Teraz jest piątek, 18 października 2019, 03:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 przeglądanie filmu zgranego z kamery 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 18 maja 2005, 21:23
Posty: 35
Post przeglądanie filmu zgranego z kamery
Witam. Od niedawna uzywam Pinnacle Studio Plus 10. Dziś zgrałem kawałek filmu z kamerki cyfrowej na prubę. Okazuję się że jak odtworzę ten filmik przechwytany z kamerki to zamiast filmu jest zielone pole z paskami(dźwięk zgrał się doskonale i działa). Mój kolega mam ten sam problem. Proszę o pomoc...


wtorek, 4 kwietnia 2006, 20:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Najprawdopodobniej jest to problem kodeka, może coś zostąło ominięte podczas instalacji, albo co najbadziej prawdopodobne masz zainstalowane jakies inne kodeki video, lub oprogamowanie które używa innych kodeków i stąd może być problem z jego poprawnym odtwarzanie i zgrywaniem.
Najlepiej jeśli Studio korzysta tylko z własnych kodeków, a pakiety multi których w internecie pełno lepiej sobie darować (nie musza rodzić problemów ale jak już problemy się pojawia to nei wiadomo dlaczego i nie łątwo je usunąc).
Proponuję zainstalowac czystego windowsa + Studio bez zbędnych dodatkowcyh programów i szczególnie kodeków.
Nie piszesz tez nic o konfiguracji komputera? I systemie w jakim pracujesz polecam WIN XP z SP2.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 4 kwietnia 2006, 23:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
wgraj patch 9,5 do studia 10, prawdź czy w studio 9 też jest tak samo.
W moim przypadku była to niestety przypadłość konfiguracji, kolejne poprawki trochę łagodziły problem.


środa, 5 kwietnia 2006, 07:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 27 maja 2005, 18:43
Posty: 31
Lokalizacja: Wrocław
Post 
mialem to i pomoglo wylaczenie netu oraz zbednych programow np. firewall'a, gadu itp.


środa, 5 kwietnia 2006, 19:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL