Teraz jest piątek, 18 października 2019, 21:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 opcja " odwróć " 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 19:20
Posty: 38
Post opcja " odwróć "
Wersja której używam: Studio Plus 10.5
Przeciągam klip wideo na oś czasu. Klikam na niego dwa razy. Wchodzę w zakładke efekty wideo. Wybieram " Szybkość ".

I słychać dźwięk, ale obraz pozostaje w miejscu! Nawet nic nie zrobiłem tylko dodałem szybkość, co nic nie powinno zmieniać? Mi najbardziej zależy na odwróceniu klipu.

Wcześniej jak klikałem odwróć, to np. z 1 minuty, robiło się 39 sek. dodatkowe przyspieszonych, a reszta filmiku była zawieszona.

Chcę również odwrócić dźwięk! Proszę pomóżcie... to jest takie ciekawe :)

Jak zaznaczam opcje odwróć to dźwięk znika.

Jest jakiś PROSTSZY program który pomógłby mi w szybki i bez problemów sposób na odwrócenie klipu wideo razem z dźwiękiem? Ale na razie proszę pomóc mi rozwiązać ten problem...


czwartek, 4 maja 2006, 11:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na samym początku zrezygnuj z tego badziewnego programu, pracowałem na nim i radze Ci żebyś przeszedł na coś innego, skoda Twoich nerwów do niego, program jest niedopracowany!!
Proponuje Ediusa lub Adobe Premiere - nie są za proste ale po kilku godzinach spędzonych na jednym bądź drugim zre3kompensuje Ci to duzymi możliwościami manipulowania obrazem. Pozdrówka


piątek, 5 maja 2006, 10:36
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 5 listopada 2005, 14:47
Posty: 40
Lokalizacja: Podkarpackie
Post 
Cenzi łatwo ci powiedziec "abyś przeszedł na coś innego" zapomniałeś chyba że wersje Ediusa czy Adobe Premiere się kupuje a nie przechodzi... A to już jest wydatek i to spory. Pozdrawiam legalnych użytkowników programów.[/i]


piątek, 5 maja 2006, 13:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Są jeszcze wersje Trial :D


piątek, 5 maja 2006, 13:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 5 listopada 2005, 14:47
Posty: 40
Lokalizacja: Podkarpackie
Post 
Trialowe są na ok. 30 dni a później albo kupujemy albo testujemy inne. Nakłanianie do oszustwa to też oszustwo.


piątek, 5 maja 2006, 13:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
KG napisał(a):
Trialowe są na ok. 30 dni a później albo kupujemy albo testujemy inne. Nakłanianie do oszustwa to też oszustwo.

Drogi kolego!
Nikogo nie nakłaniam do oszustwa. Wspomniałem tylko, że kazda licząca sie firma daje wersję trialowe do przetestowania swojego produktu.
Po pokresie testowym mozna się zastanowic czy warto kupić soft i czy nas na niego stać.
I żadnym przypadku nie musi to byc drogie oprogramowanie Adobe czy Avid, wystarczy ciekawy moim zdaniem program Ulead Video Studio 9 lub nawet obecnie 10, który nie nadwyręży kieszeni i w zupełności wystarczy na amatorskie potrzeby.

Pozdr.


piątek, 5 maja 2006, 13:54
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 2 maja 2006, 19:20
Posty: 38
Post 
TO BYŁO PROSTE WRĘCZ... moj aparat canon power shot A60 nagrywa w formacie .avi z predkoscia 15 klatek... wystarczyło wrzucic do movie maker, ale jeden problem pozostal :(

Na tutorialu wyraznie widac, ze jak tam kliknie sobie reverse to dzwiek rowniez sie mu odwraca! U mnie nic takiego sie nie dzieje :(

Jeszcze jeden problem. W wersji 9 nie moge importowac plikow .wmv ??? Nic nie da sie z tym zrobic? Bo 9 bardziej mi przypadla do gustu...

[ Dodano: Sob Maj 06, 2006 12:26 pm ]
To już przesada! Po miedzy klipami po utworzeniu pliku jest malutka przerwa w muzyce, ale jednak slyszalna! Chyba poworoce do movie makera...

[ Dodano: Sob Maj 06, 2006 12:29 pm ]
Niech ktos mi powie, jak mam dzielic klip zeby nic z sciezka muzyczna sie nie dzialo!


sobota, 6 maja 2006, 09:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
nildur napisał(a):
Niech ktos mi powie, jak mam dzielic klip zeby nic z sciezka muzyczna sie nie dzialo!

Przed dzieleniem klipu zablokuj ścieżkę dźwiękową kłódką po prawej stronie.

_________________
Pozdrawiam Jurek


sobota, 13 maja 2006, 22:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Jesli nadal program się wiesza a plik to mpeg przekonwertuj go na AVI(DV) i spróbuj zastosować opcję odwróc z wcześneijsza poradą J.Z.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


poniedziałek, 15 maja 2006, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL