Teraz jest sobota, 24 października 2020, 00:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Vegas 12 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Vegas 12
Nikt nie zauważył, że wyszedł Vegas Pro 12 ???

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


wtorek, 2 października 2012, 22:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
zauwazyl... i co z tego :) avid tez nowy soft wypuscil...


wtorek, 2 października 2012, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1519
Post Re: Vegas 12
http://www.dobreprogramy.pl/Sony-Vegas-Pro,Program,Windows,13037.html

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


wtorek, 2 października 2012, 22:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
"Nie ma żadnych wątpliwości, że Sony Vegas jest obecnie najlepszym programem do tworzenia i obróbki filmów. "

zawsze mnie setnia bawia takie oceny/recenzje


wtorek, 2 października 2012, 22:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 25 września 2006, 12:33
Posty: 264
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Vegas 12
MKmagic napisał(a):
Nikt nie zauważył, że wyszedł Vegas Pro 12 ???

Oczywiście że zauważyliśmy. Ale pierwsza edycja nowej wersji zawsze jest ryzykowna. Czego dowodzi doświadczenie z v.11. Zawsze to podniesienie wersji jest sporym wydatkiem. Tutaj proponują upgrade to PRO 12 za 176 EURO. Dla nowego zakupu oczywiście o wiele, wiele drożej. Tak że pozostaje mi czekać na oceny, rankingi i dookreślenie istotnych zmian w stosunku do v.11. Pozdrawiam

_________________
Amatorsko pracuję na:
Kamera : Sony HDR-AX2000E, Edycja : SONY Vegas Pro 11; PC : Win 7- 64 bit; IntelCore i7; RAM: 24 GB DDR3


środa, 3 października 2012, 10:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
oceny to bedziesz mial takie jak ta wyzej, jesli sam nie sciagniesz triala lub pirata to sie nie dowiesz czy warto uzywac czy nie , Polacy maja taka mentalnosc ze jak juz cos kupia to zaczyna byc najlepsze, jedyne na rynku itd.


środa, 3 października 2012, 10:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Vegas 12
Degenerado napisał(a):
oceny to bedziesz mial takie jak ta wyzej, jesli sam nie sciagniesz triala lub pirata to sie nie dowiesz czy warto uzywac czy nie , Polacy maja taka mentalnosc ze jak juz cos kupia to zaczyna byc najlepsze, jedyne na rynku itd.


Dokladnie, od czsow wojny mielismy ciezko z kasa i na niewiele stac nas bylo i dalej jest tak samo. To powoduje, ze ludzie kurczowo trzymaja sie tego co im znane a czuja lek lub niechec przed nieznanym, bo 800 euro nie chodzi piechota i jak domniemam, jest w 80% po za realnymi mozliwosciami zarobienia przez obywateli. Nie ma co tu sie dziwic, ze ludzie na zachodzie zarabiajacy na upgrade w danym przypadku w poltorej dnia maja wieksze mozliwosci sprawdzenia innych oprogramowan w pelnych i legalnych wersjach.
Ale skoro nasz rzad nie martwi sie o rozwoj techniki w naszym kraju, wiec my musimy robic to sami. Zwykle obiektywne oceny sypia po pol roku uzytkowania.
Jak ktos chce czekac pol roku na czyjas opinie i nadal byc niepewnym to szczesc Boze. Po to sa wersje probne zeby mozna bylo co nie co sprobowac a dalej to juz jak stryjenka sobie poradzi to od niej zalezy.


środa, 3 października 2012, 13:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 5146
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Vegas 12
Pewną podpowiedzią może być krótki opis zwany recenzją u nas w portalu: LINK.

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 4 października 2012, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
"Nowości funkcjonalne" i platforma do porownnia z premierem sa prze-fajne a najlepszy tekst to ze jest konkuretem duzo drozszego premierea , - vegas bez architekta - 1500, premiere z encorem i enkoderem - 2300 bez zadnych promocji


czwartek, 4 października 2012, 11:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2067
Post Re: Vegas 12
Degenerado napisał(a):
"Nowości funkcjonalne" i platforma do porownnia z premierem sa prze-fajne a najlepszy tekst to ze jest konkuretem duzo drozszego premierea , - vegas bez architekta - 1500, premiere z encorem i enkoderem - 2300 bez zadnych promocji

Pokaż mi to 2300 bez żadnych promocji.


czwartek, 4 października 2012, 14:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
use google and wlasna glowa, chyba nie idziesz do dystrybutora i placisz tyle co ma na stronie napisane, 5-6 sztuk kupilem po 2300 brutto (z groszami) w wersji cs 5.5 z darmowym updatem do cs6 bo wybralismy dobry moment


http://www.ebay.com/itm/Adobe-Premiere- ... 3ccb1cecc3

poza tym trzeba szukac po aukcjach, zobacz wyzej, tylko trzeba sie przygladac lincencjom dokladnie zeby nie trafic na wyjatek ja sie chce miec full legal


czwartek, 4 października 2012, 19:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 16 listopada 2003, 18:21
Posty: 459
Post Re: Vegas 12
Hej
ściągnąłem nową V12. Chciałem podziałać na wersji próbnej jednak podczas renderu materiału pojawia się logo Vegasa 12. Nie kojarzę aby we wcześniejszych wersjach tak było ale nie jestem pewien. Kuszony ofertą za 139 dol. kupiłem update i bardzo żałuje wydania tej kasy- oczywiście na tą chwilę. Zapewne opisane poniżej wady programu mogę nie występować na innych konfiguracjach. Program absolutnie nie jest stabilny, wprowadzenie większej ilości materiału do projektu całkowicie go destabilizuje i wywala. Użycie dodatkowych efektów tekstowych - wywala, wybranie klipu do podglądu z biblioteki - wywala. Kilkakrotne naciśniecie klawisza L- wywala :( Ciężko jest tak naprawdę mówić o testowaniu programu ponieważ ja mam same problemy. Pokusiłem się o całkowite odinstalowanie wszystkiego co nie było windowsem łącznie z rejestrami i katalogami, następnie ponownie zainstalowałem v12 i nic sie nie zmieniło. Obserwując forum vegasa widzę ze nie tylko ja mam z tym problem, ale jest coraz większa grupa sfrustrowanych użytkowników.

_________________
Apple Mac Pro 12-Core/ Xeon/16GB/Intesity Pro/GTX680
Apple MacBook Pro 15.4 Retina
Final Cut, Sony Vegas 9, 10, 11, 12
Sony PXW-X320,Sony PMW300K2 , Canon C-100, Panasonic Z10000 3D, Sony A7SII
Transmisje internetowe
streaming
wideofilmowanie


czwartek, 4 października 2012, 20:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2067
Post Re: Vegas 12
Degenerado napisał(a):
use google and wlasna glowa, chyba nie idziesz do dystrybutora i placisz tyle co ma na stronie napisane, 5-6 sztuk kupilem po 2300 brutto (z groszami) w wersji cs 5.5 z darmowym updatem do cs6 bo wybralismy dobry moment

Nie ma to jak porównywać cenę u polskiego dystrybutora z amerykańską ofertą. Jeśli narzekasz na polską cenę Vegasa, to również use google and wlasna glowa :)


czwartek, 4 października 2012, 22:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Vegas 12
Premierea kupilem u nas na fakture za 2300 brutto i nie narzekam na cene vegasa tylko rozwalaja mnie argumenty ze jest o wiele tanszy od premierea ktory niby jest taki drogi a mozna go wyrwac za normalne pieniadze, zauwaz ze oferta z ebay to 1700 brutto za boxa ze wszystkim

jak sie poszuka to sie wszystko znajdzie, tak samo jak oficjalnie wszedzie edek stoi prawie 3k a mozna dostac crossgrade do movie makera za 1300 brutto


czwartek, 4 października 2012, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: Vegas 12
Sreg napisał(a):
.... Program absolutnie nie jest stabilny, wprowadzenie większej ilości materiału do projektu całkowicie go destabilizuje i wywala. Użycie dodatkowych efektów tekstowych - wywala, wybranie klipu do podglądu z biblioteki - wywala. Kilkakrotne naciśniecie klawisza L- wywala :( Ciężko jest tak naprawdę mówić o testowaniu programu ponieważ ja mam same problemy. Pokusiłem się o całkowite odinstalowanie wszystkiego co nie było windowsem łącznie z rejestrami i katalogami, następnie ponownie zainstalowałem v12 i nic sie nie zmieniło. Obserwując forum vegasa widzę ze nie tylko ja mam z tym problem, ale jest coraz większa grupa sfrustrowanych użytkowników.


No to ciekawe historie, albo moze ja cos robie nie tak, ze u mnie smiga na full detalach przy materiale full HD okolo 1h wrzuconym na linii, przy q9550, GF9500gt, 8 ramu. Czyli jak widac bez rewelacji i kosmicznych odlotow.
Opinie szczekaczy, ktorzy montuja teledyski i na linii maja max 20min materialu mnie nie interesuja, dlatego sam musze zawsze sprawdzic co i jak. Dopiero zaczalem montowac na nim wiec jedyna mocniejsza proba byl wrzut calej sorowki poszatkowanej jak kapusta i przypadkowe latanie po materiale z odtwarzaniem. Nie wykrzaczylo sie.
Taki problem o ktorym mowisz mialem ze studio vegas HD przy materiale full HD, ale to z powodow osprzetu.


piątek, 5 października 2012, 12:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL