Teraz jest piątek, 15 listopada 2019, 20:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Studio się wyłącza 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 17:44
Posty: 3
Post Studio się wyłącza
Witam. Mam problem ze studio 9.4.plus. Czasami działa jak trzeba, innym razem potrafi sie wyłączać co kilka minut - oczywiście poprzez błąd, więc nie mam nawet możliwości zapisania tego co ostatnio zrobiłam. Wprawdzie mam juz odruch zapisywania wszytskiego "na wszelki wypadek" ale to przeciez nie tak powinno być. Nie ma żadnej reguły co do etapu pracy, w którym powstaje problem. Zawsze pracuje na podobnych plikach, a studio potrafi się wyłączyć tak na początku jak i w środku pracy. Nie wiem już co mam robić. Pisałam też do pinnacla ale odpisali mi że musze zainstalować patcha z ich strony - heh to zrobiłam już dawno. Pracuję na win xp. Ponoć on nie bardzo dogaduje się z pinnaclem. czy ktoś z Was wie może co może polepszyć obecny stan rzeczy? Z góry wielkie dzięki za pomoc i poświęcony czas


czwartek, 5 stycznia 2006, 17:51
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 14 lutego 2005, 20:04
Posty: 164
Lokalizacja: Toruń
Post 
Zrób format dysku systemowego , zainstaluj na nowo system XP wgraj studio
i wtedy zobaczysz że wszystko będzie działało. A jesli nie to przyczyny szukaj w sprzecie np. kości pamięci. lub podłączony modem

Pozdrawiam


czwartek, 5 stycznia 2006, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Miałem podobny problem. Okazało się, że winowajcą był procesor... Przawie trzy lata pracował ze standardowym intelowskim coolerem... Za bardzo się wygrzał. Niby wszystko chodziło cacy, ale jak trzeba było dłużej popracować to było zawieszenie.... Najczęściej na Studio....


czwartek, 5 stycznia 2006, 21:02
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 17:44
Posty: 3
Post to wszystko już było
Niestety reinstalkę już miałam robioną - wcześniej wyskakiwały mi niebieskie ekrany. Prawdopodobnie przez RAM w dualu. Teraz kości są włożone inaczej, niebieskich ekranów nie ma, ale studio się wyłącza. Co do procka - to raczej nie to. Komp ma dopiero 3 miesiące, a sprzet jest ponoć dobry - przynajmniej tak mnie zapewniała osoba, która mi go składała. Chociaż kto wie.... na starym kompie studio sie nie wyłączało, ale miałam problemy z rozjeżdżaniem się dźwięku i obrazu, mogłam zgrać najwyżej pół godziny z dobrą jakością i restart ... :( Nowy komp pod tym względem jest znacznie lepszy. Prosze pomóżcie


piątek, 6 stycznia 2006, 11:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Chętnie pomogę :) Napisz tylko dokładną konfigurację kompa z wszystkimi nazwami podzespołów.
Pozdrawiam


piątek, 6 stycznia 2006, 12:18
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 5 stycznia 2006, 17:44
Posty: 3
Post iskietka nadziei :D
Cieszę się że są jeszcze na świecie ludzie chętni do niesienia pomocy :)
Otóż tak szczerze mówiąc nie bardzo orientuję się w szczegółach co do konfiguracji, bo jestem kompletnym laikiem. W kazdym razie wiem że mam kartę rodeona x300 series (gv-rx30s1128d), procka intel pentium extreme edition 4PCU 3.00 Ghz, kartę pinnacla av/dv, 1 GB RAMu (początkowo zamontowany w dualu, ale jak już pisałam owocowało to niebieskimi ekranami, więc teraz kości są włożone inaczej (nie wiem dokładnie jak), dodatkowy wentylator z tubą co by się nic nie przegrzewało ( ale po 5 min. pracy?!)... i pewnie jeszcze masę innych rzeczy o których nie mam pojęcia, ale jakbyś potrzebował dodatkowe info to będę szukała. Mój nr gg 3166101, z góry wielkie dzięki :D


piątek, 6 stycznia 2006, 13:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Materiał montujesz moze w mpeg2 ja np pracuje w STUDIO 10 i z mpeg2 przy montowaniu to tragedia i loteria kiedy się wyłaczy. Tez mam nowy komputerek, stawaiełm na nowoi system partycje i jak było tak jest. Patch załatwił w S10 problem z rózowym ekranem ale nie z zawieszaniem się pracowałem na ULEAD i naprawdę chwalę sobie. Zaczynam wątpić czy STUDIO go doścignie z stabilnośćią :(, polski interfejs to tylko chyba chwyt marketingowy :(., na który widać sporo się nabiera :(.


czwartek, 12 stycznia 2006, 00:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 4 listopada 2005, 12:52
Posty: 334
Lokalizacja: Chrzanów
Post Re: Studio się wyłącza
"Witam. Mam problem ze studio 9.4.plus. Czasami działa jak trzeba, innym razem potrafi sie wyłączać co kilka minut - oczywiście poprzez błąd, więc nie mam nawet możliwości zapisania tego co ostatnio zrobiłam."

To normalne. Studio 9, to nie jest najstabilniejszy program edycyjny. Bardzo nie lubi, kiedy sie go popędza, tzn. klika na coś innego, a on jeszcze nie przemielił pierwszego polecenia!!!
U mnie często program wykłada się przy długich (ponad godzinnych projektach) oraz przy tych, gdzie jest dużo przejśc i efektów.


poniedziałek, 23 stycznia 2006, 14:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL