Teraz jest sobota, 19 października 2019, 20:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Jak dźwięk, aby po wypaleniu na DVD był w AC3? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 19:58
Posty: 47
Post Jak dźwięk, aby po wypaleniu na DVD był w AC3?
Witam!

Po nagraniu na plyte DVD, mam dzwiek normalny STEREO, a chcialbym aby odczytywal jako AC3 (2.0). Czy jest taka mozliwosc??

Mam kamere Sony HC90 i korzystam z Pinnacle 9

Pozdro


niedziela, 22 maja 2005, 12:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 października 2002, 09:43
Posty: 38
Lokalizacja: Poznań
Post 
Jeżeli masz Pinnacle Studio w wersji 9 to proponuję abyś zaopatrzył się w wersję Studio 9 Plus. Ma ona standardowo wbudowany kodek AC3 2.0 a po dodatkowym zakupie nawet w wersji 5.1. Wtedy wystarczy w ustawieniach tworzenia dysku wybrać odpowiedni dźwięk i gotowe.


wtorek, 31 maja 2005, 09:18
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 27 października 2004, 18:21
Posty: 66
Lokalizacja: Katowice
Post 
Czym dźwięk stereofoniczny zakodowany do AC-3 przy odtwarzaniu z DVD różni się od dźwięku stereofonicznego? :lol: Napewno plik zajmuje więcej miejsca, ale podejrzewam, ze brzmieniowo niczym. Kodowanie do AC-3 ma sens, gdy dźwięk źródłowy jest nagrany w formacie wielokanałowym.
Pozdrawiam


wtorek, 31 maja 2005, 09:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 27 października 2004, 18:21
Posty: 66
Lokalizacja: Katowice
Post 
Czym dźwięk stereofoniczny zakodowany do AC-3 przy odtwarzaniu z DVD różni się od dźwięku stereofonicznego? :lol: Napewno plik zajmuje więcej miejsca, ale podejrzewam, ze brzmieniowo niczym. Kodowanie do AC-3 ma sens, gdy dźwięk źródłowy jest nagrany w formacie wielokanałowym.
Pozdrawiam


wtorek, 31 maja 2005, 09:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
Lensar napisał(a):
Czym dźwięk stereofoniczny zakodowany do AC-3 przy odtwarzaniu z DVD różni się od dźwięku stereofonicznego? :lol: Napewno plik zajmuje więcej miejsca, ale podejrzewam, ze brzmieniowo niczym. Kodowanie do AC-3 ma sens, gdy dźwięk źródłowy jest nagrany w formacie wielokanałowym.
Pozdrawiam


zgadzam sie w zupelnosci.

Ryba jak masz hc 90 to po prostu dokup sobie do niej mikrofon 4-kanalowy i wtedy bedziesz mial 5.1, wtedy jest sens nagrywac w ac3.


wtorek, 31 maja 2005, 10:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL