Teraz jest czwartek, 14 listopada 2019, 05:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pomocy!Rozjechanie się dźwięku z obrazem w Pinnacle Studio 9 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 31 stycznia 2005, 20:24
Posty: 2
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post Pomocy!Rozjechanie się dźwięku z obrazem w Pinnacle Studio 9
Witam, mam problem z którym nie mogę sobie poradzić.
:cry: W projekcie DVD rozjeżdża mi się dźwięk z obrazem, po ok 1 godzinie filmu, o jakieś 2 sekundy i tak już do końca. Zauważyłem, pojawia się to od konkretnej sceny. Co ciekawsze, na podglądzie jest ok, ale po utworzeniu dysku stworzony projekt jest już rozjechany. Myślałem, że może to wina nagrywarki DVD ale odtwarzając na kompie pliki w programowym odtwarzaczu jest to samo. Próbowałem kilka razy stworzyć dysk z różnym bitratem i bez zmian. Może ktoś wie co może być przyczyną czegoś takiego i jak temu zaradzić?


wtorek, 1 lutego 2005, 16:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Miałem podobny problem obrabiając filmy zebrane w ciągu kilku lat - nagrywane na róznych kamerach analogowych, z różnym bitratem. Rozwiązanie znalazłem sam, ale szukając później czegoś bardziej sensownego przekopałem Internet i podobną sugestię znalazłem na forum Pinnacle.

Otóż, renderowany film podziel sobie na mniejsze kawałeczki, szczególnie od sceny, którą uważasz za podejrzaną. Ja sobie dwugodzinny film porenderowałem po około 30 min. z przejściami i następnie te cztery kawałeczki wrzuciłem do jednego projektu, dodałem menu DVD, porobiłem linki i problemu juz nie było.


środa, 2 lutego 2005, 16:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 31 stycznia 2005, 20:24
Posty: 2
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Dzięki za radę, spróbuję tak zrobić.
Zauważyłem też inną rzecz. Znika mi druga ścieżka dźwiękowa. W projekcie jest ok czyli jest podkład, parę słów komentarza itd ale po utworzeniu DVD pozostaje tylko ścieżka oryginalna, miejscami zresztą gorszej jajości niż przed obróbką (nie stosuję żadnych filtrów czy efektów specjalnych). Próbowałem z różnymi częst. próbkowania ale nic nie pomogło. Co z tym można zrobić?


czwartek, 3 lutego 2005, 09:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Spróbuj tego samego manewru, może pomoże. Najpierw spreparuj sobie tak dwa fragmenty (powiedzmy po 10-15 min), połącz je i nagraj na płytkę (koniecznie RW, bo szkoda kasy) i zobacz czy druga ścieżka znowu zniknie - wg mnie powinno być ok. Innym problemem może być piracka wersja programu (jeśli takową posiadasz)...


czwartek, 3 lutego 2005, 13:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL