Teraz jest poniedziałek, 18 listopada 2019, 12:50




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Kodeki 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 16:27
Posty: 1
Post Kodeki
mam pytanie czy do studio 9 trzeba zainstalowac jakies kodeki czy ma on juz w sobie? jezeli trzeba zainstalowac to jakie sa najlepsze chodzi mi o tworzenie płyt DVD z materiału zgrywanego z kamery cyfrowej.
dziekuje


niedziela, 19 czerwca 2005, 20:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Witam!

Jesli chodzi Ci o tworzenie DVD to nie polecam tej opcji w Pinnacle... ale jesli juz sie upierasz to zadne kodeki nie sa potrzebne, sa juz instalowane wraz ze aplikacja... ja osobiscie tworze mpeg-2 a nastepnie w Ulead DVD Movie Factory tworze plytke :)

Pozdrawiam serdecznie!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


niedziela, 19 czerwca 2005, 22:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
A ja zaznaczam w Pinnaclu utwórz dysk DVD odchaczam żeby go niepalił na płycie a następnie wypalam w Nero6 lub Alkochol 120% i jest gicio

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


niedziela, 26 czerwca 2005, 21:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Marcinas napisał(a):
A ja zaznaczam w Pinnaclu utwórz dysk DVD odchaczam żeby go niepalił na płycie a następnie wypalam w Nero6 lub Alkochol 120% i jest gicio


A co Ci to daje???
Myślisz że nero Ci lepiej nagra DVD...

Autorowi posta chodziło o kodeki, nie o nagrywanie DVD.

A jeśli używa amatorskiego programu do obróbki, znaczy jest amatorem to w zupełności wystarczą mu kodeki zawarte w tym programie...

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


niedziela, 26 czerwca 2005, 22:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Ja nietwierdzę że lepiej wypali ale jak zrobisz w Pinaclu Render i odrazu to wypalisz na DVD to możesz się rozczarować jak coś niewyszło podczas Renderingu i wtedy możesz płytkę wypierdzielić na smieci. A jak najpier zrendrujesz zobaczysz jak wyszło i wypalisz sobie nietracąc płyt. To mi to daje . A co do kodeków to te co są dostarczone razem z programem wzupełności wystarczają( bynajmiej ja nieam żadnych problemów)
Pozdrawiam

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


niedziela, 26 czerwca 2005, 22:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
No własnie,wszyscy narzekaja na kodeki w pinnaclu ale nikt nie potrafi uzasadnic dlaczgo sa taki "zle". Ja uzywam kodekow z pinnacla i nie mam zadnych problemow a plytki dvd wychodza oki. Odnosze wrazenie ze wiekszosc forumowcow nie ma pojecia co wlasciwie krytykuje i dlaczego a tylko bezmyslnie powiela opinie innych.

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


czwartek, 14 lipca 2005, 21:16
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
nagrywanie DVD w Pinacle 9 ma jedną wadę: zmieści się tylko godzina filmu na płytę. Jest to dziwne ponieważ PS9 kompresuje do mpeg2 z bitratem 6000kb. W większości progranów do autoringu, jak wspomniany już Ulead Movie factory, nagra na płytę 1,5h z tym bitratem. Pomijam fakt, że PS9 tworzy płytę DVD znacznie dłużej niż programy Uleada.

pozdrawiam


piątek, 15 lipca 2005, 08:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Witam
Michas co ty piszesz jak tylko godzina mieści się na płytę ja paliłem filmy po 120min. bez problemowo a w ustawieniach można zmiejszyć bitrate i wchodzą 180min. W Pinnaclu możesz (chociaż tego niesprawdziłem jeszcze nigdy) wypalać płyty dwuwarstwowe 8,4 Gb.
No chyba że mi wcisnęli jakąś wersje piracką i tylko umnie tak jest.
Pozdrawiam Marcin

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


piątek, 15 lipca 2005, 08:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
To że w Pinnacle Studio 9 PLUS można wypalać płytki 8.4GB to nie bajer, faktycznie tak jest. Ja również wypalam płytki 4.7GB w PS9 o długości max 110 min i wszystko jest OKi - jakość nie odbiega od płytek wypalanych Uleadem - więc po co sobie życie utrudniać i kombinować z kilkoma programami, skoro jeden zrobi wszystko jak należy. Zgadzam się z moim przedmówcą, że najlepiej zaznaczyć opcję aby PS9 nie wypalał od razu na płycie tylko utworzył obraz na dysku - w każdej chwili można zrobić żądaną przez klienta ilość kopii. Pracowałem już na kilku programach ale PS9 Plus jest moim zdaniem oczywiście najbardziej przyjazny i praktycznie można na nim zrobić wszystko czego klient oczekuje.

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


piątek, 26 sierpnia 2005, 12:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL