Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 02:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Studio 10 - jak zmienic kodek?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post Studio 10 - jak zmienic kodek??
Witam!

Czy jest mozliwa zmiana kodeka przechwytywania w pinnacle 10?

Problem jest taki : przchwytuje z DC10+, odtwarzam w mediaplayerze i jest gitara, wrzucam na timeline w pinnacle i obraz jest mrygajacy sekunda czarny sekunda jest obraz znowu sekunda czarny.

Macie jakis pomysl?


czwartek, 12 stycznia 2006, 10:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post 
Nikt nie ma pomyslu? Co bym nie wrzucil na timeline bedzie ok, procz materialu zgranego z DC10 w pinnacle studio 10 ;)
Aha mediaplayer przy odtwarzaniu uzywa : PICVideo M-JPEG 3 DirectShow Decompresor


czwartek, 12 stycznia 2006, 13:57
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 10 listopada 2005, 16:06
Posty: 26
Post 
kata dc10plus aby dobrze współpracowała z S10 musi mieć drivery dla niego: Hardware Installer for DC10plus and Studio 10 http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... =documents
spróbuj od tego. Na zakładce przechwytywania analogowego (przełączone na przechwyt z dc10+) powinieneś mieć możliwość wybrania kodeka.


czwartek, 12 stycznia 2006, 15:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 09:58
Posty: 8
Post 
Oczywiscie mam te sterowniki, wyglada ze karta dobrze dziala - no bo zgrywa i np w media playerze smiga film. natomiast po otworzeniu tego w studiu10 mryga nieregularnie obraz-czarno-obraz-czarno...
czego innego bym nie wrzucil to dziala ok.

Gdzie moge to zmienic? nie widze w ustawianiech kodeka nigdzie - moge dac np divx? Tzn mowie o kompresji w locie, bo to ze moge ustawic przy robieniu juz filmu na koncu to wiem.


czwartek, 12 stycznia 2006, 23:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post problemik
mam ten sam problem czy ktos znalazl rozwiazanie kodek ten z linka na gorze nic nie daje a i mi jeszcze na wyjsciu z karty jest czrno biały obraz

_________________
...:Człowiek uczy się całe życie:...


poniedziałek, 13 lutego 2006, 16:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
a z nowym patchem beta 10.5 próbowaliście może i na to ma lekarstwo?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 14 lutego 2006, 00:57
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 21 lutego 2005, 19:57
Posty: 64
Post odp
ja próbowałem i albo jest migotanie obrazu na studio a jak mi jakims cudem sie uda ze nie migota (pare razy przeinstalowalem studio) to znow jest czarno biały obraz na wyjsciu z karty dc10plus albo kolejny objaw to taki ze renderuje material w funkcji Taśma i gdy go zrenderuje to na okienku nic nie widac w studio tylko leci glos a na ekranie telewziora sa jakies zaklucenia a wczesniej karta dzialala

P.S. Zainstalowalem sprawdzone Studio 9 i wszystko wróciło do normy czyli albo to Studio 10 albo sterowniki do dc10plus pod Studio 10 cos mieszają

_________________
...:Człowiek uczy się całe życie:...


Ostatnio edytowano środa, 15 lutego 2006, 13:53 przez Iroman, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 14 lutego 2006, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Ja posiadam PS10 i boxa 700USB i sprawdziłem przechwytywanie obrazu z analoga narazie nei musiałem używać i powiem, ze cuda na kiju, obraz mi się krzywi i skacze nei wiedząc czemu, podłaczałem dwa magnetowidy i kamerę vhs jest to samo. Nie iwem czy ma to coś z przypadłościami które dotyczą opisywanych kart ale cos jest nei tak i u mnie :(

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 15 lutego 2006, 00:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL