Teraz jest piątek, 18 października 2019, 21:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Co z tym zrobić - Pinnacle 9 Plus 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 27 listopada 2003, 18:02
Posty: 21
Post Co z tym zrobić - Pinnacle 9 Plus
" Segment wideo jest zbyt krótki. Ustaw długość wszystkich segmentów wideo na conajmniej pół sekundy, a następnie spróbuj ponownie"

Jeśli ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi i co z tym zrobić to bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.


poniedziałek, 14 lutego 2005, 01:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
To się oznacza, że segment wideo jest za krótki i masz go (i inne) ustawić na min. 0,5 sek tj ok.12-13 klatek i spróbowac zrobić to co akurat sobie chciałeś zrobić :roll:


poniedziałek, 14 lutego 2005, 11:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 27 listopada 2003, 18:02
Posty: 21
Post 
Witaj Matrix. Problem wystąpił gdy zainstalowałem PS9 plus. W poprzedniej wersji PS9 nie miałem takiej sytuacji pomimo tego że sekwencje wideo były też krótsze niż 0.5 sekundy. Opsze dokładnie sytuacje. Zrobiłem sobie skrót w Smart Move "wideo z muzyką i szybkim tempem" czyli program sam podocinał sekwencje do podłożonej muzyki. Przy wyrzucaniu tego clipu na taśmę wszystko jest ok. natomiast gdy chcę utworzyć dysk dvd wyskakuje mi ten komunikat. Co o tym myślisz? Pozdrawiam.


poniedziałek, 14 lutego 2005, 16:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Hmm, jesli to SmartMovie tak sobie podzieliło to sprawa faktycznie dziwna, no ale spróbuj ściągnąć najnowaszą aktualizację ze strony Pinnacle http://www.pinnaclesys.com/docsupport1.asp?division_id=1&langue_id=2&product_id=1501&page_id=987 (tę 60MB). Sprawdzę u siebie jak to wygląda z takimi krótkimi klipami, bo powiem szczerze, że nie natknąłem się na problem, aczkolwiek z funkcji SmartMovie korzystałem za czasów wersji 9.


wtorek, 15 lutego 2005, 11:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
No niestety tak to działa - jak za krótki segment to wywala błąd o jakim wspomniałeś. Taki to pewnie bug, że Pinnacle nie zabezpieczył funkcji SmartMovie przed dzieleniem klipu na kawałki mniejsze niż 0,5 sek. Najnowszy patch też nie pomaga na to. Jedynym wyjściem z sytuacji jakie mi sie wydaje sensowne to wywalenie tego krótkiego kawałka i wydłużenie o tych parę klatek któregoś z klipów sąsiadujących (aby się nie rozjechał obraz).


wtorek, 15 lutego 2005, 18:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 27 listopada 2003, 18:02
Posty: 21
Post 
Witaj Matrix. Serdeczne podziękowania za zainteresowanie tematem. Mysłe że w pewien sposób pomogłeś mi wyeliminować problem( właśnie mi się udało) okazało sie że jest jednokladkowa przerwa na linii czasu przed menu DVD - zlikwidowałem i jest ok. Dziękuje i pozdrawiam.


wtorek, 15 lutego 2005, 19:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2010, 12:09
Posty: 1
Post Re: Co z tym zrobić - Pinnacle 9 Plus
Jesteście wielcy! Zaoszczędziłem mnóstwo czasu i zdrowia. Miałem ten sam problem - został śmieć ze starego menu DVD przed nowym i Pinnacle Studio 14 "pyszczyło", że sekwencja wideo za krótka. Rozszerzyłem linię czasową, dojrzałem "skórczybyka" i wywaliłem na zbity pysk :) "Utwórz film" - zadziałało.


środa, 28 kwietnia 2010, 12:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL