Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 00:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pinnacle Studio 9-zawiesza się podczas renderingu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 lutego 2005, 14:43
Posty: 2
Post Pinnacle Studio 9-zawiesza się podczas renderingu
Posiadam Komp 1.7Ghz , 512 RAM cam CanonMV500i , Program Studio9 Pl. Przechwytywanie obrazu bezproblemowo, edycja również. Problem pojawia sie po wybraniu opcji utwórz dysk (DVD,SVCD). Po różnym czasie renderowania program nagle zawiesza swe działanie informujac o wystapieniu problemu i konieczności zamknięcia programu.
Proszę o pomoc.


czwartek, 3 lutego 2005, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Może mało miejsca na dysku, gdzie przechowywane są pliki tymczasowe podczas renderingu - domyślnie na C:. To zajmuje sporo miejsca (tyle ile renderowany film + drugie tyle w przypadku gdy nie wypalasz odrazu na DVD), no i plik wymiany możesz mieć na tym samym dysku, a wtedy...


czwartek, 3 lutego 2005, 20:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 14:16
Posty: 4
Post 
witam.mialem podobny problem czytaj http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopic.php?t=10307
ale w koncu zajarzylem w czym tkwil problem po prostu wprowadzilem kawalek filmu 1 minute na koncu jako zakonczenie ktore w jakis sposob dawalo konflikt programowi .po wykasowaniu tego kawalku wszystko poszloidealnie. tylko ze mi nie dawalo zadnego eroru tylko poprostu zawieszal sie rendering.


niedziela, 13 lutego 2005, 00:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 27 lutego 2004, 16:04
Posty: 61
Post 
Z Pinnacle tak juz jest. Bardzo lubie ten program, ale jego WIELKĄ wadą jest wbudowany encoder. Jest po prostu zjebany. Nie ma tutaj jakiegoś okreslonego sposobu, ale można próbować:

1. Zaznaczyc cały projekt, skopiować do schowka, z menu wybrać nowy i wkleić, czsem pomaga.
2.. Znaleźć fragment na któruch sie wiesza i go wyciąć
3. Wyeksportować materiał do dv i skompresować czyms lepszym, no a potem jeszcze authoring.

Nie polecam grzebać w ustawieniach samej windy, to nie tu tkwi problem, a mozna sobie cos popsuc. Takie zabiegi moga jedyni wplynac na szybkosc renderowania, a nie na to czy ona w ogole zostanie ukonczona.


poniedziałek, 21 lutego 2005, 17:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 3 lutego 2005, 14:43
Posty: 2
Post Pinnacle-rendering
Dzieki za zainteresowanie moim pytaniem i za pomoc. Pewne sugestie wezme pod uwage.Chcialbym tylko nadmienic, ze sprzetowo moj komp. spelnia wymagania. A propo miejsca na dysku, to zainstalowalem dodatkowy, tylko do obrobki filmow dysk 120Gb-7200. Juz przy pierwszym projekcie wystapil efekt jaki opisalem wyzej. Chcialem sie jednak podzielic sie pewnym doswiadczeniem. Otoz zainstalowalem ten sam Pinnacle Studio 9 na innym komp. o b.podobnych parametrach z tym ze plyta glowna byla innej firmy proc.1.8GHz 512 MB RAM w jednym banku. Po przechwyceniu z kamery tego samego materialu filmowego blad podczas renderingu nie wystapil i caly proces obrobki obrazu przebiegl do konca.
Nasuwa sie wniosek, ze przyczyna wystepujacychklopotow z programem Pinnacle jest jego pewna niestabilnosc (niekompatybilnosc do sprzetu roznych prducentow) objawiajaca sie jego zawieszaniem.
A moze producent tego oprogramowania powinien pomyslec o jakiejs latce ?


środa, 2 marca 2005, 04:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
dokup upgrade na allegro do wersji 9 plus i będziesz miał spokuj


środa, 2 marca 2005, 12:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 21:20
Posty: 36
Lokalizacja: Radom
Post 
Ja mam na to sposób ponieważ też pracuje w pinnaclu. Należy na końcu płyty zostawiać 9 min. czyli nie ustawiać jakości na automat jak renderujesz na płytę tylko zrobić w takiej jakości żeby zostało 9 min.


piątek, 4 marca 2005, 20:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL