Teraz jest niedziela, 25 października 2020, 15:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Komputer pod Vegasa 64bit 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Komputer pod Vegasa 64bit
Witam wszystkich.Paniowi prosze o konfiguracje kompa pod vegasa 8 na win7 64bit.Ptrocek i7-ale jaka,karta grafiki-?,płyta gł-?pamiec-? i koniecznie dyski spiete w raid a zapomniałem o pamieci jaka i ile.Zaznaczam ze obudowe shiefteca ma tylko zasilacz raczej bym podmienił.Bardzo proszę o waszym zdaniem kompa ktory bedzie dosc szybki zarówno pod DV jak i HDV.Dziękuję

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


wtorek, 3 listopada 2009, 13:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 20 lipca 2007, 11:28
Posty: 14
Post Re: Komuter pod Vegasa 64bit
Może napisz w swoim natywnym języku, a my przetłumaczymy sobie w google :)


wtorek, 3 listopada 2009, 14:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komuter pod Vegasa 64bit
to bylo wlasnie tlumaczenie z googla :)


wtorek, 3 listopada 2009, 15:44
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: Komuter pod Vegasa 64bit
Degenerato wczesniej pisałem do ciebie co do zestawu ale od tamtego czasu kilka m-cy uplyneło.Moze cos skleicie.Sorki za w/w tekst.Chodzilo mi o jaką poleccie grafike,płyte gł,pamiec oraz procek oraz czy faktycznie spięte w raid dyski duzo przyspiesza.Wszystko ma byc pod windowsa 7 a moze jednak pod viste 64bit.Pozdrawiam

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


wtorek, 3 listopada 2009, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2067
Post Re: Komuter pod Vegasa 64bit
Kupujesz to, na co Cię stać.

Polecam następującą konfigurację, bo ją mam :P
ICore7 920
Gigabyte EX58-UD5
OCZ 3x2GB CL7 Platinum 1600 MHz
2xSAMSUNG 1TB F3 RAID0
GF GTX275
BeQuiet 650W
Windows 7 HP 64-bit


wtorek, 3 listopada 2009, 21:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
Pinto wielkie dzieki .Powiedz i tylko jeżeli przeliczałes do m2v czyli BD ile Ci czasu przeliczał zakładajac 2h materiału i czy widac tak znaczącą różnice przy spiecie dysków

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


czwartek, 5 listopada 2009, 10:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
ok ja sprawdze na q9550 jak vegas dziala , tylko powiedz ktora wersja windowsa i vegasa cie interesuje


czwartek, 5 listopada 2009, 10:53
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
win 7 oraz vegas 8 oraz jak współpracuja czy wogole współpracują z win7 aplikacje takie jak boris,adorage,vitascene.Dziekuje

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


czwartek, 5 listopada 2009, 11:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
wersja 8.1 na win 7 64-bity, po instalacji koniecznie trzeba sciezki poustawiac bo standardowo przeliczenia w system wali

ustawilem wszystko do DV, wrzucilem na pale 3 godziny materialu, zakladek nie ruszalem, ponakladalem efekty , przeliczylem i dziala, nie widze specjalnie roznic w pracy ani na plus ani na minus w stosunku do vista/xp, materialow hdv/hd nie ruszam bez intensity a jak kolega w innym temacie napisal - potrzebna jest wersja 9.0c czy jakos tak, z pluginow wrzuce najnowszy vitascene bo tego triala mam, adorage mam 1-5 tylko to zakladam ze one moga nie miec jeszcze tego pluginu a nie bede z tym kombinowal bo caly pakiet sie kurzy na polce, przestalem go uzywac

jakby co to sprawdze vitascene , zobaczymy jak z RT bedzie
sprawdzilem - nie bedzie, vitascena nie chce sie doinstalowac
... ale jest service pack robiacy wersje 045 z pluginem , zobaczymy

-pomimo service packa vitascena sie nie pojawila normalnie w fxach
-nie da sie importowac plikow z xdcama
-wrzucilem 10 teledyskow w roznych formatach do jednego katalogu , kazda proba akcesu - burak i wylaczanie vegasa w task managerze
-na kodeku intensity (pomimo braku karty w preferencjach) dziala rewelacyjnie,ustawiona najlepsza jakosc materialu do renderowania i preview na 1/4 best quality, nie ma rzadnych zaciec, dwa filtry chodza real time, korekta kolorow z glow na przyklad

przy okazji sprawdze nowszego vegasa... aaa tutaj testowalem wersje 8.1 64bit z win7 pl ult z pelnym updatem, q9550, 8gb ram, 4890 + Intensity


piątek, 6 listopada 2009, 01:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
wersja 9.0c dziala super z intensity, pelna obsluga karty


sobota, 7 listopada 2009, 00:26
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 grudnia 2008, 10:39
Posty: 182
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
A czy Vegas Pro 8.1 czyli 64 bity pod XP Pro - 64 bit też ma wsparcie karty BlacMagic Intensity Pro?


sobota, 7 listopada 2009, 13:03
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 5 kwietnia 2009, 08:47
Posty: 101
Post Re: Komuter pod Vegasa 64bit
Pinto napisał(a):
Kupujesz to, na co Cię stać.

Polecam następującą konfigurację, bo ją mam :P
ICore7 920
Gigabyte EX58-UD5
OCZ 3x2GB CL7 Platinum 1600 MHz
2xSAMSUNG 1TB F3 RAID0
GF GTX275
BeQuiet 650W
Windows 7 HP 64-bit

ile to Cie kosztowało?
pozdr


sobota, 7 listopada 2009, 17:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 23 maja 2004, 22:51
Posty: 44
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
Nie używałem nigdy karty i nie widze potrzeby wg.nie jej używania.Chodzi i o testy bez żadnych dopalaczy.W jaki czas degenerado przeliczył ci te 3h?

_________________
Dziekuję i pozdrawiam


niedziela, 8 listopada 2009, 12:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
nie patrzylem bo ja testy robie jak pracuje na drugim kompie i nie moge spac w przerwach jak sie licza jakies materialy, wstawilem liczenie ale nie kontrolowalem czasu, chcialem sprawdzic czy sie nie zawiesi a nie jak szybko to sie wygeneruje

vegas dziala na xp x64 pro bez klopotow


niedziela, 8 listopada 2009, 13:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Komputer pod Vegasa 64bit
Ciekawskodociekliwy napisał(a):
A czy Vegas Pro 8.1 czyli 64 bity pod XP Pro - 64 bit też ma wsparcie karty BlacMagic Intensity Pro?


Raczej nie, wsparcie w wersji 64 bity dostał BlackMagic dopiero Vegas 9c/ 64 bit
Sprawdziłem tą wersję osobiście.
Pozdrawiam

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


poniedziałek, 9 listopada 2009, 09:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL