Teraz jest piątek, 18 października 2019, 18:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 niestandartowa szybkość?... 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post niestandartowa szybkość?...
Prosze nie bić,jestem nowy !!!

Mój problem pojawia sie jak zrzucam filmik,nagrany moim aparatem,
do Pinnacle.Pojawia sie komunikat:
"Do projektu dodano klip o niestandartowej szybkosci klatek wideo.
Moze to spowodowac problemy z synchronizacja audio..."

Nagrywane filmiki sa 640x480 fine,problem jest widoczny,bo ucina obraz w około 30 u dołu.

Znacie ten problem?
Dzięki

_________________
GG 7860649


piątek, 30 września 2005, 16:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Jaki jest format pliku *.mov; *.mpg ....?


piątek, 30 września 2005, 20:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
kozi napisał(a):
Jaki jest format pliku *.mov; *.mpg ....?


mov...

_________________
GG 7860649


sobota, 1 października 2005, 16:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Nie wiem co Ci ucina i jaka jest przyczyna, ale możesz spróbować przekonwertować plik *.MOV na *.avi z rónoczesną konwersją fps z 15 na 25 (prawdopodobnie masz 15 fps - takie filmiki nagrywa np. Olympus C740).
Można to zrobić w dwojaki sposób.
1. W jednej operacji - wczytując MOV do VirtualDuba - tu trzeba trochę pokombinować wczytując film przez skrypt AviSynth wykorzystując plugin zewnętrzny qtreader, a potem w menu video w opcji frame rate wpisać wartść 25 w polu convert to fps. Potem oczywiście zapisać film na HD.
2. W dwóch etapach. Wczytać MOV do Rad Video Tools - do pobrania tu: http://www.radgametools.com/bnkdown.htm - poczytać można tu: http://www.videohelp.com/mov2avi.htm - i przekonwertować na avi, a potem resztę w VirtualDub.
Jeśli co pomogłem daj znać.
Pozdro


sobota, 1 października 2005, 18:32
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 28 września 2005, 13:33
Posty: 37
Lokalizacja: WLKP
Post 
jeszcze nie próbowamoje filmiki sa 30-sto klatkowe,To jak wpisywac te wartosci,na mniejsze?
dzieki

_________________
GG 7860649


sobota, 1 października 2005, 19:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Na 25


sobota, 1 października 2005, 19:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL