Teraz jest środa, 16 października 2019, 19:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Pinacle 9 - problemy przy tworzeniu DVD ... 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post Pinacle 9 - problemy przy tworzeniu DVD ...
Witam,
mam dosyć poważny problem z Pinnacle Studio 9. Otóż po stworzeniu filmu (obojętnie jakiej długości) próbuję stworzyć płytę DVD (zapisuje na dysku - nie nagrywam). Wszystko niby idzie dobrze, jednak po wszystkich operacjach - kiedy otwieram pliki VOB okazuje się, że program zapisał w nich jedynie przejścia, poczatki i końce poszczególnych ujęć.
Nie mam pojecia co jest nie tak? Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Z góry dziękuję i pozdrawiam


wtorek, 30 maja 2006, 23:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Napisz jaką wersje programu używasz, oraz jaka konfigurację komputera, oraz jaki materiał montujesz? Na poczatek uaktualniłbym program do wersji 9.3 lub 9.3.5, (wersja 9.4.3 jest bardzo problemowa).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 1 czerwca 2006, 09:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post 
Pedro79 napisał(a):
Napisz jaką wersje programu używasz, oraz jaka konfigurację komputera, oraz jaki materiał montujesz? Na poczatek uaktualniłbym program do wersji 9.3 lub 9.3.5, (wersja 9.4.3 jest bardzo problemowa).


Tak więc posiadam Pinnacle 9.0.0 i montuje w nim film zgrywany z kamery analogowej. Mam Asus A7N8X-E Deluxe, Duron 1400MHz, Ati Radeon 9600 Pro 256MB 128bit,Dysk Samsung 80GB 3200.
Aktualizacji jeszcze nie próbowałem bo nie miałem dostępu do neta przez ten czas - ale sprubójemoże coś podziała.


środa, 7 czerwca 2006, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A świstak na to.... nie możliwe!
Napewno otwierasz właściwe pliki?

Zgrany film znajduje się w katalogu DVD -> Video_TS. Próbowałeś to wypalić na płycie i obejrzeć na odtwarzaczu DVD?


środa, 7 czerwca 2006, 14:17
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post 
Tommyboy napisał(a):
A świstak na to.... nie możliwe!
Napewno otwierasz właściwe pliki?

Zgrany film znajduje się w katalogu DVD -> Video_TS. Próbowałeś to wypalić na płycie i obejrzeć na odtwarzaczu DVD?


Może jestem początkujący w tej "branży" ale nie musisz robić głupich uwag - typu świstak.

Tak sprawdzałem dokładnie ten plik w tym folderze i są tam tylko przejścia - dźwięk jest cały i jak się kończą zgrane przejścia to dźwięk dalej leci.


środa, 7 czerwca 2006, 21:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
o kochany, rzeczywiście jesteś tu nowy, bo nie widziałeś prawdziwych głupich uwag na tym forum. Staram się być miły, ale skoro Pan się poczuł urażony, to przepraszam i życzę miłego wypalania DVD.


środa, 7 czerwca 2006, 22:41
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Zaktualizuj oprogramowanie do jw. pisałem.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 7 czerwca 2006, 23:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post 
Ok. Postaram sie zaktualizować i napisze jak wyszło.

A co do wczesniejszych uwag Tommyboy'a to wcale nie poczułem się urażony - tylko pisze tutaj bo mam problem i oczekuję na pomoc ze strony osób, które znają się na tym lepiej ode mnie dlatego uważam takie "docinki" trochę nie na miejscu. Tak więc nie ma za co przepraszać.

Chyba jednak nie uda mi się uaktualnic do tych "starszych" wersji 9.3 lub 9.35 bo na stronkach Pinnacle'a jest jedynie możliwość pobrania 9.4.3 :( - i tu pytanie czy warto to ściągac jeśli jest ona problemow - pod jakim względem: wiesza się czy jakieś błędy przy obróbce?


czwartek, 8 czerwca 2006, 00:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Komputer jakim dysponujesz nie jest mocarzem, a wersja 9.4.3 przedewszystkim mocniej obciąza kompa za sprawą dodanych funkcji w programie, jest przez to bardziej uciązliwa i kłopotliwa na wolniejszych maszynach.

Co do Patcha 9.3.5
http://news.swzone.it/link.php?action=d&id=12995
http://bobah.sasoft.ru/index.htm

wystarczy przejżeć kilka postów w temacie Studio by znaleśc łącza do patcha 9.3.5 :).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 8 czerwca 2006, 09:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post 
Dziękuję za link. Pobrałem i zaktualizowałem, ale...

teraz Pinnacle nie chce otworzyć pliku mpeg, który zgrałem na wersji 9.0 bo nie ma przeplotu - muszę zgrać jakiś filmik na nowo i wtedy sprubować.


piątek, 9 czerwca 2006, 09:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Hm nie chce spekulować ale czy produkt który posiadasz jest do końca legalny?? :).

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 9 czerwca 2006, 23:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 30 maja 2006, 22:07
Posty: 8
Post 
No właśnie najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że jest w pełni legalny. I nie wiem dlaczego tak dziwnie się zachowuje.


niedziela, 11 czerwca 2006, 13:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
No dobra , odtwarzasz VOB . Co dzieje się jak odtwarzasz dane DVD w PowerDVD uruchamiając plik.ifo z dysku HD . Tylko tak prawidłowo odpala się dane z HD , sprawdzając prawidłowość uzyskanych danych do wypalenia .


niedziela, 11 czerwca 2006, 17:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL