Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Nagrywanie DVD-problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 stycznia 2006, 22:39
Posty: 8
Post Nagrywanie DVD-problem
Witam!

Dopiero co kupiłem STUDIO 500 PCI (z PL 10.1) i nie mogę sobie poradzić z nagrywaniem płytki DVD.
Przygotowałem film, umieściłem płytkę (DVD-R) w nagrywarce.
Po całej operacji i zakończeniu nagrywania wyjąłem płytkę z nap. i umieściłem w DVD (THOMSON) następnie (MANTA), ani na jednym ani na drugim film nie idzie.
Na płytce zapisane są dwa pliki: AUDIO-TS i VIDEO-TS.
Na PC-cie film działa, to dlaczego na DVD nie?
W opcjach ustawiłem najlepszą jakość DVD a materiał zgrywałem z magnetowidu.

Andrzej


środa, 4 stycznia 2006, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Proponuję odwoedzić stronę producenta i zainstalować patch 10.1.2 full
http://pinnaclesys.com/PublicSite/uk/Pr ... =documents
lub potestować z wersją BETA
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles ... 0_2668.htm
przy opisie beta pisza że poprawia z kodowaniem i renderingiem płyt DVD, także może tutaj jest problem.
Ja osobiście problemu z wypalaniem płyt pod S10 nei mam używam aktualnie 10.1.2 full ale za to problemów innych jest cała masa. Używałem beta ale przeszedłęm na 10.1.2 full w sumei wiekszej róznicy nei odczułem poza usprawnionym renderingiem muzyki, ale teraz na stronei zauważyłem nową wersję patcha beta 10_2_0_2713 której jeszcze nei używałem.
Pozdrawiam

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 26 stycznia 2006, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 11:26
Posty: 222
Lokalizacja: śląsk
Post 
ja również nagranej płytki dvd w pinacle nie mogłem odtworzyć na mancie ale wiem jaka tego przyczyna. płytka była nagrywana na zakładce auto, ustaw na najmniejszą prędkość nagrywania będzie ok. przynajmniej tak u mnie było.


czwartek, 26 stycznia 2006, 10:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 4 stycznia 2006, 22:39
Posty: 8
Post 
Dzięki za porady, wszystko sprawdzę.
Jednak jest to dla mnie jeszcze dość trudne, poprostu dopiero raczkuje.

Pzdr.
Onti


czwartek, 26 stycznia 2006, 21:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL