Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak wprowadzić do edycji pliki AVI w Pinnacle Studio 9 Plus? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 lipca 2005, 14:57
Posty: 24
Post Jak wprowadzić do edycji pliki AVI w Pinnacle Studio 9 Plus?
Uff
Mam nagranie z wesela koleżanki w stanie surowym co ogląda się fatalnie. No nie stać jej na wideofilmowca więc chciałbym jakoś jej pomóc. Są to 2 pliki AVI które znajdują się na dysku twardym. Pierwszy to ślub a drugi zabawa weselna.
Chciałbym edytować te pliki w Pinnacle Studio 9 Plus a potem zgrać na DVD lub CD. Jak mogę wprowadzić do albumu programu i czy jest to możliwe.
Dziękuje :)


piątek, 5 sierpnia 2005, 10:34
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 4 grudnia 2004, 20:27
Posty: 57
Post 
Nie bardzo rozumiem w czym tkwi problem przecież do tego ten program jest stworzony.


piątek, 5 sierpnia 2005, 19:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ale dinokajman nie chce samemu próbować czegoś w nim robić, bo jeszcze się zepsuje :wink: :lol:

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


piątek, 5 sierpnia 2005, 20:47
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 lipca 2005, 14:57
Posty: 24
Post 
No nie smiejcie sie tylko napiszcie jak załadować np z cd filmik zapisany w pliku avi do albumu zeby przeprowadzić na nim edycje a potem nagrać na DVD będe wdzięczny. No nie wiem jak to zrobić :(


piątek, 5 sierpnia 2005, 22:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post Pinnacle
Kolego: dinokajman.
Na moim e-dysku
http://www.edysk.pl/

Login: matusiakmarian
Hasło: marmat
Jest instrukcja obsługi programu Pinnacle Studio 9
Po polsku plik PDF.
Ściągani Sobie i wszystko jasne.


piątek, 5 sierpnia 2005, 23:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 lipca 2005, 14:57
Posty: 24
Post 
No bardzo chetnie bym poszukał ale korzystam raz na jakiś czas z kawiarenki internetowej poza tym pracuje często i nie mam zbyt wiele czasu. Proszę Was szanowni forumowicze o jak najprostsze objaśnienie sprawy. Bardzo mi zależy a bez Waszej pomocy trudno bedzie. Jeśli już nie chcecie napisać to proszę o link bezpośrednio do takiej informacji. :(


sobota, 6 sierpnia 2005, 02:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 3 listopada 2002, 19:14
Posty: 588
Lokalizacja: mazowieckie
Post Re: Pinnacle
mariansdi napisał(a):
Kolego: dinokajman.
Na moim e-dysku
http://www.edysk.pl/

Login: matusiakmarian
Hasło: marmat
Jest instrukcja obsługi programu Pinnacle Studio 9
Po polsku plik PDF.
Ściągani Sobie i wszystko jasne.


Przecież podał :lol: :evil:

Czas spędzony na pisaniu postów byłby wystarczający na ściagnięcie instrukcji, ale po co - lepiej czekać na gotowe :?


sobota, 6 sierpnia 2005, 07:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
z tego co wiem na płycie z programem Pinacle Studio jest instrukcja w formacie pdf chyba w katalogu "Documents". Jeśli masz płytę z programem to poszukaj.

pozdr


sobota, 6 sierpnia 2005, 10:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 14 sierpnia 2005, 00:14
Posty: 1
Post 
No wlasnie ja mam taki sam problem. mam klipy na dysku w formacie .avi, gdy probuje je zaimportowac to wyskakuje mi tabelka na ktorej pisze

"Nie można otworzyć pliku wideo "d:\Grodas\do filmów\klipy\XAVI\xav-albacete.avi".Program Studio nie obsługuje tego formatu pliku wideo MPEG4"


Powie ktos co robic? :| A moze wogle nie da sie improtowac .avi?


niedziela, 14 sierpnia 2005, 00:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
no dobrze zgrałem film z pliku avi, obrobiłem w pinnaclu. odtwarzam na stacjonarnym dvd i 3 dni roboty na marne. przy każdym ruchu kamery obraz skacze robi sie podwójny. gdy kamera stoi w miejscu. wszystko ok. na odtwarzaczu dvd w kompie wszystko ok. mo.ze ktoś wie jak to naprawić żeby moja praca nie poszła na marne.


niedziela, 14 sierpnia 2005, 13:41
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
bkoz napisał(a):
no dobrze zgrałem film z pliku avi, obrobiłem w pinnaclu. odtwarzam na stacjonarnym dvd i 3 dni roboty na marne. przy każdym ruchu kamery obraz skacze robi sie podwójny. gdy kamera stoi w miejscu. wszystko ok. na odtwarzaczu dvd w kompie wszystko ok. mo.ze ktoś wie jak to naprawić żeby moja praca nie poszła na marne.


Co znaczy: "zgrałem film z pliku avi"
Film z kamery należy zgrywać przez FIREWARE jako DV
1godz.filmu to około 13Gb


niedziela, 14 sierpnia 2005, 20:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
może żle sie wyraziłem bo przyzwyczaiłem sie dv. otóż facet dał mi płytke dvd na którą nagrywa kamera, jest na niej całe mnóstwo plików w formacie mpg, no i jak wrzucam np 10 plików na timeline to wchodzą bardzo wolno wrzucam dalsze 10, jeszcze wolniej a po następnych program sie zawiesza. więc w pinaclu po te 10 plików zgrałem do avi, i następnie te pliki avi dałem na timeline i wszystko ok. obrobiłem to zgrałem na płytke a dalej to już wiecie


niedziela, 14 sierpnia 2005, 20:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post 
Może nie mam racji, ale dla mnie kamerka, która nagrywa na płytkę DVD
Ta zabawka.


niedziela, 14 sierpnia 2005, 21:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 20 lipca 2005, 14:57
Posty: 24
Post 
Z poziomu przybornika próbowałem załadować do albumu żeby edytować plik avi i zostaje przekierowany na strone na której jest napisane:

"Welcome Przemo,

This site will guide you through purchasing an Activation Key that will unlock premium content packs or enable premium features within your Studio Plus version 9 product.


You Have Selected :


Advanced Codecs: €9,99

Requires Studio 9.3 or higher (9.4 or higher required for DivX)
Expand your creative output options with the Pinnacle Advanced Codec Pack, including the following Codecs: DivX (requires update to 9.4 of higher), Dolby Digital 2 channel audio (surround sound editing is not supported in Studio QuickStart or Studio SE), Dolby Digital 5.1 channel audio, MP3

DivX

Pinnacle Advanced Codec pack for Studio includes: DivX, Dolby Digital Consumer 2 Channel and Dolby Digital Creator 5.1 channel encoders and MP3 audio encoder
Dolby Digital 5.1 Channel

Pinnacle Advanced Codec pack for Studio includes: DivX, Dolby Digital Consumer 2 Channel and Dolby Digital Creator 5.1 channel encoders and MP3 audio encoder
MP3

Pinnacle Advanced Codec pack for Studio includes: DivX, Dolby Digital Consumer 2 Channel and Dolby Digital Creator 5.1 channel encoders and MP3 audio encoder"


Mam wersje programu 9.4 orginalną, nie wiem co mam zrobić czy można zaradzić tylko przez zakup kodeka?




Płyta główna: Asus A7V8X (6 PCI, 1AGP, 3 DIMM)
Procesor: Athlon XP-A 1833Mhz (5.5 x 333) 2500+ Barton
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 5600FX 128MB
Karta muzyczna: Sound Blaster Live 5.1
Pamięć: 512MB DDR (SDRAM)
Dysk twardy: Maxtor 60GB, 7200 RPM, Ultra ATA-133


poniedziałek, 15 sierpnia 2005, 07:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 09:17
Posty: 403
Post 
Witam.Prawdopodobnie te twoje aviki są zakodowane dvix -em.Studio 9.4.3 dopiero obsługuje DVIXa
Pozdrawiam Stach


piątek, 19 sierpnia 2005, 11:59
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL