Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 21:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 menu w studio 10 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post menu w studio 10
Problem polega na ty,że tło menu jest zdecydowanie gorszej jakosci niz reszta filmu. Problem ten nie wystepował w studio 9. Mam wrażenie ze pojawił sie z patchem 10,52. Czy ktos ma pomysł na to zjawisko?


poniedziałek, 8 maja 2006, 08:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Gorszej jakości jak to rozumieć, wrzuć za tło fotkę o rodzielczości PAL i zerknij czy fatycznie jest tak źle ja nie zauważyłem wielkiego problemu. trzeba jednak wiedzieć że każda fotka jest konwertowana na klip filmowy ( w standardzie DVD mpeg2 więc pogorszenie jakości może byc sama kompresja jak i to że odtwarzanie fotek w filmach będzie wtedy poprawne jesli będą miały rozdzelczośc PAL, oraz będzie z nich usuniety przeplot, przy niekorzystnym nałożeniu się fotki z dominującym górnym półobrazem a kodowaniu na odwrót z dominującym np dolnym obrazem będą się pojawiały efekty pogorszenia oprazu drgania i zafalowania statycznego obrazu).
Najrostszą metoda jest używanie fotek w rozdzielczości PAL oraz z dominującym polem przeplotu jak w całym filmie lub fogóle fotek bez przelotu, ostateczność to lekkie rozmycie obrazu, niestety pogorsza to ostrośc obrazu :(.
Tło jak tło nikt nei przygląda a wybiera ikonkę z filmem i ogląda film :)

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 9 maja 2006, 09:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
Wszystko sie zgadza, mam podobne przemyslenia ale problem przynajmniej dla mnie istnieje. W przypadku studio 10 tłem moze byc plik mpg i tak zrobiłem. Jest to taki sam materiał jak później w filmie a jakość jest inna, wyglada to tak jak kodownie b. kiepskim enkoderem.


wtorek, 9 maja 2006, 10:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Ja stosuje przedewszystkim rozmyte tła czy to ruchome czy statyczne i może dlatego dla mnie problem nie istnieje, ale faktycznie wrzucona fotka czy materiał wideo w menu wygląda jakby ciut gorzej niż n to samo dalej w filmie nei mam bladego pojęcia czemu tak jest.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 11 maja 2006, 23:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL