Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 OBRAZ W OBRAZIE 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post OBRAZ W OBRAZIE
jak to jest z ta funkcja...dodaje efekt to obraz w malym okienku mam ale jak wstawic drugi na calosc jak tlo ? mam pinnacle studio 9.4 plus i bardzo chcialbym najlepiej podzielic ekran w pionie na pol i aby w jednym oknie wyswietlal sie ejden klip a w drugim oknie drugi klip i niepotrafie tego zrobic....niewiem nawet czy sie da....moze jakis dodatkowy efekt jest potrzebny ktorego niemam ?!!


środa, 10 sierpnia 2005, 21:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Kładziesz dwa klipy na dwóch ścieżkach wideo i do każdego dodajesz efekt obraz w obrazie i za pomocą suwaków ustawiasz sobie te obrazy jak chcesz i gdzie chcesz ale każdy osobno ustawiasz.
Pozdro
ps. Pomyśl i pokombinuj trochę

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


środa, 10 sierpnia 2005, 21:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
wszystko rozumiem tylko ze ja mam......jedna sciezke video a niewiem jak ustawic aby byly dwie w pinnacle


środa, 10 sierpnia 2005, 21:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
kładzierz na tą ścieżke gdzie masz T i druga sama ci wskoczy

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


środa, 10 sierpnia 2005, 22:04
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
ok dziekuje udalo sie....czasem jak czlowiek bardzo czegos chce to szuka sam sobie utrudnien a rozwiazanie jest banalne....tylko jak dam nie do naroznikow a na polowe w pionie podziele to sa rozciagniete....a mozna jakos zrobic aby normalnie film wygladal nierozciagniety i jeden lecial na prawej polowce a drugi na lewej....nie na cwiartce a na polowce.....czy pozstaje filmowanie obiektu w lewej a drugiego w prawej czesci obiektywu i pozniej na calosc dac ?


środa, 10 sierpnia 2005, 22:22
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Jest tam taka funkcja jak przytnij to wtedy ci nierozciągnie ale musisz nagrać sceny jedną z lewej strony kadru a drugą z prawej

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


środa, 10 sierpnia 2005, 22:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
ok a jeszcze jedno pytanie...jak juz mam jeden obraz z lewej drugi z prawej jak zrobic jakies efektowne polaczenie ich...np zygzakowata kreska w pionie itp...cos na zasadzie jak w serialy "Kasia i Tomek" czy "oficer" ??


czwartek, 11 sierpnia 2005, 10:01
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 15:42
Posty: 99
Post 
nie da sie ? czy nikt nie wie jak to zrobic ?


sobota, 27 sierpnia 2005, 10:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL