Teraz jest wtorek, 16 lipca 2019, 10:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Nie chce "przyjąć" nagrania vhs z pliku avi... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 22 listopada 2005, 16:04
Posty: 1
Post Nie chce "przyjąć" nagrania vhs z pliku avi...
Witam! Mam taki problem:
- mam już zgrane z video stare nagrnia VHS do pliku avi i chcę je pomontować i nagrać na dvd
- Pinnacle wogóle nie moze "zająć się" tymi plikami avi gdyż jak twierdzi : " dodano do projektu sceny o niestandardowej szybkości klatek" no i że mogą być problemy i zaraz występuje błąd i program się zamyka.

Czy ktoś może mi powiedzieć co robić?


Proszę mi wytłumaczyć tak na "babski rozum"

Dziękuję


wtorek, 22 listopada 2005, 16:07
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 listopada 2005, 16:06
Posty: 26
Post 
czyli ktoś kto zgrywał materał z magnetowidu do kompa tak do końca nie wiedział co robi (trzeba znać standardy tv w Europie) :(
Chyba że Pinnacle to pirat i na dzień dobry chce NTSC :cry: [/b]


sobota, 10 grudnia 2005, 17:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 grudnia 2005, 22:55
Posty: 5
Lokalizacja: Lublin
Post 
Powiedz mi jakiej długości wyszły Ci te pliki po zgraniu? Chodzi mi o długośc na time line.
Ja miałem ten sam problem, lecz juz teraz wim gdzie tkwił błąd


sobota, 10 grudnia 2005, 22:58
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 19:20
Posty: 38
Post 
hehe wystarczy movie maker przekonwertowac i potem do pinnacle

[ Dodano: Sob Maj 06, 2006 12:25 pm ]
To już przesada! Po miedzy klipami po utworzeniu pliku jest malutka przerwa w muzyce, ale jednak slyszalna! Chyba poworoce do movie makera...


sobota, 6 maja 2006, 09:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Powodów może być wiele:
1 Piszesz że przegrałeś z VHS na AVI. Mało konkretnie AVi ale jaki kodek użyłeś i jakim programem (odradzam wszelkiego dvixy itp) do dalszego montażu nadaja się AVI (DV) i AVI (mjpeg - o wysokiej jakości dużym bitrare), oraz mpeg2 choć jest wiecej problematyczny.
2 Druga sprawa, że być może film zgrałeś w NTSC 30klatek/s, a chceszmontować w PAL 25klatek/s, właściwy dla Europy środkowej jest PAL.
3 Zgrany materiał może nie ma np pełnych 25 klatek i tutaj problemem jest poprawne jego wyswietlanie (np podczas przechwytu zostały utracone klatki). Naprawić plik AVI aby miał 25 klatek można w VIRTUAL DUB.
4 Sprawa czwarta powodem może być coś nei tak z legalnością programu ???

Powodów może być o wiele więcej ja bym spróbował przechwycić ponownie materiał z tego VHS na ustawieniach PAL i kodeku mjpeg (95% jakości), zerkając czy podczas przechwytu nei sa gubione klatki wideo. POdczas przechwytu poprostu siedzisz i patrzysz najlepiej nei dodtykasz komputera a wszystkie programy działające w tle sa wyłączone, wyrzucone programy z paska po prawej stronie, zdefragmentowany dysk najlepiej oddzielny fizyczny oraz procesor powyżej 2GHz

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 9 maja 2006, 09:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL