Teraz jest wtorek, 20 sierpnia 2019, 00:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle Studio otwiera tylko Audio 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 maja 2019, 18:10
Posty: 3
Post Pinnacle Studio otwiera tylko Audio
Witam, chciałem zmontować wideo z mojego GOPRO 7, w programie Pinnacle Studio. Pliki nie są uszkodzone, ale nie wyświetla ich miniatur wideo, tym różnią się od poprzednich wideo z GOPRO. Mozna je bez problemu odtworzyć w programach wideo, ale w Pinnacle otwiera się tylko audio. Jestem zielony, a gopro używam hobbistycznie. Próbowałem bezstratnej kompresji w rożnych programach, po tych działaniach wideo zaczynają wyświetlać się w programie do montażu, ale kolory są jaśniejsze niż w oryginalnie, nie znam się na tym i proszę o pomoc.


niedziela, 4 sierpnia 2019, 14:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4778
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio otwiera tylko Audio
Przeniosłem pytanie do działu Pinnacle Studio.
Poczytaj wątek:
https://www.swiatobrazu.pl/forumwideo/viewtopic.php?f=36&t=42936
Od siebie dorzucę takie możliwości, jak nie aktywowanie kodeka w Studio, czy nie aktualizowanie tego programu, ale pytaj kolegę jurekwejh, bo On zna Pinnacle, prawdopodobnie lepiej od jego twórców. :D

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 4 sierpnia 2019, 18:20
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: Pinnacle Studio otwiera tylko Audio
Jest brak w systemie kodeka i to chyba ? "Rozszerzenia wideo HEVC" .
Proszę pobrać i zainstalować :
https://www.microsoft.com/pl-pl/p/hevc- ... verviewtab

Mam to coś zainstalowane dodatkowo oraz "k-lite-codec-pack" i bez problemu wszystkie pliki z GOPRO 7 są czytane przez Pinnacle .

Jeśli masz gdzieś zainstalowane odpowiedni kodek i inny program czyta te pliki to włącz w Pinnacle ( zdjęcie ) .


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 283.29 | Przeglądane 11 razy ]

_________________
Obrazek
niedziela, 4 sierpnia 2019, 19:28
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 maja 2019, 18:10
Posty: 3
Post Re: Pinnacle Studio otwiera tylko Audio
Hej, bardzo dziękuje za pomoc, pomogło ściągnięcie kodeków...

Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Krystian


środa, 7 sierpnia 2019, 00:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL