Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 08:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Pinnacle 9 nie nagrywa płyty DVD 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 czerwca 2006, 21:35
Posty: 3
Post Pinnacle 9 nie nagrywa płyty DVD
Witam.
Kupiłem pinnacle studio 9, wgrałem nawet patcha do 9.3.5 ale cały czas mam jeden problem otóż program nie chce mi nagrać filmu na dvd.
Bez najmniejszego problemu zgrywam film na dysk, obrabiam, dodaję efekty nawet tworzę film ale pod warunkiem że zapisuję zawartość ale jej nie nagrywam. Gdy próbuję od razu nagrać na płytę albo nagrać wcześniej utworzoną zawartość po prostu nic się nie dzieje - pod okienkiem z podglądem mieli się taka linia i nic można tak czekać aż do śmierci


wtorek, 20 czerwca 2006, 22:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Napisz dokładnie:
Konfigurację komputer (przedewszystkim procesor, RAM, DYSKI, GRAFIKA), System pod jakim pracujesz, materiał jaki obrabiasz AVI(DV), mpeg2?

Nei wiem jaki materiał obrabiasz ani jakim sprzetem dysponujesz, ogólna moja uwaga jest taka, przy renderingu płyty DVD 4,7GB na samo utworzenie DVD potrzeba 2x4,7GB + przeliczanie efektów + miejsc ena sprawne działanie systemu + WIN XP z SP2.

Jesli system jest zaśmiecony innymi programami (SZCZEGÓLNIE KODEKAMI AUDIO WIDEO multipaki itp, to raczej można zapomnieć o bezproblemowym działaniu STUDIO) a wtedy instalka czystego systemu + oprogramowania Pinnacle i większośc kłopotów znika.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 20 czerwca 2006, 23:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 stycznia 2006, 00:44
Posty: 28
Lokalizacja: Jarocin
Post 
pedro79 masz calkowita racje. duzo problemow stwarzaja kodeki. najlepiej nieinstalowac tych multipakow. ja tez mialem przykre przygody z pinnacle ale po instalacji swiezego systemu problemy zniknely. powodzenia


środa, 21 czerwca 2006, 00:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 czerwca 2006, 21:35
Posty: 3
Post 
Cóż jak znajdę chwile czasu zrobię czystkę sytemu i od nowa zainstaluję to co niezbędne
Dzieki za porady


środa, 21 czerwca 2006, 18:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 16 lutego 2005, 09:35
Posty: 396
Lokalizacja: Jaworzno
Post 
Weż do testu np. 5 min. klip bez efektów i rób DVD . Będziesz widział czy ty coś źle ustawiasz , czy ci tak muli . I jeszcze jedno , moim zdaniem nie powinno się wypalać bezpośrednio DVD z NLE . Lepiej w NLE zrobić wynik (VIDEO_TS) i wypalić jako dane w np. Nero .


środa, 21 czerwca 2006, 21:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 20 czerwca 2006, 21:35
Posty: 3
Post 
Dzieki za porady.
Ale jak na razie radze sobie ew ten sposób, że zapisuję film na dysk a mna płytkę przegrywam za pomoca Nero. Nie wiem tylko czy ronbię to dobrze ko kopiuję wszystkie plliki z katalogu DVD nero coś tam odrzuca i w końcu nafgrywa płytkę. Zastanawia mnie co powinienem prawidłowo nagrać aby płytka działała.


czwartek, 22 czerwca 2006, 18:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
W nero/ nero expres dajesz pliki DVD-Video klikasz dodaj i zaznaczas tylko Video_ts i znowu dodaj, potem klikasz wypalaj i wszystko gra.
Jak otworzysz plytke DVD to bedziesz miec katalog Audio w ktorym nic nie ma i Video w którym będą Vob-y itp.
Reszte plików które powstają przy robieniu filmu w pinnacle mozesz usunąć.

Nagrywanie bezposrednio na DVD bardzo długo trwa a wpatrywanie sie w pasek nic nie daje, no chyba ze dioda na DVD przestaje mrugac tzn ze cos sie wali.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


wtorek, 27 czerwca 2006, 02:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Odradzam nagrywanie VIDEO-TS jako dane w NERo, co prawda czytają to odtwarzacze stacjonarne ale niestety nei jest to płyta zgodna z DVD_VIDEO i ci którzy mają starsze odtwarzacze moga się rozczaqrować.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 27 czerwca 2006, 23:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
Przeciez jak sie otwiera plyte na PC to struktura jest taka sama jak innych plyt.

Jak dotąd jedynym ograniczeniem jakie spotkalem (odnosnie nagrywania DVD i odtwarzania na stacjonarnych) byly formaty DVD-R lub DVD+R i 1 DVD firmy LG który odtwarzal tylko DVD+RW.

Wiec jezeli nie w Nero to w czym?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


środa, 28 czerwca 2006, 04:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
Struktua z pozoru jest taka sama, np nagrywajac dane domyslnie nagrywamy jako zapis wielosesyjny, a w DVD-VIDEO sesja jest zawsze zamknięta.
Odsyłam na http://www.cdrinfo.pl
Oczywiście że można nagrywac w NERO ale jako DVD-VIDEO a nei DANE. Nawet nagrywanie w nero bywa pewniejsz eniż prosto z Pinnacle.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


środa, 28 czerwca 2006, 23:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
"W nero/ nero expres dajesz pliki DVD-Video klikasz dodaj i zaznaczas tylko Video_ts i znowu dodaj, potem klikasz wypalaj i wszystko gra."

To gdzie tu jest błąd Panie Pedro79?
W koncu w nero klka sie na DVD-video i dalej pastepuje sie tak jak napisane czyli tworzy sie tak DVD tak jak powinno być.

To juz nie rozumiem (przeszedlem krok po kroku tworzenie dvd w nero i innej opcji niema) - klikajac w nero DVD-Video nie tworze tak naprawde DVD-video?

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


piątek, 30 czerwca 2006, 00:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post 
lZgadza się jesli towrzysz płytę tak jak piszesz, mi jedynei chodziło o to by nie wypalać płyty przez zapis płyty jako DANE kopiując katalog VIDEO_TS w opcji twórz płytę z danymi.



[/quote]Odradzam nagrywanie VIDEO-TS jako dane w NERo
Cytuj:

Przepraszam jeśli wprowadziłęm w błąd. Twoje towrzenie DVD jest jak najbardziej poprawne i myślę pewniejsze niż w Pinnacle.


[ Dodano: Sob Lip 01, 2006 12:12 am ]
lZgadza się jesli towrzysz płytę tak jak piszesz, mi jedynei chodziło o to by nie wypalać płyty przez zapis płyty jako DANE kopiując katalog VIDEO_TS w opcji twórz płytę z danymi.



[/quote]Odradzam nagrywanie VIDEO-TS jako dane w NERo[/quote]

Przepraszam jeśli wprowadziłęm w błąd. Twoje towrzenie DVD jest jak najbardziej poprawne i myślę pewniejsze niż w Pinnacle.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


sobota, 1 lipca 2006, 00:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 18 lipca 2006, 20:23
Posty: 18
Post 
Problem jest tylko w płytach - zobacz z jakimiś innymi najlepiej firmowymi np. TDK, VERBATIM. Miałem taki sam problem, niby wszystko ok a nie nagrywało. Wersje testowa chciałem nagrać na jakiejś tandetnej płytce i nic dopiero poźniej doszedłem, ze program nie rozpoznaje prawidłowo "wynalazków".


środa, 26 lipca 2006, 15:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 25 marca 2005, 03:39
Posty: 338
Post 
Z własnego doświadczenia wiem ze LiteOn nie widzi: płyt TDK i Mediastore, natomiast NEC nie widzi płyt Hawk. Natomiast oby 2 nagrywarki widzą Verbatima, wiec proponuje na Verbatimie testy zrobic.

_________________
QX6700 2.66GHz@3.0GHz, DDR2 4x1024MB, Sapphire x1950xt 256Ram ViVo
LiteOn LH-20A1P, HDD SATA II 7200: 1000+320+250+250 & Sony Vegas


czwartek, 27 lipca 2006, 11:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL