Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Przy przeciaganiu kolejnych scen do projektu robi OFF 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 stycznia 2005, 13:04
Posty: 8
Lokalizacja: Wrocław
Post Przy przeciaganiu kolejnych scen do projektu robi OFF
Problem jak w temacie.
Mam Wyeksportowane ok 60 plików mpg2 i przy próbie dodania kolejnych do projektu (pierwsze ok 40 się dodaje bez problemu) program bez żadnego ostrzeżenia się zamyka. Szukam odpowiedzi dlaczego tak się dzieje. Help

_________________
mani


Ostatnio edytowano wtorek, 20 września 2005, 18:01 przez marti, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 20 września 2005, 16:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post 
marti napisał(a):
Problem jak w temacie.
Mam Wyeksportowane ok 60 plików mpg2 i przy próbie dodania kolejnych do projektu (pierwsze ok 40 się dodaje bez problemu) program bez żadnego ostrzeżenia się zamyka. Szukam odpowiedzi dlaczego tak się dzieje. Help

świetnie, że napisałeś o jaki program chodzi...

_________________
Obrazek


wtorek, 20 września 2005, 17:29
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
No chyba o Pinnacle chodzi bo tu napisał.
Mi kiedyś też tak robił i się okazało że przeszkadzał dostęp do internetu. Tak że teraz wyłączam wszystkie połączenia i mam spokój.
Pozdrawiam

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


wtorek, 20 września 2005, 17:59
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 stycznia 2005, 13:04
Posty: 8
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Chodziło mi o Pinnacle Studio 9.4.3

_________________
mani


wtorek, 20 września 2005, 18:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
jeszcze wcisne to
Słuchaj ja urzywam Pinacla w wersji 9,3,5 a to dlatego że jak zainstaluje sobie 9,4 to się cuda dzieją włącznie z tym co ty opisałeś. Podobno wersja 9,4 ma tam coś spieprzone chociaż u więkrzości urzytkowników tej wersji jest OK. No I w wersji 9,3,5 niemaż opcji import DVD, ale jeżeli ci na tym niezależy to wywal tą swoją wersje i zainstaluj starszą
Pozdro

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


wtorek, 20 września 2005, 18:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 27 stycznia 2005, 13:04
Posty: 8
Lokalizacja: Wrocław
Post 
No właśnie ale...
Przy 9,3,5 działo się to samo. Program się poprostu zamyka bez słowa ostrzeżenia po tym jak dodam dużo (testowałem wczoraj i udało mi się dodać 55) sekwencji. Myślałem, że to pamięć wirtualna, ale okazuje się, że nie ma to znaczenia. Jakaś lipa :(

_________________
mani


środa, 21 września 2005, 09:15
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 23:53
Posty: 88
Lokalizacja: Bydgoszcz GG 1646993
Post 
Spróbuj zrobić tak o ile jest to możliwe.
sformatuj dysk zainstaluj Winde SP2 i pinacla tylko nic więcej bez dostępu do neta i sprawdź jeżeli będzie OK to musisz kontrolować kiedy studio ci przestanie działać tzn po zainstalowaniu jakiego programu zacznie robić OFF. Jeżeli wysypie się odrazu przyczyny będzie czeba szukać w sprzęcie.
Pozdrawiam

_________________
http://www.wideoforum.xt.pl


środa, 21 września 2005, 09:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
Pewnie mnie zjedza zwolennicy pinnacla, ale co tam. Mialem wczesniej Pinnacla i same problemy a to sie sam zamyka a to wyklada sie przy renderowaniu i wiele innych mankamentow. Program jest mocno uzalezniony od konfiguracji komputera i jego oprogramowania. Na jednych kompach chodzi dobrze na innych z mankamentami a na innych po prostu nie da sie nic robic. Na moim domowym kompie nic sie z pinnaclem nie udalo zrobic na kompie w pracy chodzi choc czasami wylacza sie tak sam siebie. Wyglada na to, ze program jest po prostu NIEDOPRACOWANY - potwierdza to rowniez ilosc patchy wydawanych do tego programu. W koncu sie wkurzylem i zainstalowalem Ulead Videostudio 9. Na jednym i drugim kompie chodza bez zarzutu nie mialem zadnych nawet najmniejszych problemow. Czysta przyjemnosc bo jedyne o co sie musisz martwic to jak zmontowac film. Co najwaznijsze program funkcjonalnie nie ustepuje w zadnym razie pinnacleowi a za efekty i filtry nie musisz dodatkowo placic. Jedyne zmartwienie to, ze interface jest po angielsku ale szybko mozna dojsc co i jak. Nie instalowac spolszczenia jest nieoficjalne i na wejsciu wywala mozliwosc animacji tytulow. Moj post w zadnym wypadku nie jest reklama tego produktu. Moim zamiarem jest pokazanie, ze jesli sa nagminne problemy z jakims programem to czas najwyzszy wyprobowac inny.


środa, 21 września 2005, 10:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 maja 2005, 10:59
Posty: 47
Lokalizacja: Lubelskie
Post 
Każdy ma swoje preferencje jesli chodzi o programy, ale same programy to nie wszystko. Mercedes to samochód i Trabant też samochód ale różnica jest chyba widoczna. Kożdy program żeby działać stabilnie potrzebuje odpowiedniego sprzetu i środowiska. Ja używam Pinnacla 9.4 dość częst i nic takiego się nie dzieje. Projekty, które wrzucam na "stół" mają zazwyczaj gruba ponad 150 klipów i wszystko jest OK chociaż da się zauważyć nieznaczne spowolnienie. Może masz zbyt mało ramu albo inne programy działające w tle znacznie obciążają twój sprzęt. Za mało danych podałeś abym mógł pomóc. Być może jakieś inne oprogramawanie stwarza konflikt odwołując się do używanych przez Pinnacla obszarów pamięci. Nie chwalę tego programu ale nie uważam też że jest zły - jest całkiem OK, pracuje bez problemu nawet z przejściami serii Magic, które sam sobie stworzyłem (nie jest to trudne) więc w Twoim przypadku raczej nie Pinnacle jest problemem.

_________________
Pozdrowionka
Tomcat


środa, 21 września 2005, 12:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL