Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Probelm z przechwytywanie Pinnacle Studio 500 PCI 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 10 grudnia 2005, 22:24
Posty: 4
Post Probelm z przechwytywanie Pinnacle Studio 500 PCI
Witam,
Zakupiłem sobie Pinnacle Studio 500 PCI wersja 10, do przegrywania starych kaset przez magnetowid, wszystko podłączyłem, zainstalowałem oprogramowanie i uruchomiłem, okazuje się ze nie mogę przechwytywać sygnału analogowego, w ustawieniach programu jest tylko możliwość Kamera DV Pinncale 1394 i żadnej innej, co z tym trzeba zrobić żeby mógł normalnie zgrywać swoje kasety przez tą karte?
Mój sprzęt to:
Płyta główna: Gigabyte GA-K8NF-9
Processor: AMD Athlon 64 3000+
Ram: DDRAM 2x512MB PC-400
Karta graficzna: GeForce PCI-E 6600 Gigabyte GV-NX66128DP
Dysk: Seagate 160GB SATA
System: Windows XP Professional SP1
pozdrawiam


sobota, 10 grudnia 2005, 22:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Witam do kolegi megamarsa, proponuję uaktulnić Winowsa do SP2 niby piszą że na SP1 działa ale różnie się dzieje, jak i uaktualnić windowsa o poprawki odnośnie portu fie-wire i kompresji mpeg ze trony microsoftu.
Czy posiadasz zainstalowany Hardware Installer for DC10plus and Studio 10
http://pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Pr ... =documents
Oraz uaktualnić Studio do wersji Studio 10.1.2 Patch (Full version)z podanego powyżej linku.
Jeżeli zgrywasz obraz po analogu wył. kamerkę z portu fire-wire.
Problemem może też okazać się sam sprzęt , chodzi mi o konflikt z przydzielaniem przerwań na szynie PCI, jeżeli masz kilka urządzeń na PCI mogą być problemy (a nawet nie muszą być fizycznie na PCI, bo z przerwań korzystają tez urządzenia np zintegowana muzyka itd), najprościej proponuję poprzekładać kartę w kolejne gniazda.
Pozostaje jeszcze aktualizacja biosu płyty głównejjeśli wszystko na nic będzie?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 2 lutego 2006, 01:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL