Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinnacle Studio 9.3 Plus POMOCY!!! please 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post Pinnacle Studio 9.3 Plus POMOCY!!! please
Postanowilem zgrac material z kamery MiniDV (sony hc90) do programu Pinnacle Studio 9.3 Plus.
Po uruchomieniu opcji "rozpocznij przechwyt."
pojawia sie: "blad przechwytywania" i wyszczegolnione sa 3pkt pomagajace w usunieciu problemu:

1) aby wybrac wlasciwe urzadzenie do przecwytywania wideo (to mam ustawione: kameraDV)
2) otworzyc panel Miernika Dysku i ustawic poprawany wejsciowy port wideo, czyli zespolony sygnal wizyjny lub S-Video (tutaj nie mam pojecia co zrobic bo nie wiem gdzie to mozna zmienic)
3) aby wejsc na strone Pinnacle i zapytac.

Mam XP z SP2 zainstalowalem nakladke z 30 marca 2005 do kart FireWire i niestety nie pomoglo.

Pomocy i dzieki za odpowiedzi!!!

Pozdrawiam
Ryba


wtorek, 12 kwietnia 2005, 21:21
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2005, 20:04
Posty: 164
Lokalizacja: Toruń
Post 
myślę że awaria lezy po stronie kabla


wtorek, 12 kwietnia 2005, 21:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
gnatek napisał(a):
myślę że awaria lezy po stronie kabla


Wlasnie doszedlem do problemu, i teraz nie wiem czy to jest wina kabla.

Po wyjeciu kabla FireWire i po ponownym wlozeniu go, przez jakies 5 sekund
jest polaczenia kamery z kompem,
ale zaraz zostaje zerwane.


wtorek, 12 kwietnia 2005, 21:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 7 lipca 2005, 11:59
Posty: 1
Post 
Witam
Miałem ten sam problem.

Musisz przepiąć kabel do innego gniazda na karcie - może to coś da, u mnie pomogło.


czwartek, 7 lipca 2005, 12:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 27 listopada 2003, 18:02
Posty: 21
Post 
Witam. Być może masz nieodpowiednią płyte główną z którą Pinnacle się gryzie - tak było w moim przypadku, miałem gigabyta a zmieniłem na asusa i jest ok.
Pzd.


czwartek, 7 lipca 2005, 23:02
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL