Teraz jest sobota, 19 października 2019, 02:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Ja zmontowac film z dwóch kamer . 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post Ja zmontowac film z dwóch kamer .
Witam ,

mam pytanko jak zrzucić linie melodyczną z jednej kamery a obraz brać z dwóch . Jak próbuje tak robic to klatki przekładane z drugiej kamery wycinają głos z pierwszej . Dlaczego tak się dzieje ??


piątek, 17 marca 2006, 22:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 16 czerwca 2005, 17:57
Posty: 20
Post 
Musisz oddzielic scieżke video od audio.
Pozdrawiam


sobota, 18 marca 2006, 01:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 7 stycznia 2006, 21:01
Posty: 388
Lokalizacja: Zabrze
Post 
witam
tak jak poradził przedmówca, po włożeniu mat.video na timeline odziela sie audio od video funkcją unlink. Tak można robić z każdą scieżką video i audio. Sprawnie to robi np. AdobePremiere1.5
pozdrawiam


sobota, 18 marca 2006, 08:42
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: czwartek, 17 lutego 2005, 19:24
Posty: 142
Lokalizacja: Świdnica
Post 
Jak to zrobić w Pinacle Studio 9.1 ??


sobota, 18 marca 2006, 10:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Na początek proponuję update do wersji 9.35 lub wyższej.
Na 1 sciezkę ustawiasz materiał z której będzie podklad muzyczny i obraz. następnie blokujesz "zakladasz kłudkę" dźwięk z 1 ścieżki. Wycinasz (symbol żyletki po prawej) te ujecia które chcesz zastąpić ujęciami z kamery 2, usuwasz delete (tak aby pozostawić puste miejsca). Następnie po nałożeniu materiału z 2 kamerki na 2 ścieżce blokujesz obraz usuwasz z niej dźwięk, potem odznaczasz kłudkę. Otrzymujesz sam obraz na 2 ścieżce, przycinasz fagmenty które cię interesują i podkładasz na pierwszą ścieżkę. Pamietaj o wcześniejszeym ustawieniu klipów synchronicznie. W studio można na słuch zerkjająć i słuchając ścieżki audio, lub jakiś konkretny element w obrazie np błysk lampy. Powodzenie generalnie to dosyć żmudny proces w Studio szczególnie jak ma się nawyki do innych programów, bo Studio potrafi przyprawić o białą gorączkę.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 18 marca 2006, 10:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL