Teraz jest piątek, 19 lipca 2019, 11:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Problem z tłem Menu w PS 10 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post Problem z tłem Menu w PS 10
Witam,

zrobiłem filmik z wakacji, do menu dodałem tło - zdjęcie z aparatu cyfrowego. Zdjęcie wcześniej zmniejszyłem do rozdzielczości PAL.
Po włożeniu filmu do odtwarzacza DVD, płyta zostaje czytana i wyswietla sie tylk czarny ekran na którym przebija jeden przycisk miniatur. Słychac także muzykę podłożoną do menu. Obraz menu natomiast (już z widocznym tłem) wyswiatla się dopiero po paru sekundach. Nie jest to tragedia, ale jest to defekt powodujący dyskomfort dla oglądającego.
Czy ktoś miał takie doswiadczenia?
Czy może być powodem fakt, że ikonki ministur umieściłem w projekcie przy samej krawędzi obrazu - w TV miniaturki wyswietlają się przy samych brzegach i nie sa widoczne w całości.
A może złą rozdzielczość zdjęcia zrobiłem?

Nie wiem, będe dalej nad tym pracował, jeżeli jednak ktoś z Was może coś podpowiedzieć będę wdzięczny.

Pozdrawiam
Robert


czwartek, 8 czerwca 2006, 09:52
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
Przychodzi mi do głowy parę spraw:
1. wgrać wszystkie patche dla studio czyli 10.50 plus 10.52
2. ja wczytuje obrazki z tif lub bmp ewentualnie ruchome menu z mpg
3. zapisać projekt jako nowy i próbowac modyfikować
4.zmienic menu na inny model i wykonac czynności jw
pozdrawiam
ps: czy procesor to AMD?


czwartek, 8 czerwca 2006, 13:48
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 19 maja 2006, 11:32
Posty: 15
Post Niezadawalające menu :(
Witaj,

dziękuję za odpowiedź:

1. patche mam wczytane,
2. bedę robił próby zmiany zdjęcia z jpg na tif lub bmp - zobaczymy, może coś pomoże,

procek mam Pentuim Dual 2,66 GHz

Możesz mi powiedzieć jak robisz ruchome menu jeżeli robisz je sam?

Pozdrawiam
Robert


czwartek, 8 czerwca 2006, 15:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 9 lutego 2006, 21:05
Posty: 44
Post 
Wybieram sobie ok 12-15 s. materiału w mpg i w momencie tworzenia menu wskazuję go jako tło.


piątek, 9 czerwca 2006, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Spróbuj tez zapisać cąły materiał do mpeg , wczytac do nowego projektu i utworzyć MENU, umnie też wystepowąły dziwne objawy z MENU, to pomogło chociaż nei wiem dlaczego :(.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


piątek, 9 czerwca 2006, 23:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 5 czerwca 2006, 04:46
Posty: 1
Post 
u mnie ten sam efekt i nic nie pomaga tylko psześfituje przycisk przez tło nie mam nerwów


wtorek, 20 czerwca 2006, 08:18
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL