Teraz jest środa, 21 października 2020, 13:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Czy da się to jakoś wyłączyć? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2008, 04:12
Posty: 266
Post Czy da się to jakoś wyłączyć?
Przy edycji klipów, gdy przyspieszam klip suwakiem, bądź oglądam go - klip mi ścina. Ponieważ odświeżają się miniaturki na warstwie z każdym rpzesunięciem bądź powiększeniem/pomniejszeniem. Jak tego się pzobyć? Nie mogę pracować komfortowo (w dodatku na kompie który ma 4GB RAMu - LOL!).


piątek, 8 maja 2009, 00:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
opisałem jak to zrobić kilka tematów niżej http://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=35&t=27409

_________________
Sony vegas


piątek, 8 maja 2009, 00:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2008, 04:12
Posty: 266
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
Nie ma czegoś takiego.
Screen: http://i42.tinypic.com/15dl0f9.jpg


piątek, 8 maja 2009, 23:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
w Vegas Pro 8 jest :)
Powinno to być pod opcją
Show source frame numbers on event thumbnails as: [None]
Thumbnails to show in video events: [All]

Spróbuj z kombinacją klawiszy ctrl+shift i klik Options/Preferences/Internal i może gdzies tam jest opcja, że się pojawi.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


piątek, 8 maja 2009, 23:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2008, 04:12
Posty: 266
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
Sam używam Vegasa z numerem 8.
Co ma dac niby skrót CTRL + SHIFT + CLICK i na czym go zastosować, gdzie?
Przecież wstawiłem screena i widać, że tam nie mam tych opcji więc w czym problem?
Wklejam JESZCZE RAZ tego samego screena i gdzie niby mam te "Thumbnails to show in video events: [All]"? http://i42.tinypic.com/15dl0f9.jpg

W tym Menu (Infernal) po wpisaniu słów kluczowych wyświetla tylko:
http://i40.tinypic.com/16c6xzq.jpg


sobota, 9 maja 2009, 00:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
Podałem tą kombinacje klawiszy ponieważ po zainstalowaniu vegasa zmieniłem sobie układ okienek, nic innego nie zmieniałem i tą opcje mam. Myślałem, że może ta kombinacja klawiszy dodaje to czego ty nie masz - jak widać nie. Innych "sztuczek" nie znam.
Ps. Ja screena nie wkleje bo Vegasa mam na 2 kompie.

Ja też mam wersje Sony Vegas Pro 8c

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


Ostatnio edytowano sobota, 9 maja 2009, 12:47 przez exPredator, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 9 maja 2009, 01:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
jaką masz wersje ?? ja mam PRO 8c http://i44.tinypic.com/16hn7zk.jpg

_________________
Sony vegas


sobota, 9 maja 2009, 02:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2008, 04:12
Posty: 266
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
Moja wersja to: Obrazek

Co robić?


sobota, 9 maja 2009, 07:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 23 września 2008, 14:08
Posty: 58
Lokalizacja: Lubuskie
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
nie sądzę żeby dało sie coś z tym zrobić poza zmianą na 8c, ale może ktoś znajdzie jakiąś możliwość

_________________
Sony vegas


sobota, 9 maja 2009, 09:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2008, 04:12
Posty: 266
Post Re: Czy da się to jakoś wyłączyć?
Ja jestem tylko ciekaw przyczyny takich durnowatośći.
Na przykład tego, że Vegas w wersji nie oznaczonej "Pro" nie posiada anrzędzia wycinania maski. A teraz po instalce PRO znowu okazują się jakieś śmieszne rzeczy - jak brak ustawiania tego w mianiturkach.

Dobra, chrzanić... Zmieniłem na 8.0c Dzięki.


sobota, 9 maja 2009, 18:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL