Teraz jest sobota, 19 października 2019, 19:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Pinnacle Studio 10 (Plus) - uzywal ktos z Was ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post Pinnacle Studio 10 (Plus) - uzywal ktos z Was ?
poniewaz pojawila sie nowa wersja Pinnacle Studio zastanawiam sie czy ktos z Was mial okazje go używać, jeżeli to czy zostały wprowadzone jakieś użyteczne zmiany ?


piątek, 30 września 2005, 12:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
http://www.dystrybucja.ksk.com.pl/pinna ... udio10.htm


piątek, 30 września 2005, 15:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Nic szczególnego. Poprawili troche wygląd a to co dodali to jest zablokowane do momentu rejestracji. Sporo efektów HFX ale zablokowane. Poza tym jak masz gołą 10 to nie ujedziesz, trzeba zaraz doinstalować poprawkę 10.1. Jednym slowem zamiana jest "grą nie wartą świeczki"


wtorek, 18 października 2005, 22:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 8 lutego 2005, 10:37
Posty: 26
Lokalizacja: Olsztyn
Post 
program jest strasznie łakomy. jezeli nie masz przynajmniej jednego gigha ramu i procka 2,4 GHZ to zapomnij i tej wersji. lubi zwłaszcza ram którego na stracie zjada ponad 200 mega. ja mam proca 2,2 GHZ i 512 Mega ramu i praca na tej wersji nie jest przyjemna.


środa, 19 października 2005, 07:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post 
Potwierdzam. Ja mam ponad 1 giga ramu tylko że procek troche slabszy niz powyższy kolega i też idzie niezbyt szybko.


środa, 19 października 2005, 10:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 2 czerwca 2005, 23:11
Posty: 338
Lokalizacja: Kraków
Post 
Program się długo uruchamia...
Zainstalowanie poprawki do niego skraca ponoć ten czas ale niewiele(ja znaczącej różnicy nie widzę) poza tym program OK...

_________________
Obrazek
WIDEOFILMOWANIE... PIERWSZE KROKI


środa, 19 października 2005, 17:33
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post 
a matko wlasnie winstalowalem sobie 10 i tragedia z tym uruchamianiem zobaczymy jak w uzyciu...


poniedziałek, 24 października 2005, 22:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2004, 08:47
Posty: 11
Post Totalna porażka!
Dzisiaj kupiłem Studio 10 plus w wersji z karta PCI. Mam jeszcze dość sprawny komp - 2.4GHz, 1GB RAM, Radeon 9800 ... - dość powiedzieć, że od 2 lat bawię się DV500 + AP6.5 i wszystko działa bez problemu! Program z dodatkami na 3-ciej płycie instalował się 2 (dwie!) godziny! Bez zainstalowania uaktualnienia 10.1 w ogóle nie dał się odpa;ić! Kiedy już po 2 godzinach instalacji programu + uaktualnień (razem prawie 2GB !!!) udało mi się odpalić program na dżem dobry zażyczył sobie aktualizacji drivera karty video! Myliłby się ten, który uważał, że teraz już będzie z górki! Capture i wykrywanie scen - OK. Niestety sciągany materiał nie jest podzielony na mniejsze kawałki więc tylko Pinnacle tak je widzi! Również "automatyzacja" tworzenia filmu to jakaś porażka. Niby wszystko się dzieje w tle ale jak już chce się wyeksportować gotowy film zaczynają się schody z niekończącym się renderowaniem. Próba przerwania kończyła się za każdym razem ... totalnym zawieszeniem programu i spowolnieniem pracy wszystkiego innego! W przeciągu 2 godzin przeżyłem 5 takich przypadków i konieczności mechanicznego restartu. Brak możliwości precyzyjnego cięcia ujęć na timeline'ie ... chociaż można sobie powiększyć nawet do 1 klatki! Tylko po co? Wszystko, co przyciąga oko jest zablokowane! Ucałowałem więc moją starą ale jarą DV500 a kupione dzisiaj zabawki spakowałem z powrotem w kartonik i jutro je oddam w Media Markt!
Reasumując:
Jak coś kosztuje tyle ile kosztuje to nie można się spodziewać cudów ale przynajmniej stabilności bym się spodziewał! Omijajcie szerokim łukiem a będziecie żyć dłużej i bez stresu!


piątek, 4 listopada 2005, 02:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 18:43
Posty: 6
Lokalizacja: Żory
Post 
Potwierdzam.
Pinnacle Studio 10 to totalny S*IT!!!
W porównaniu do 9.3 jest tragicznie wolny. Po kilku godzinach pracy na Studio 10 postanowiłem wrócić do 9.3 i jest duużo szybciej.


środa, 22 marca 2006, 14:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 21 lutego 2006, 16:42
Posty: 5
Post 
Studio 10.5 full. Wszystko Ok. Działa jak należy. O wiele więcej opcji niż w 9. Wcale nie trzeba wypasionego procka, ja mam Semprona 2600 czyli 1,8 GHz i daje sobie radę. Uruchamia się też normalnie na SATA (chyba, że masz dysk ATA, no to wtedy w czasie odpalania możesz iść na kawę). Co do Ramu to trochę tego nie rozumiem, dopiero przy 1,5GB przestał się wyświetlać komunikat, że go brakuje, choć program nawet przy renderowaniu używa do 200MB, więc nie wiem po co potrzebna mu taka nadwyżka. Po za tym program Ok, fajne nowe HFX, RTFX i ruchome tła w menu.


środa, 22 marca 2006, 15:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
Jeszcze jedną fajna opcją jest mozliwość tworzenia pliku obrazu na dysku. Stabilność "nie jest dobra" ale pozwala przy odp. podejściu zmontowac film b. szybko


środa, 22 marca 2006, 16:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 1 października 2004, 10:22
Posty: 28
Lokalizacja: podkarpacie
Post 
Testowałem studio 10 na procesorze 2 ghz i myślałem że mnie trafi, masa błędów, zawieszenia itd.
Teraz zmieniłem komputer na pentiumD 2,66x2 i zwracam honor programistom.
10-tka chodzi aż miło, przeliczam efekty w tle, żadnych zacięć, 2-godzinne dvd w 2 godziny i 20 minut. nie ma co narzekać. dla informacji 1 G ramu i karta ati x550 256mB, dydki sata.


piątek, 7 kwietnia 2006, 19:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 15 maja 2005, 15:22
Posty: 50
Post 
ja mam 10.5 od jakiegos czasu i dziala dobrze. moze troche dlugo sie uruchamia ale potem jest ok. no ylko ze mam p4 3.0 HT i 1 gb ram moze dlatego dobrze chodzi bo widze ze inni maja slabszy sprzet moze dlatego im kiepsko dziala. jesli chodzi o obraz na dvd to jest lepszy niz robiony na programach adobe no i fajna zabawa jest z dzwiekiem 5.1 mozna sobie zrobic fajne efekty :) ogolnie jestem zadowolony i przypuszczam ze na procesorach dwurdzeniowych programik smiga jak sie patrzy :)

mam pytanie czy mozna w studio 10.5 zrobic dvd z dwoma sciezkami dzwiekowymi do wyboru tak jak to sie robi w adobe encore???

_________________
SONY rules


poniedziałek, 1 maja 2006, 15:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL