Teraz jest sobota, 19 października 2019, 01:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinnacle Studio 10 - program się zawiesza :( co robić??? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post Pinnacle Studio 10 - program się zawiesza :( co robić???
Witajcie,

mam problem z zawieszaniem się PS10. Prosze o radę.
Kiedy otwieram program, moge bez problemu przenosić sceny na oś czasu, dodawac szybko efekty, muzykę itd. Zapisywanie też bez większych problemów. Gorzej jak zamnkę program i ponownie go otworzę i chcę otworzyć projekt który wcześniej robiłem. Program zaczyna sobie myśleć i tak myśli do czasu kiedy nie wyłącze komputera...... :(
Parę dni wcześniej udało mi sie zrobić film około 40 min i go przegrać na płytkę, choć też się dość długo zastanawiał. To zrobiłem jeszcze w wersji 10.1. Potem ze strony Pinnacle ściągnałem upgrade 10.5 i 10.5.2 i zainstalowałem i po tym już program nie działa tak jak powinien.

Mam komp to Pentium Intel Dual 2,66 GHz, RAM 1 GB, dysk twardy 120 GB, partycja podstawowa gdzie między innymi zainstalowany jest PS10 - 30 GB, materiał filmowy ściągam na inną partycję.
Karta graficzna i dźwiekowa zintegrowane na płycie głównej - wiem że to nie jest szczyt marzeń i zamierzam go doposażyć w późniejszym terminie.

Jeżeli możecie mi coś pomóc, mieliście może też takie objawy to serdecznie proszę o radę.

Pozdrawiam
Robert


czwartek, 25 maja 2006, 08:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 22 stycznia 2006, 20:57
Posty: 37
Post 
Może się studio gryzie z jakimś programem co masz zainstalowane na tej partycji 30Gb,jak czytam to ludzie maja tylko studio i nic więcej w systemie Jeszcze mozesz spróbować zrobić system od nowa i zainstalować studio i zobaczyć czy będą takie same objawy.

_________________
AMD 64/3000+,1x80GB+1x200GB, 2x512:+256 RAM , GF 5500 FX , WIN XP SP2, STUDIO+ 10.5full,10.5.2


czwartek, 25 maja 2006, 12:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 25 maja 2006, 14:35
Posty: 27
Post 
Może być tak jak napisał Mariusz74 ale ja bym zrobił pożądek z kodekami.
Moim zdaniem to one robią zamieszanie! Nie instaluj KodeckPacków!
Divx6, RealAlternative, QuickTimeAlternative, to wystarczy.


czwartek, 25 maja 2006, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Na poczatek skopiuj cały projekt doinnego nowego projektu i zapisz go pod inna nazwą. Jeslitonie pomoże to podejżewam że mogłeś namieszać trochę z patchami tznczy na pewno nie instalowałeś jakiegoś patcha beta np 10.2 lub 10.5 beta?? Jesli tak to tylko reinstalacja całego Studia z wyczyszczeniem rejestrów pomoże lub Windows od nowa i Studio plus patch 10.5 i 10.5.2.
Jesli chodzi o inne programy przy pracy Studio wyłącz wszystkie działająceo programy szczególnei antywirusy (użyj msconfig i wyłacz niepotrzebne śmieci).
Jak pisaliwyżej Studio nie lubi innych kodeków w systemie szczekólnei wszelakiej maści multipaków.
Aby nie miec roblemów najlepiej postaw dwa systemy jeden dla studio drugi do normalnejpracy i nei będizesz miał kłopotów.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 25 maja 2006, 23:31
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post 
Witajcie,

dziękuję za Wasze podpowiedzi. W weekend sformatowałem cały dysk C i od nowa zainstalowałem win i inne potzrebne mi programy (bez wgrywania jakiś śmieci i kodeków) Zainstalowałem także łatki 10.5 i 10.5.2 ze strony pinnacle. Jak na razie działa. Na poczatku projektu bardzo szyciutko, w tej chwili kiedy już sie zbliżam do końca zrobienia filmu dużo wolniej niestety - myślę, że powodem może jest zastosowanie dużej ilości przejść (dla wytłumaczenia nie walę przejść na pałę i jak popadnie, ale jak podkładam muzykę to miedzy scenami robię krótkie 1 sekunda przenikanie co mi się bardzo podoba gdyż nie ma takiego ostrego przejścia. Naczytałem się że PS10 nie jest za bardzo szczęsliwym produktem firmy Pinnacle, ale cóż, na razie sie tym pobawię a potem zobaczę może jakiś inny program.

Jak bym mógł jeszcze od Was się dowiedzieć jak postawić na kompie dwa systemy.....?? Będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Robert


poniedziałek, 29 maja 2006, 10:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL