Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 07:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 POMOCY!!!!!nagrana płyta nie chce się odtwarzać 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 kwietnia 2006, 23:33
Posty: 3
Post POMOCY!!!!!nagrana płyta nie chce się odtwarzać
Witam wszystkich
Mam problem, posiadam Prinnacle studio ver 9 zrzucam obraz z kamery w najlepszej jakości Dv następnie obrabiam i edytuje fim pozniej zachodzi czynność na litere "R" :oops: nie pamiętam, trudne słowo :oops: a następnie próbuje nagrać na płyte dvd. Najpierw nagrałem film na dysk, pozniej w ustawieniach zaznaczyłem"nagraj z wcześniej utworzonej zawartości dysku", "format wyjściowy" DVD, film zajmuje okolo 61 min.
Płyta się nagrywa i odtwarza na komputerowym dvd ale jakoś dziwnie odtwarza (są małe przycinki co jakiś czas) i całość materiału filmowego nie jest na płytę nagrana, płyta nie jest cała zapisana.
Na stacjonarnym odtwarzaczu Panasonic DVD-XV10 płyty nie czyta i wyskakuje komunikat że zły rodzaj płyty i prosi o inną płytę dvd(nagrywałem na philips dvd+r i innej jeszcze tyle ze z "-" żadnej nie chce przeczytać)
Co robie żle???dopiero zaczynam zabawe więc proszę o wyrozumiałość.
A może ktoś będzie tak miły i przedstawi krok po kroku jak nagrywać obraz z kamery na płytę dvd aby pożniej bez problemu można filmik obejrzeć :?:
PROSZĘ O POMOC


czwartek, 6 kwietnia 2006, 23:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 października 2005, 14:31
Posty: 92
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
na R to pewnie rendering... czyli przeliczanie danej sceny...
Prinnacle studio - ten program zaczyna mi sie kojarzyc z problemami... i wymygajacym sprzetem... nie widze w Twojej wypowiedzi zadania na temat - czy ten filmik juz gotowy działa poprawnie na kompie? moze zacznijmy wlasnie od tego - bo jesli nie działa w kompie to masz inny problem - nie koniecznie zwiazny z nagrywaniem... wiec sprawdz to.. i sugeruje tez inne oprogramowanie no chyba ze juz masz licencje na Prinnacle studio :evil:

_________________
---------------------------
Panasonic NV-GS180EP
http://dzentelman.com/
http://www.dzentelman.com/teledyski
GG 4330030
dzentelman@NOSPAMwp.pl
http://dzentelman.wordpress.com/files/2 ... -ver-2.jpg
---------------------------


piątek, 7 kwietnia 2006, 01:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Sprawdziłbym czy w filmie nie ma pustych klatek (przerw) w materiale, nie piszesz tez jaką szybkością nagrywasz płyty może odtwarzacz nei radzi sobie z szybko nagranymi płytami, nagraj najwolniej jak możesz na nagrywarce x1lub 2.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 7 kwietnia 2006, 08:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 kwietnia 2006, 23:33
Posty: 3
Post 
Prędkość nagrywania była ustawiona na ....właśnie gdzie się to ustawia, czy są to ustawienia?? przy typie nagrywarki mam tylko ilość kopi a przy typie dysku twardego prędkość najmniejsza jest x4 i tak miałem ustawione... co do poprawności działania filmu to sprawdze to jeszcze dokładnie(nie powinno być pustych klatek przed nagraniem film obejrzałem i było wszystko ok) Program dostałem wraz z kupnem karty FIREWIRE.
Może jednak ktoś napisze krok po kroku co i jak poustawiać :?: :?:
A jakiś inny dobry i w miarę przystępny program do obróbki obrazu...co możecie polecić??
Dziękuje za odpowiedzi i podpowiedzi :wink:
Filmik jeszcze sprawdze dokładnie i się odezwę

[ Dodano: Pią Kwi 07, 2006 12:59 pm ]
Film sprawdzilem. Niestety nie nagrał się cały (nie wiem czemu).Pomiędzy niektórymi scenami coś się przycina i pojawia się czasami pasek5mm na dole ekranu.
Co robić????


piątek, 7 kwietnia 2006, 10:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 17 września 2002, 14:51
Posty: 26
Lokalizacja: Poznań
Post 
MACRR: Przede wszystkim podejrzewam kłopoty sprzętowe (może za mało miejsca na dysku), moze jakieś konflikty sterowników. Gdy zabierasz się za obróbkę filmów - zanim wgrasz odpowiedni software - komp musi chodzic bez jakichkolwiek potknięć. Po wgraniu softu problem się nawarstwia i trudniej znależć (lub wyeliminować) przyczynę. Nie wiem na ile biegle posługujesz się angielskim - pojawia się tu sporo specjalistycznego słownictwa i mnóstwo różnych opcji. Jeśli nie dajsesz sobie z tym rady - zacznij od czegoś prostszego - w polskiej wersji językowej.

poz daras

_________________
== poz DR owionka ==


piątek, 7 kwietnia 2006, 12:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 października 2005, 14:31
Posty: 92
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
na poczatek polecam UVS czyli Ulead VideoStudio :) on jest bardzo łatwy w obsłudze i generalnie nie ma z nim wiekszych problemow...

_________________
---------------------------
Panasonic NV-GS180EP
http://dzentelman.com/
http://www.dzentelman.com/teledyski
GG 4330030
dzentelman@NOSPAMwp.pl
http://dzentelman.wordpress.com/files/2 ... -ver-2.jpg
---------------------------


piątek, 7 kwietnia 2006, 13:39
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 6 kwietnia 2006, 23:33
Posty: 3
Post 
Program mam w polskiej wersji językowej a z moim angielskim nie jest jeszcze tak żle :lol: Robiłem to poraz pierwszy i może dlatego tak wyszło :cry: Ok postaram się zdobyć inny program i tam spróbuje może się uda, szkoda tylko że to jest bardzo czasochłonne( naczekasz się człowieku a tu nic nie wychodzi tak jak chcesz).
Dzięki za podwoiedzi, pokombinuje innym programem i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam!!!!!


piątek, 7 kwietnia 2006, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Nie pisałes jaką dokładnie masz wersję Studia 9. Polecam zaktualizować do przynajmniej 9.3 lub 9.3.5 (9.4.3 piszą że chodzi wolniej i są problemy na słabszych komputerach, ale generalnie tez wprowadza kolejne poprawki), wprowadzają one wiele poprawek może tu tkwi problem.

http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/d ... =documents

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 7 kwietnia 2006, 22:35
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 października 2005, 19:10
Posty: 67
Post 
Nie mam pojecia jak funkcjonuje wersja 9 Pinnacle Studio ale w "osemce" przy tworzeniu płyty DVD ustawiając nieszczęśliwie pewne opcje program na bieżąco przeliczał DV do mpeg2 i równocześnie po kawałeczku zapisywał od razu na płytę DVD. Zapis płyty wyglądał w tym procesie mniej więcej tak: zapis ok. 1 s potem przerwa z równoczesnym zabezpieczeniem nagrywarki przed opróżnieniem bufora, potem znów na chwilkę zapis i znów dłuższa chwila przerwy i tak w kólko do usra... śmierci. Tak nagrana płyta zachowywała się dokładnie tak jak opisuje autor tematu. Jeśli wersja 9 daje możliwość takiego "idiotycznego" tworzenia DVD jak ósemeczka to zapewne w tym miejscu jest pies pogrzebany. O ile pamiętam (ale mogę się mylić) trzeba odhaczyć w opcjach bezpośrednie tworzenie płyty.


sobota, 8 kwietnia 2006, 00:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Wersja 9 i 10 najpierw przelicza materiał i koduje do mpeg2 potem wypala.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


niedziela, 9 kwietnia 2006, 15:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL