Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 22:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 jak zmiksować razem materiał 16:9 i 4:3 na jednym filmie ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 13:51
Posty: 49
Lokalizacja: Polska
Post jak zmiksować razem materiał 16:9 i 4:3 na jednym filmie ?
jak miksować materiał 16:9 i 4:3 w Pinacle Studio 9 ??

Mam materiał z jednej imprezki i kolega filmował w trybie panoramicznym (bo sobie nie przestawił) . Teraz ja mam zmiksować małe CONIECO ale Pinacle Studio 9 nie pozwala (albo nie znam takiej funkcji) na łączenie materiału panoramicznego z "normalnym" .

Szkoda mi fajnego materiału - a najciekawsze ,ze sceny z obu kamer powinny się przenikac dla ciągłości czasowej .

Moze mi Ktoś , Coś doradzic ? proszę bardzo .....

(w dziale oprogramowanie - temata ogladało 65 osób - nikt nie wiedział :( )

_________________
::: JVC GR-D270 & GR DF 420 :::


czwartek, 15 grudnia 2005, 13:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 13:51
Posty: 49
Lokalizacja: Polska
Post 
nikt nie wie ?? :cry:

_________________
::: JVC GR-D270 & GR DF 420 :::


wtorek, 3 stycznia 2006, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Siema!

Nie jestem pewien, ale w Studio 9 po kliknieciu prawym przyciskiem myszy na miniaturke klipu, jeszcze przed doddaniem na listwe edycyjna mozna zmienic wspolczynnik proporcji :) T powinno zalatwic problem...

Pozdrawiam!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


wtorek, 3 stycznia 2006, 14:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 15 marca 2005, 13:51
Posty: 49
Lokalizacja: Polska
Post 
oo! pierwsze słyszę ! dzisiaj spróbuje
dzięki!

_________________
::: JVC GR-D270 & GR DF 420 :::


środa, 4 stycznia 2006, 11:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 3 marca 2005, 21:20
Posty: 36
Lokalizacja: Radom
Post 
Z tym, że jeżeli zrobisz to co napisał bagi to będziesz miał rozciągnięty materiał. Ja proponuje tak. Jeżeli masz Pinnacle Studio 9 Plus to powinieneś mieć w efektach taką rzecz jak przerabianie formatu 4:3 na 16:9 i odwrotnie. A więc proponuje abyś te materiały 16:9 zamienił po kliknięciu prawym przyciskiem na format 4:3 i wrzuć go na timeline, następnie wykorzystaj ten efekt co go zmienia na 16:9 i sprawa prosta.


poniedziałek, 23 stycznia 2006, 01:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 24 grudnia 2004, 01:55
Posty: 233
Post 
Ale material 4:3 bedziesz musial rowniez dopasowac do tego 16:9, (dodatek ten jest platny) albo zeby zachowac nieznieksztalcony obraz dodac kaszety w materiale 4:3 ucnajac fragmenty obrazu. Ale rzeczywiscie moze to byc troszke lepsze rozwiazanie :) Pozdrawiam!

_________________
Nie sugeruj się emblematem :)


poniedziałek, 23 stycznia 2006, 08:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL