Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 02:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Problem menu z podkładem muzycznym brak dzwięku! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post Problem menu z podkładem muzycznym brak dzwięku!
Mam taki problem kupiłem studio 10 plus w media marku po zainstalowaniu okazuje się że nie działa mi menu standart z podkładem muzycznym ani jedno czy ktoś jest mi wstanie pomóc mam zainstalowanego patcha 10.5 i 10.5.2 jak była goła dyszka też nie działałoco z tym zrobić moze ktoś pomoże Pozdrawiam

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


środa, 10 maja 2006, 22:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Spróbuj rodzielić ściezkę aduio z menu i podłozyć na niższej linii (audio)?

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 11 maja 2006, 23:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Tylko jak to zrobić nigdy takiego czegoś nie robiłem i niemam zielonego pojęcia jak się to robi Pozdrawiam.

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


piątek, 12 maja 2006, 07:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
blokujesz poprawejstronie sciezkę z obrazem (kłódka) i kopiujesz ściezkę dżwiękową z pod menu nastepnie ja wycinasz usówasz, a skopiowana wklejasz w inne miejsce, inną ścieżkę np audio lub efektów.

[ Dodano: Sob Maj 13, 2006 9:47 am ]
Ale jesli takie dziwne żeczy się dzieja tonei wiem czy nei będzieszmusiał przeinstalowac S10, kdyz problemem może być to że zainstalowałeś S10 nastepnie jakieś patche BETA 10.2 itd, a nanei dopiero pełnego patcha 10.5 FUL i kosmetyk 10.5.2.
Przy instalacji zainstaluj S10 w wersji którą posiadasz nastepnie doinstaluj patch 10.5 i jesli ci otrzeba to 10.5.2. Pamiętaj aby wczesniej usunąc wpisy do rjestrów dotyczące S10, (jest programiik na stronie pinnacle który usuwa wpisy Studio z rejestrów), a najlepiej na świeży system zainstaluj S10 jw. (nie instaluj żadnych dodatkowych kodeków AUDIO VIDEO), studio gryzie się z dodatkowymi kompresorami zarówno dźwieku jak i obrazu. Myśle że przy takim podejściu System + Studio nei powinieneś mieć wiekszości problemów.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 13 maja 2006, 09:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
dzięki za zainteresowanie moim tematem ,ale mam tak zrobione jak piszesz goły system i studio patch 10,5 i 10.5.2 i głos na menu z dziwiękiem też nie działa , niejest to mi tak bardzo potrzebne ale mnie denerwuje jak coś nie działa jak sie należy bo nie kupiłem bubla za 299zł Pozdrawiam

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


sobota, 13 maja 2006, 10:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 16 kwietnia 2006, 19:14
Posty: 38
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Mariusz74 napisał(a):
ale mnie denerwuje jak coś nie działa jak sie należy bo nie kupiłem bubla za 299zł Pozdrawiam


Nie ma się co denerwować bo wszystko działa jak należy :D . Wykorzystane w menu standardowym pliki mpg zawierają sam film bez dźwięku, więc nie wiem co byś chciał słyczeć? Możesz łatwo sprawdzić które podkłady są z dźwiękiem odtwarzając pliki z folderu " C:\Program Files\Pinnacle\Studio 10\Motion backgrounds ". Są tam podkłady mpg wykorzystane nie tylko do menu standardowych ale też do tych zablokowanych i można je spokojnie wykorzystać do stworzenia własnego menu :wink: . W folderze " Motion backgrounds 16x9 " są podkłady dla formatu 16/9.

_________________
Pozdrawiam Jurek


sobota, 13 maja 2006, 21:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Sprawdziłem ale po co pinnacl daje znaczek że jest z dzwiękiem jak go niema przynajminiej umnie w standardzie Pozdrawiam Mariusz 74

[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: Nie Maj 14, 2006 7:57 am[/i:] ][/size:]
Sprawdziłem w 16 meni niema dziwięku w tych standartowych a reszta działa Pozdrawiam

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


sobota, 13 maja 2006, 21:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL