Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Pinnacle Studio 10 + 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 20 września 2004, 13:59
Posty: 51
Lokalizacja: Kalisz
Post Pinnacle Studio 10 +
Witam wszystkich!
Wczoraj zainstalowałem 10-tke i sie bardzo zawiodłem. Po wrzuceniu filmu do obróbki, każdy mój ruch linią czasu, dodanie przejścia czy podkładu dźwiękowego powoduje że program długo miesza na twardym dysku i trzeba czekać.
Czy jest na to jakaś poprawka?


poniedziałek, 17 października 2005, 11:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Fakt to bolesny, program miesza na HDD do przesady :cry:

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


wtorek, 18 października 2005, 00:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 21 kwietnia 2004, 08:47
Posty: 11
Post Totalna porażka!
Dzisiaj kupiłem Studio 10 plus w wersji z karta PCI. Mam jeszcze dość sprawny komp - 2.4GHz, 1GB RAM, Radeon 9800 ... - dość powiedzieć, że od 2 lat bawię się DV500 + AP6.5 i wszystko działa bez problemu! Program z dodatkami na 3-ciej płycie instalował się 2 (dwie!) godziny! Bez zainstalowania uaktualnienia 10.1 w ogóle nie dał się odpa;ić! Kiedy już po 2 godzinach instalacji programu + uaktualnień (razem prawie 2GB !!!) udało mi się odpalić program na dżem dobry zażyczył sobie aktualizacji drivera karty video! Myliłby się ten, który uważał, że teraz już będzie z górki! Capture i wykrywanie scen - OK. Niestety sciągany materiał nie jest podzielony na mniejsze kawałki więc tylko Pinnacle tak je widzi! Również "automatyzacja" tworzenia filmu to jakaś porażka. Niby wszystko się dzieje w tle ale jak już chce się wyeksportować gotowy film zaczynają się schody z niekończącym się renderowaniem. Próba przerwania kończyła się za każdym razem ... totalnym zawieszeniem programu i spowolnieniem pracy wszystkiego innego! W przeciągu 2 godzin przeżyłem 5 takich przypadków i konieczności mechanicznego restartu. Brak możliwości precyzyjnego cięcia ujęć na timeline'ie ... chociaż można sobie powiększyć nawet do 1 klatki! Tylko po co? Wszystko, co przyciąga oko jest zablokowane! Ucałowałem więc moją starą ale jarą DV500 a kupione dzisiaj zabawki spakowałem z powrotem w kartonik i jutro je oddam w Media Markt!
Reasumując:
Jak coś kosztuje tyle ile kosztuje to nie można się spodziewać cudów ale przynajmniej stabilności bym się spodziewał! Omijajcie szerokim łukiem a będziecie żyć dłużej i bez stresu!


piątek, 4 listopada 2005, 03:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL