Teraz jest sobota, 19 października 2019, 21:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 PROBLEMY Z DYSKAMI POŁĄCZONYMI W RAIDz PINNACLE 9PL 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 16 października 2005, 20:47
Posty: 2
Post PROBLEMY Z DYSKAMI POŁĄCZONYMI W RAIDz PINNACLE 9PL
Witam , czy ktoś uzywa programu pod raidem Pinnacle 9pl plus, z zawodu jestem informatykiem i ładowanie kasy w sprzet to moje hobby, od kilku lat pracowałem na raidzie (2 dyski raid 0)-system hula jak burza, jednakże po zakupie kamery oraz licencjonowanego programu PINNACLE, pojawił się problem, z chwilą podłączenia kamery do kompa i otworzenia programu nastepuje całkowita zwiecha systemu(nawet reset nie działa)-po dokładnym testowaniu róniez na innym kompie jest to samo, myśle że program odwołuje się do numeru seryjnego dysku a kontroller raid tego nie wypuszcza. U dystrybutora nie byli w stanie udzielić mi wsparcia dlaczego tak jest, po zainstalowaniu systemu oraz programu na jednym dysku (bez raid)-wszystko działa jak należy.


poniedziałek, 17 października 2005, 11:22
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 21 lipca 2005, 12:42
Posty: 2
Post 
Witam !!
Ja mam Raid na 2 maxtorach ATA 133 + 2 Maxtory SATA bez Raidu i zero problemów z pinnaclem, poza standartowymi zwiechami !! Natomiast rendering biegnie rewelacyjnie.
Mam P4 3000 i 1 GB ramu na asusie P5GDC Deluxe i SAPPHIRE X600 PRO VIVO.
Mam często jakieś dziwne komunikaty ale zaraz po zamknięciu pinnacla


czwartek, 20 października 2005, 17:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Re: PROBLEMY Z DYSKAMI POŁĄCZONYMI W RAIDz PINNACLE 9PL
marcin.m napisał(a):
....od kilku lat pracowałem na raidzie (2 dyski raid 0)-system hula jak burza, jednakże po zakupie kamery oraz licencjonowanego programu PINNACLE, pojawił się problem, z chwilą podłączenia kamery do kompa i otworzenia programu nastepuje całkowita zwiecha systemu.....

Przez około 7 miesięcy pracowałem na RAID 0 - 2 x 80 GB = 160 GB. Pinnacle Studio 9.x.x pracowało normalnie. Płyta główna Abit NF7-S.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 20 października 2005, 23:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
spróbuj zmienić sterownik do raida (ten windowsowy), czasem trzeba wymienić kartę, MA HULAĆ - pinnacle jest obojętne na czym pracuje i pendrive mógłby być.


piątek, 21 października 2005, 13:52
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL