|
|
|
Teraz jest środa, 27 stycznia 2021, 22:20
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
[SOLVED] - v8.0 slideshow snapshot'ów wygenerowanych z wideo
Autor |
Wiadomość |
Gość
Aktywny bywalec
|
 [SOLVED] - v8.0 slideshow snapshot'ów wygenerowanych z wideo
Witam serdecznie, Mam następujące zadanie: chciałbym utworzyć z wielu plików wideo (ok. 140) pokaz slajdów, a zdjęcia do niego mają pochodzić właśnie z tych filmów. Każde zdjęcie ma być pokazywane przez 1-2 klatki i ma dać efekt bardzo szybkiego zmieniania się obrazów. Coś podobnego (tylko że mam wideo nie zdjęcia  ): http://pl.youtube.com/watch?v=6B26asyGKDoEw. jest jeszcze możliwość automatycznego przycięcia klipów filmowych do rzeczonych 1-2 klatek. Czy jest to w standardowych narzędziach vegas, trzeba dociągnąć jakiś plugin, czy wspierać się after effectem lub czymś podobnym? Dzięki z góry za pomoc, troophel
Ostatnio edytowano wtorek, 3 lutego 2009, 01:56 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
|
niedziela, 1 lutego 2009, 23:38 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: Vegas 8.0 - slideshow snapshot'ów wygenerowanych z wideo
Ja bym to po prostu zrobil recznie  Kazdy klip skracal do tych paru klatek i wrzucal po kolei. Troche roboty jest, ale po pierwsze nie mam pomyslu a po drugie nikt nie mowil ze bedzie latwo 
|
poniedziałek, 2 lutego 2009, 11:20 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
W opcjach Vegasa w zakładce editing masz opcję New still image length. Tam sobie ustaw wartość jaką chcesz mieć. Wrzucasz wszystkie pliki i będą miały taką długość.
|
poniedziałek, 2 lutego 2009, 11:32 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
tomislater napisał(a): W opcjach Vegasa w zakładce editing masz opcję New still image length. Tam sobie ustaw wartość jaką chcesz mieć. Wrzucasz wszystkie pliki i będą miały taką długość. Wszystko fajnie TOMISLATER tylko ze mowa jest o klipach wideo a nie fotkach (still image). Kazdy wrzucony na os czasu plik wideo/audio bedzie wrzucany jako calosc. Nie dotyczy to obrazow nieruchomych. Chyba ze ja zle zrozumialem... to przepraszam.
|
poniedziałek, 2 lutego 2009, 22:19 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Tak, chodzi o klipy wideo, ale już sobie poradziłem: Programem AVD Video Processor wyciągnąłem snapshoty (czyli w sumie to co mówił ajti, a następnie używając porady tomislatera wrzuciłem wszystko do filmu. Dziękuję bardzo Panom/Paniom/Państwu za pomoc  Pozdrawiam serdecznie, troophel
|
wtorek, 3 lutego 2009, 01:53 |
|
 |
Pinto
Aktywny bywalec
|
 Re: [SOLVED] - v8.0 slideshow snapshot'ów wygenerowanych z wideo
snapshoty można przecież Vegasem robić...
|
środa, 4 lutego 2009, 17:14 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
 Re: [SOLVED] - v8.0 slideshow snapshot'ów wygenerowanych z wideo
Owszem  TOOLS ---> SCRIPTING ---> RENDER IMAGE SEQUENCE ... jakby ktos pytal
|
środa, 4 lutego 2009, 19:23 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|