Teraz jest piątek, 18 października 2019, 19:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Pinnacle Studio 9 - nie mogę wprowadzić scen do edycji !!! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post Pinnacle Studio 9 - nie mogę wprowadzić scen do edycji !!!
Witam, mam problem ze studiem 9. Podczas edycji filmu, dodawaniu scen itp. w pewnym momencie nie mogę dołożyć nowych scen - dleczego?? Sceny i pliki, które do tej pory bez problemu wkładałem do edycji zagle nie chce wejsc do projektu. Czy ktoś miał już podobny problem? Co robić i jak sobie teraz z tym poradzić jeśli spora czsc filmu jest już zrobiona a nie mogę dalej pracować. Od czego to zależy i co muszę zrobić żeby wszystkie pliki i sceny bez problemu wchodziły mi na stół montażowy. Będę baaardzoe wdzięczny za pomoc i wszelkie porady związane ze studiem 9 - nie znam jeszcze za dobrze tego programu :(. Z góry dzieki za pomoc
PS. czekam bo to dla mnie bardzo ważne i pilne
Pozdrawiam

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


środa, 15 czerwca 2005, 00:18
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 19:39
Posty: 122
Lokalizacja: Kraków
Post 
Hmmm..... ciekawa sprawawa... do końca narazie nie wiem co Ci się dzieje.. zróbmy inaczej - utwórz nowy projekt i spróbuj tam wstawić te pliki co Ci nie działały w poprzednim projekcie, być może to poprostu wina złego formatu!!


środa, 15 czerwca 2005, 07:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
W nowym projekcie wszystko jest oki, problem się zaczyna w momencie gdy juz troche urozmaicę projekt przejsciami, podkładami muzycznymi itp. wtedy juz nie kazda scena wchodzi, nie wchodza nawet te, które bez problemu wchodzily wczesniej.
Nie wiem dlaczego tek sie dzieje, rozumiem gdyby nie wchodzily jakies animacje czy zewnetrze pliki ale nie moge dodac nawet wychwyconego obrazu.
POMOCY !!!

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


środa, 15 czerwca 2005, 12:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
To jest chyba jakiś bug w programie bo miałem podobne objawy.


wtorek, 21 czerwca 2005, 20:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ktos kto narzeka na Pinnacle ma najprawdopodobniej do bani skonfigurowany sprzet -to są Twoje słowa w jednym z Twoich postów!Czyżby?


piątek, 24 czerwca 2005, 23:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"Ktos kto narzeka na Pinnacle ma najprawdopodobniej do bani skonfigurowany sprzet -to są Twoje słowa w jednym z Twoich postów!Czyżby?", a do kogo ta sarkastyczna uwaga :?: :?: :?: .


piątek, 24 czerwca 2005, 23:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Tak pisał tomcat!


piątek, 24 czerwca 2005, 23:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ok.


sobota, 25 czerwca 2005, 20:37
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Witam
Napisz coś więcej co się dzieje jak wkładasz klip czy przejście. Co robi Pinnakle wtedy zawiesza się czy wywala jaki

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


niedziela, 26 czerwca 2005, 21:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Witam
Napisz coś więcej co się dzieje jak wkładasz klip czy przejście. Co robi Pinnakle wtedy zawiesza się czy wywala jakiś komunikat?
Pozdrawiam

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


niedziela, 26 czerwca 2005, 21:28
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 26 maja 2004, 19:07
Posty: 32
Post 
Bardzo mozliwe jest to, ze masz za slaby komputer. Mialem podobny problem z duzymi projektami, program zawieszal sie (nie wiem jak u Ciebie z tym bo chyba nic o tym nie wspomniales). Zwiekszenie ramu do 1GB pomoglo :)


niedziela, 26 czerwca 2005, 22:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
Oj "papa" widzę że czytać potrafisz ale chyba nie rozumiesz tego co czytasz. Ja nie narzekam w tym poscie na Pinnacla a tylko poinformowałem o pewnym napotkanym problemie, który zresztą już dawno rozwiązałem. A jak się okazuje nie tylko ja miałem podobne zdarzenie. nadal uważam że PS9 Plus jest The Best i nie zamierzam tego zdania narazie zmieniać, przynajmniej dopóki nie poznam czegoś lepszego. Zapewne jeszcze nie raz będę pisał na forum i zadawł pytania dotyczące tego softu, ale przecież po to ono jest i wszyscy się tutaj nawzajem od siebie uczymy. Na przyszłość postaraj się oddzieleć ziarno od plew i rozumieć to co czytasz.

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


piątek, 26 sierpnia 2005, 12:36
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 24 kwietnia 2003, 15:27
Posty: 6
Post 
Fajnie, ze problem już rozwiazałeś... może bys się podzielił jak to zrobiłes? Czyzby jednak za mało pamięci RAM?


piątek, 26 sierpnia 2005, 13:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 22:32
Posty: 12
Lokalizacja: chrzanow
Post 
mam ten sam problem ...

w momencie czy chce edytowac tytol czy cokolwiek , wstawic scene , efekt wyskakuje mi ze opcja nie powiodla sie ;/

dlaczego ??

_________________
" kolorowy swiat jak wrzuty na pociagach ... "


piątek, 26 sierpnia 2005, 23:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL