Teraz jest piątek, 13 grudnia 2019, 18:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Problem w Menu po raz kolejny (Menu kilkustronicowe) 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post Problem w Menu po raz kolejny (Menu kilkustronicowe)
Składam film z trzech płytek DVD obszerne wesele z poprawinami.
I z kazdą z trzech płyt mam problem z MENU.
Prosiłbym zerknąc czy kostrukcja płyty która tworzę jest poprawna może tu tkwi przyczyna Sad.
Każdy z filmów posiada nastepującą budowe: MENU_1 (w nim dwa okienka START oraz WYBÓR SCEN jako odnośnik do MENU_02), nastepnie film dzielony chapterami z MENU_02, na końcu filmu powrót do MENU_01 i za filmem MENU_02 (czylii menu s scenkami z filmów WYBÓR SCEN).
Dodam że w MENU 02 ostania z miniaturek umożliwia przejście do początku płyty czyli MENU_01 zastepuje powrót, gdyż jak wielu użytkowników zauważyło Studio nei lubi działać jak mu się wskaże chapterami i czasem lubi wrócić nei do tego MENU co sobie wyznaczymy podczas tworzenia płyty.

Problem jest nastepujący w tworzonym MENU_02 nie działaja kolejne strony z tego MENU tzn po kliknięciiu "następne" wyrzuca płytkę do czarnego ekranu Sad. Jezeli jest to Menu 3 stronicowe nie działa np 3 strona jesli 2 stronicowe nei działa 2 strona.
I tak sobie próbuje n-ty raz i ........ nic efekt ten sam. Czy tworzę MENU z gotowych czy z stałym obrazkiem czy z animowanym, czy film podaję jako jeden długi zrenderowny wczesniej plik AVI czy tez MENU tworzone jest na sklejanym materiale efekt jest identyczny.
Zastanawiam sie po co jest w tym programie funkcja podglądu utworzonej płyty DVD, kiedy bym nie tworzył tutaj zawsze jest dobrze Smile.
Dziwną rzeczą jest że udało mi się stowrzyć druga płytkę nawet poprawnie choć wczesniej tego nei szło zrobić, pozostałe filmy pozapisywałem jako AVI(DV) dziele rozdziałami i to samo , może ma ktoś jakiś pomysł.. Poza zakupem odpowiedniego programu do Tworzenie DVD-VIDEO.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 1 czerwca 2006, 09:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59
Posty: 1672
Lokalizacja: Ruda Śląska
Post Re: Problem w Menu po raz kolejny (Menu kilkustronicowe)
Pedro79 napisał(a):
Zastanawiam sie po co jest w tym programie ...

Jakim programie ??? Oczekujesz pomocy, a o sofcie na którym pracujesz piszesz tyle, że jest to "ten program" !!!
Jeśli liczysz na poważną odpowiedź podaj więcej informacji, opisz od początku na jakim sofcie i w jaki sposób to robisz, w jakim formacie masz "wsad" do authoringu? itd. To nie jest forum dla jasnowidzów :mrgreen:


czwartek, 1 czerwca 2006, 10:06
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 08:17
Posty: 144
Lokalizacja: Skarżysko Kamienna
Post 
Star, ten program to Pinacle studio
pozdr


czwartek, 1 czerwca 2006, 10:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Po licznych próbach udało się pomogła dopiero kompresja całego pliku wcześniej do mpeg2 a nastepnie towrzenie DVD_VIDEO. Dziwna sprawa ponieważ na tym samym plik AVI(DV) był błąd, na materiale posklejanym był bład. Nie pomogła defragmentacja ani kolejne instalacja studia od nowa dla mnie nadal wystepują przynajmniej trzy prbolemy przy tworzeniu MENU:

- opisany prze ze mnie problem z Menu kilkustronicowymi,
- problem z podświetlanymi miniaturami (po zamianie miniatur na inne podświetlają się wcześniejsze, przy zmianie położenia podświetlają się w starych miejscach)
- problem z powrotami płyta nie powraca do wskazanego MENU tylko do ostatniego (z tym można sobie jeszcze poradzić )


PS.

Wszystkie potrzebne mniej i więcej ionformacje zawarte sa w stopce (RAZ i KONKRETNIE) a ten :mrgreen: jasnowidzem może nie ale przeczytać wypadałoby zanim tak się napisze.,


Cytuj:
Jakim programie ??? Oczekujesz pomocy, a o sofcie na którym pracujesz piszesz tyle, że jest to "ten program" !!!
Jeśli liczysz na poważną odpowiedź podaj więcej informacji, opisz od początku na jakim sofcie i w jaki sposób to robisz, w jakim formacie masz "wsad" do authoringu? itd. To nie jest forum dla jasnowidzów Mr. Green

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


czwartek, 1 czerwca 2006, 21:43
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL