nazwę klipu i tyle. A co do timecodu do mam cały czas. Czy zgram kawałek np. od 2 min. - 4 min., a później od 10 min. - 13 min. i wrzucę to na timeline to mam timecode taki w jakich kawałkach i czasie się zgrała taśma. Także jak kliknę na nazwę zgranego pliku w Vegasie w oknie Explorer to też pokazuje mi czas prawidłowo.

Pozdrawiam

_________________
/ SONY VEGAS PRO 10c + DVD ARCHITECT PRO 5.2 + PRODUCTION ASSISTANT 2.0 + CINESCORE 1.0c + RAYLIGHT ULTRA / SONY DSR 250P, SONY HVR-Z1E, SONY PMW-EX1R, PANASONIC AG-HPX371E /


wtorek, 10 lutego 2009, 23:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL