Teraz jest środa, 23 października 2019, 18:00




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak połączyc film nagrany w 16:9 z nagranym trybie 4:3? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post Jak połączyc film nagrany w 16:9 z nagranym trybie 4:3?
Witam

Mam filmik nagrany czesciowo w 16:9 a czesciowo w 4:3 bo nie wiedzialem ze powlaczeniu ufektow cyfrowych w kamerce, ze zmienia sie ten tryb,
czy moge prosic o pomoc??

P.S korzystam z Pinnacle studio 9.3


czwartek, 19 maja 2005, 20:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Sa tylko dwa sposoby. Letterbox co wyglada raczej dziwnie albo dozoomowanie obrazka 16:9 do formatu 4:3. Jesli kadrowales odpowiednio to zawsze mozesz zrobic maske 16:9 na obrazek 4:3.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


czwartek, 19 maja 2005, 23:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
Czy kadrowalem to nie wiem :-) (jeszcze nie znam sie az tak dobrze na tym).
Nie wiem co sie dzieje, bo pierwszy plik ktory sciagnalem z kamery to 16:9 a juz drugi i nastepne nagrywaja sie w 4:3.
Chcialbym aby calosc byla w 16:9 tylko nie wiem jak to zmienic a w opcjach nie da sie zmienic jest zablokowane.

Prosze o pomoc
Pozdrawiam


czwartek, 19 maja 2005, 23:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
Juz znalazlem rozwiazanie, poprostu trzeba bylo przelaczyc wspolczynnik proporcji na 16:9 i sprawa zalatwiona. Pomalu sie ucze!

Ale wielkie dzieki za checi do pomocy!!

Pozdrawiam
Ryba


czwartek, 19 maja 2005, 23:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 7 listopada 2004, 14:16
Posty: 539
Post 
Sprawdz czy material nie ulegl rozciagnieciu. Jesli nagrales w 4:3 a aspekt w programie montazowym ustawiles na 16:9 to wszystko bedzie rozciagniete.

_________________
Panasonic AGDVX 100 A
http://img420.imageshack.us/img420/3839 ... rka6bp.jpg


niedziela, 22 maja 2005, 11:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post 
Luka_Brazzi napisał(a):
Sprawdz czy material nie ulegl rozciagnieciu. Jesli nagrales w 4:3 a aspekt w programie montazowym ustawiles na 16:9 to wszystko bedzie rozciagniete.


Jest OK, bo nagrywalem w 16:9, widocznie jakos musialo sie przestawic w programie, ale juz skompilowalem do VOB teraz tylko musze przegrac na DVD :-)

Dzieki i pozdrawiam


niedziela, 22 maja 2005, 12:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL