Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pinnacle Studio 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 grudnia 2004, 16:42
Posty: 5
Post Pinnacle Studio 9
Mam problem polega na tym, że podczas renderingu do formatu DVD i nawet mpeg. ( materiał o długości ok. 2h) komputer po zrenderowaniu ok. 1/3 materiału przestaje reagować i muszę go zresetować i zaczynać wszystko od nowa.
Czy ktoś miał zaki problem? Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam. Kocio


czwartek, 9 grudnia 2004, 21:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
mam to samo. 45 minut renderingu i stop. pisałem o tym na wielu forach, ratunku nie ma. co dziwne ten sam materiał przechwycony z jakoscią mpeg idzie normalnie,a z jakoscią dv- 45 minut i stop. prubowałem wszystkiego i kicha. na ksk powiedzieli mi ze to wina athlona że sie przegrzewa, ale to nieprawda . studio8 chodziło noprmalnie . temperaturka athlona 49 stopni i jak przy tej temperaturze procek może wysłać komendę halt jak to mi sugeruje adm. ksk. zresztą nie ja jeden narzekam na rendering. poszukaj na innych forach, ten temat sie przewija. na róznych kompach nie tylko na athlonie.Ja prubuje już 4 miesiące coś wymyślić. robie format, mam zainstalowany czysty pinacle, wszystkie uaktualnienia i dalej nie mode sobie dac z tym rady, zmieniałem ram, grafikę .nic. poddałem sie i przechwytuje materiał z jakoscią mpeg, a nie dvd


czwartek, 9 grudnia 2004, 21:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 grudnia 2004, 16:42
Posty: 5
Post 
Witaj.
Na Studio 8 był lepiej niż na 9.
Mam Pentium 4 2.4 GHz HT i 512 RAM.
Robię tak samo jak Ty i chyba na razie nie ma innej możliwości, widzę to nie tylko mój problem ale wszystkich użytkowników Pinnacle Studio.
Być może jest na to jakieś rozwiązanie ale nie mogę na razie sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam . Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto sobie z tym problemem poradził.


Kocio


piątek, 10 grudnia 2004, 18:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 grudnia 2004, 21:25
Posty: 9
Post 
witajcie

nie chodzi tu tylko o to ze sie zawiesza i sie robi od nowa bo ja tez tak mialem ale strata czasu jest naprawde denerwujaca. rozwiazalem ten problem ze studio 9. Chodzilo o to ze komputer sie przegrzewa i tak sie dziaja procesor jest wykorzystywany w 100% i wszystko mu sie gotuje. Jak to rozwiazac ? Juz pisalem ale napisze jeszcze raz rozkrecilem komputer i maly wiatraczek podstawilem kolo komputera zeby wial na procka i plytke glowna. Mam nadzieje ze wam tez to pomoze.

pozdrawiam


piątek, 17 grudnia 2004, 17:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Szanowni Koledzy, a może czas pomyśleć o zmianie oprogramowania.
Konkurencja jest duża a o niektórych programach tyle złego się nie słyszy.
Ten stracony czas można o wiele lepiej wykorzystać niż głowić się nad problemami, które nie powinny się zdarzać.
Pozdrawiam.


piątek, 17 grudnia 2004, 18:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Pinnacle Studio 9
Mam problem polega na tym, że podczas renderingu do formatu DVD i nawet mpeg. ( materiał o długości ok. 2h) komputer po zrenderowaniu ok. 1/3 materiału przestaje reagować i muszę go zresetować i zaczynać wszystko od nowa.
Czy ktoś miał zaki problem? Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam. Kocio



Proszę wziąść pod uwagę ograniczenia wielkości plików (FAT 32). Proponuję Win XP i partycję NTFS. Ona nie ma ograniczeń wielkości plików. Moje Pinnacle pracuje doskonale z procesorem 1GH. Miałem ten sam problem,przestał istnieć po zmianie systemu. 2 h materiału filmowego potrzebują odpowiednio dużej partycji inaczej program powiesi system i film pójdzie do kosza.
powodzenia....
pozdrawiam Gość


czwartek, 23 grudnia 2004, 01:46
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 8 września 2004, 23:46
Posty: 41
Lokalizacja: dolnyśląsk
Post 
Tez wlasnie mialem zapropownowac, sformatowanie partycji w ntfs.

Ja natomiast z innym problemem dotyczacym pinnacla. Tworzylem projekt w pinnacle 9pl i zainstalowalem patcha 9.3.5, teraz na projekcie w obrazie pojawily sie delikatne paseczki i przy szybkim ruchu kamery jakby gubi pixele, widac biale krateczki miejscami. Nie mam pojecia czemu sie tak zrobilo.

_________________
.::: Pozdrówka :::.


czwartek, 23 grudnia 2004, 01:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Rendering w Pinnacle
Moja maszyna to - athlon 2500+XP, 1GB RAMu, itd. Partycja na pliki tymcz. NTFS 80 GB, posadzony Pinnacle Studio 9.3... PLUS z wszystkimi kluczami aktywacyjnymi i WSZYSTKO CHODZI JAK W ZEGARKU !!!


czwartek, 23 grudnia 2004, 11:26
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 01:12
Posty: 11
Lokalizacja: kielce
Post CIENKI KOMP
JA NIE MAM PROBLEMU NA MOIM KOMPIE Z PIN.8 I ZGRYWAM WSZYSTKO JAK LECI TYLKO MI TO ZAJMUJE PARE GODZIN A PRYWATNIE WOLE INN POROGRAM NP. CVS8
MÓ KOMP: P III 600,128MB,80GB,GF2 32MB, I RAMBOOSTER(uwalnia pamięć)

_________________
POZDRAWIAM


czwartek, 30 grudnia 2004, 03:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
trzeba zmienić na 9 plus. z 9 zawsze miałem problemy z renderowaniem . dokupiłem upgrade do plusa i problem zniknął . czyli jaki wniosek. to nie procek .nie wina sprzętu, bo mam ten sam. mam również te same programy. i na 9 plus wszystko jest dobrze.


czwartek, 30 grudnia 2004, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Odpowiadając na pytanie: Prawdopodobnie gdzies w plikach źródłowych zdarzają się utracne klatki. czyli oraz wideo i dzwiek audio nie są tożsame.

Rzwiązaniem może być podzielenie tegoprojektu na mniejsze części i zrenderowanie tych części do pliku AVI.


Miałem taką samą historię i mi pomogło podzielenie projektu na mniejsze części.


środa, 4 lipca 2007, 21:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL