Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 POMOCY!!! nic nie idzie edytować - studio 9.4 plus 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 grudnia 2005, 18:48
Posty: 2
Post POMOCY!!! nic nie idzie edytować - studio 9.4 plus
Wcześniejsze filmiki robiłam bez problemu,a tu nagle nic się nie da edytować,ani dodać przejść,ani usunąć scenę,czy ją podzielić,przyciąć,poprostu nic. Program niby wykonuje czynność,ale po chwili wszystko jest tak jak wcześniej.Proszę o pomoc,jestem amatorką,dużo się napracowałam,żeby teraz stracić to co zrobiłam, :D :D :D może ktoś miał podobny problem.


sobota, 28 stycznia 2006, 21:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 16:05
Posty: 47
Lokalizacja: Łódź
Post Naucz
się pisać po polsku (...nie idzie...) haha ....

_________________
P4E 3.0 FREEZER 4 ABIT IC7-G 1.1 HIS EXCALIBUR RADEON 9800 PRO ICE-Q 2 x 512 MB A-DATA VITESTA DDR 600 2 x SAMSUNG SP 80 GB SATA RAID SAMSUNG SP 200 GB AUDIGY 2 ZS PLATINUM PINNACLE STUDIO DELUXE 10 PLUS BENQ DWLS 1655 NEC ADLF 7173A LCD ASUS PW201.


wtorek, 31 stycznia 2006, 01:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie piszesz za dużo konkretów więc moja odpowiedź też nei będzie zbyt konkretna ale może pomoże bynajmneij u mnie to pomagało, w takich dziwnych sytauacjiach. Proponuje zapisać plik przeinstalować Studio i uaktualnić następnie wczytać ponownie zapisany projekt.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 2 lutego 2006, 01:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 12 grudnia 2005, 18:48
Posty: 2
Post 
Niestety tego tez próbowałam, zainstalowałam jeszcze raz studio plus,ale bez rezultatu.Za to przy nowym projekcie nie ma problemów działa bez zarzutów,a więc jakieś cuda :wink: A jeśli chodzi o szczegóły to problem tak jak opisywałam wyżej polega głównie na tym,iż nie da się edytować scen w żaden możliwy sposób,za to wszystko pozostałe działa,można oglądać podgląd,wchodzić na wszystkie opcje programu,ale zmienić NIC nie idzie,czyli podzielić scenę,dodać przejście,muzę,obciąć a co ciekawe nawe nie da się usunąć.Program pracuje tak jak by wykonywał daną czynność jednak po chwili jest bez zmian.Może mam za słaby komputer,mam pamięć tylko 256 Ram,może wtym jest przyczyna choć wirtualną dałam na ponad 1giga.


czwartek, 2 lutego 2006, 16:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 17 lipca 2005, 12:04
Posty: 549
Lokalizacja: Kraków
Post 
najprawdopodobniej Pinnacle żle zapisał projekt (z błedami). Teraz w zasadzie sprawa jest już nie do odkręcenia. Aby uniknąc podobnych historii doświadczeni montażyści stosują prostą sztuczkę. Otóż projekt nie jest zpisywany za pomocą funkcji "zapisz", ale "zapisz jako" i w nazwie dodaje się kolejny numer za każdym razem. Np: "moj projekt1", "moj projekt2" itd. Dzięki temu jeśli któryś żle się zapisze to zawsze możemy wrócić do poprzedniego zapisanego. W ten sposób wracamy do stanu np. z wczoraj a nie musimy zaczynać od początku. To bardzo proste i zaoszczędzi sporo czasu.


czwartek, 2 lutego 2006, 17:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
No i ja myśłe że tego RAMU to 512 by się minimum zdało może progam ie chce podjąc niektórych funkcji przez to, np Studio 10 udalo mi sie odpalic na karcie z 32MB RAM ale nie bylo widac przejsc ani nie bylo podglądu :(.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 3 lutego 2006, 00:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 22 września 2005, 15:55
Posty: 51
Post 
spróbuj tak http://forum.swiatobrazu.pl/dv/viewtopi ... ght=#65496


sobota, 11 lutego 2006, 02:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 


link niestety nie działa, a ja mam to samo - ten sam problem, ta sama wersja programu - da się to jeszcze uratować??

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


sobota, 28 lipca 2007, 19:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post 
Pewnie ze da się uratować, o ile można dokonać eksportu do DV, licząc się z niewielkim pogorszeniem jakości obrazu przez ta dodatkową konwersję. Myślę że jednak jeszcze prościej będzie zdjąć symbole kłódek ze ścieżek edycyjnych :wink: .
pozdrawiam

_________________
最诚挚的问候


sobota, 28 lipca 2007, 21:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 lipca 2004, 19:11
Posty: 24
Lokalizacja: Pomorze
Post 
okazało się że gdzieś na końcu projektu coś go "bolało" więc udało mi się skopiować większą część do nowego projektu i tam już nie robił problemów ;)

_________________
----------------------
FURIOUS.PL Tuning & Motoryzacja - http://www.furious.pl


sobota, 28 lipca 2007, 21:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL