Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 skaczacy obraz po zgraniu z VHS!?!? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post skaczacy obraz po zgraniu z VHS!?!?
dlaczego obraz po zgraniu skacze i łamie sie.W starym magnetowidzie robiło sie tak jak jako 1500-tny ogladałem kasete z wejsciem smoka.Zrzucam przy pomocy 700 USB.Komp ma 1 GB RAM i 400GB dysk 7200.Zrzut z kamery bez problemu a z magnetowidu skacze,kiedys na video było pokretełko tracking i sie prostowało a teraz niestety....pomózcie.
A czy ktos ma moze doswiadczenie z kombajnami VHS-DVD z mozliwoscia zgrywania na DVD,jak to działa?Czy zawsze przerzuca w dobrej,tzn.wyjsciowej jakosci?


piątek, 17 lutego 2006, 20:04
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post 
Niestety im bardziej zjechana kaseta tym trudniej ją zgrać na kompa przy użyciu prostych i tanich digitizerów typu karta TV, wejście video w karcie graficznej czy magiczna kostka podłączana przez USB. Rozwiązaniem jest przepuszczenie sygnału przez TBC (korektor podstawy czasu), taki układ może występować w droższych magnetowidach, samodzielnie lub w profesjonalnych kartach digitizujących. Podobnież stacjonarne nagrywarki DVD i kombajny VHS-DVD też mają jakiś układ stabilizujący obraz ale jak w praktyce wygląda jego działanie zwłaszcza przy zniszczonych kasetach nie miałem okazji widzieć.


piątek, 17 lutego 2006, 20:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Mam ten sam problem, obraz próbowałem zrzucać dwoma magnetowidami i nic na TV jest ok kiedy podłaczam obraz do 700USB obraz się gnie i skacze. Posiadam kamerke z A/D wiec podałem analoga na kamerke i z kamerki po fire-wire na 700USB i idzie bez problemu. Ale nie po to mam 700USB żeby stało i kurz się na tym zbierał.
Jako problem kasety raczej bym się tu nie zgodził ponieważ nie mam problemu jak gdzie indziej podaję obraz z tego magnetowidu i kasety, czy to TV, czy maera cyfrowa, czy tuner TV. Pisałem na ten temat na KSK ale jak mozesz przeczytać zobacz sam a jeśli zakupiłeś produkt w KSK to tam czai się magiczna odpowiedź którą jeśli sie dowiesz byłbym wdzięczny abyś się podzielił. Ja nie miałem przyjemności kupić w KSK i temu się pewno męczę.

http://forum.dystrybucja.ksk.com.pl/vie ... highlight=

Napiszę że obraz podaję przez chinch na wej. compozytowe takie też ustawiam w programie zresztą on sam wykywa z automatu, ustawione mam PAL i wybane oczywiście urządzenie 700USB

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 18 lutego 2006, 09:53
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: środa, 16 listopada 2005, 06:24
Posty: 127
Post 
Może nowsza albo lepsza wersja oprogramowania do tego 700USB pomoże ? Bo z tego co wyszukałem wszystko co możliwe robi się tam programowo.


sobota, 18 lutego 2006, 14:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jeśli pracować na STUDIO 10 to tylko na wersji 10.5 (usprawnia wiele błędów), a problem rozwiązał się sam u mnie problemem pokrzywionego skaczącego obrazu było brak zaznaczanoej opcji VCR przy opcjach przechwytywania. (sygnał podaję na wejścia compozytowe "chinche", system PAL, 4:3, zaznaczone VCR) poblem znikł.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 19 lutego 2006, 23:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 21 października 2005, 18:40
Posty: 16
Lokalizacja: Dolnoslazak
Post 
jeden "ptaszek" w odpowiednim miejscu i zadziałało!
Dzieki Pedro!


poniedziałek, 20 lutego 2006, 08:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL